skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
su.tech - nezodpovědný hajzlík
prohledat
433 příspěvků (zobrazeno 401 až 433) od 21.12.2010 do 30.04.2025, založil/a su.tech – nezodpovědný hajzlík
4 kusy, sedla OK, hrany OK, bez pneu
-> RON: JJ souhlas, podle mě dobrý šíbr... Kamarád to viděl a byl z něj zaskočen... Pořád hledal odtokové kanálky...
až jak to viděl rozebrané uvěřil, že to žádné nemá...

-> su.tech: jj, to bude asi uplne stejny. Ja ho mam na aute 14let a bez problemu, krom toho obcasnyho vrznuti a kolega ad taty z prace ho mel na aute 12 let a taky bez problemu, kresne tesni, a jezdi jako vztekly :-)
-> RON: Hm... to je škoda, protože já jinak byl z toho šíbru docela nadšený. Přišlo mi všechno dobře zpracované a kvalitní a mě osobně vyhovoval. A ten pojezd je stejný - je to vidět tady:
skoda-virt.cz/cz/.../1411 43-su-tech-1?gotopost=2...
skoda-virt.cz/cz/.../1411 43-su-tech-1?gotopost=2...
-> su.tech: mel jsem to x-krat rozebrany a na nic jsem neprisel, nekdy vrzne, nekdy ne, kdyz to bylo novy na aute, tak technik strhnul ten dlouhej sroub, ktery drzi vepredu ten motorek a zaroven ten plast kolem ovladani, pak se to reklamovalo a od ty doby to tu a tam vrzne, jinak pojezd a dosedani je naprosto tichy. Jinak nevim, jak tohle tvoje, ale to moje na druhou polohu dojizdi cca do 2/3 celkovyho otevreni, coz je trochu skoda
ale technicky to asi neni jinak mozne vymyslet

-> RON: Tak je asi někde chyba. Možná by stačilo to odspodu odstrojit a namazat pojezdy... Tohle na fotkách jede hladce a tiše... 

-> su.tech: tohle okno mam v Mazdě, poměrně bez problému, jen mi občas v létě povrzává
-> U-Geen: Tak problém je v tom, že Favorit má na stropnici ten horní panel takže do Favorita určitě nepřijde protože by byl celkově dost posunutý vzad. A mám vyhlédnutou Felicii, takže se mi prodávat moc nechce... jenže zase Favorit je v dobré kondici a STK doposud nebyl problém a Felicie taky být může a nemusí... Zase aby mi to leželo někde 2-3 roky... 

-> su.tech: no vypada suprove :-) skoda prodavat ne?
-> U-Geen:
No zatím jsme jen bloumali nad faktem, že tohle okno mám funkční. V čem bylo, jak se tam a kde dostalo a jak to vypadá komplet. Jaké jsou polohy při vyjíždění a jak je to zapojené. Darklord se vyjádřil, že by možná měl zájem, ale já zatím nějak nejsem přesvědčen o tom, že bych chtěl prodávat... mě se právě líbilo v autě a jak fungovalo. Nicméně do Favorita ho určitě dávat nebudu... takže vše je na zvážení.
No zatím jsme jen bloumali nad faktem, že tohle okno mám funkční. V čem bylo, jak se tam a kde dostalo a jak to vypadá komplet. Jaké jsou polohy při vyjíždění a jak je to zapojené. Darklord se vyjádřil, že by možná měl zájem, ale já zatím nějak nejsem přesvědčen o tom, že bych chtěl prodávat... mě se právě líbilo v autě a jak fungovalo. Nicméně do Favorita ho určitě dávat nebudu... takže vše je na zvážení.
-> U-Geen: mas zaujem? Okno samotne je mi nanic, zhanam len ten spodny plast... Ale holt ked to inak nepojde budem ho musiet zobrat cele a zbytok bude do zasoby. Len som si teraz fakt neni isty ci je to to same...
Az pojdem opzret auto tak asi okno zoberem so sebou a stavim sa do Ostravy...

-> su.tech: a to okno prodavas temnemu panovi, nebo co s nim zamyslis?
-> darklord: A tady je komplet. Ten spodní díl jsem na to okno jen položil proto v něm není zacvaklý spínač a celkově je ten kryt výše protože v rámu okna jsou samozřejmě našroubované šroubky kterýma se chytá ten krycí plast do toho rámu.

-> darklord: Tady už venku... Celkovou elektroinstalaci tvoří dva přívodní kabely, které vedly od stropní lampičky, pokračuje to pojistkou, spínačem a koncovkou k motorku. To je vše.
-> darklord: Tady jsem ho už připravoval na vyjmutí z vozu.
-> OndraKrupi-TenČtvrtý: Zimáky jsou už vpodstatě prodané. V pondělí je vezu kamarádovi na Felicii. Nezaváhal... 

jak jsou na tom zimáky? kolik mají mm a jaký je tok výroby? (vždy se uvádí 4 čísla v oválném kroužku na boku pneu např 0210 = vyrobeno 2. týden v roce 2010)
-> HRAČKA:
Zdar, tak tady na tom fotu to je trochu vidět. Nerez lišty dole. Na prazích jsou malé plastové cvoky (takové něco jako kolečka) přidělané šroubky středem toho cvoku. Jako mnoho lidí na to bude mít asi mnoho způsobů jak to bez poškození sundat. Já jsem zvolil cestu dřevěných špalíčků - takových trojhránků, které jsem pomalu vklepával pod tu lištu až sama z těch plastových cvočků vyskočila.
Tady je i fotka těch cvočků samostatně.
skoda-virt.cz/cz/.../1200 32-m-o-r-a-v-s-k-o-s-l-e-z -s-k-y?gotopost=2...
Zdar, tak tady na tom fotu to je trochu vidět. Nerez lišty dole. Na prazích jsou malé plastové cvoky (takové něco jako kolečka) přidělané šroubky středem toho cvoku. Jako mnoho lidí na to bude mít asi mnoho způsobů jak to bez poškození sundat. Já jsem zvolil cestu dřevěných špalíčků - takových trojhránků, které jsem pomalu vklepával pod tu lištu až sama z těch plastových cvočků vyskočila.
Tady je i fotka těch cvočků samostatně.
skoda-virt.cz/cz/.../1200 32-m-o-r-a-v-s-k-o-s-l-e-z -s-k-y?gotopost=2...
-> petr s: jj už mám všechny info
- bílá - 742.136 - pouze bezolovnaté palivo
- modrá - 742.135 i 742.136 - oba druhy benzínů - sedla a ventilová vodítka NPR - Japonsko
- zelená - 742.135 i 742.136 - oba druhy benzínů - sedla a ventilová vodítka BY Buzuluk
ale i tak díky.
- bílá - 742.136 - pouze bezolovnaté palivo
- modrá - 742.135 i 742.136 - oba druhy benzínů - sedla a ventilová vodítka NPR - Japonsko
- zelená - 742.135 i 742.136 - oba druhy benzínů - sedla a ventilová vodítka BY Buzuluk
ale i tak díky.

-> su.tech: Zaměnit jde
-> petr s: Zdar, pokud se nepletu tak tato hlava s modrým znakem - motor 742.136 je ta s těma japonskýma sedlama že? Je možné ji normálně běžně zaměnit hlavou se zeleným znakem? Tam by měl být jen rozdíl v těch sedlech ne? Myšleno je v dodavateli, technicky jsou stejné pokud se nemýlím... Díky za odpověď.
-> su.tech: díky, to mi stačí

-> MATTESS: Tady jeden slíbený detail... 

-> su.tech: v pohodě, ono to nehoří

-> MATTESS: Zdar, tak chtěl jsem ti to nafotit pospolu - díl v autě i ten origo rezrevní. Ale řešil jsem jiné nečekané problémy a tak jsem zapomněl klíče od auta.
Fotka sice blbá, ale vidět to z ní je... toto je ten origo náhradní díl - díra a prolis jako u tebe. Až bude čas mrknu i do auta, fakt se omlouvám nečekaně jsem musel něco řešit a zapoměl klíče od auta tak jsem se neodstal do motoru.