-> Bobesh: no prosím! :) V rámci objektivity připustme, že "za našich mladejch časů" asi nebyl v půl osmý takovej provoz jako dneska. Nicméně odnepaměti platí, že pár desítek kilo masa a kostí v koženým futrále má proti +- tuně plechů houby
šanci a podle toho se musí odmalička chovat. Když ale dítě odmalička vidí příklady dementních dospělích s mozkama vymytejma "absolutní" předností chodců na přechodu, je jenom otázka času, kdy bude přechodu masakr. Nahrává tomu i moderní výchova dětí, aby z nich byli tydlencty "vosobnosti" a nenechali se nikdy a nikým omezovat ve svejch právech - a pak najednou v poslední vteřině života zjistí, že Šimonovskýho zákon nečekaně není nadřazenej zákonům soudruha Newtona, pozdě......
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ako bezpecne prejst cez cestu.
16:16:30
17.02.2008
17.02.2008
King
23:55:23
16.02.2008
16.02.2008
Bobesh
-> King 16.02.08 00:28:52: Úplně stejně,bydleli jsme v HK u výpadovky na Brno,dva ven a dva dovnitř,nikdo nás haranty nehlídal,stačilo mít respekt před vším ostatním na silnici.
00:46:16
16.02.2008
16.02.2008
King
-> Syny: Mno, třeba jsou zrovna na tý odpolední procházce :) Ale to s tím podřazením, speciálně se shade, fungovalo vždycky bezvadně :)
00:37:41
16.02.2008
16.02.2008
Syny
-> King: Jj sebejistej chodec je katastrofa... A nehorsi je, kdyz te vyrazi kousek pred autam na prechod kterej je na rovnej ulici... A misto toho aby teda pridal a co nejrychleji ve svim vlastnim zajmu presel, tak se jeste coura jak na odpoledni prochazce... Tohle po Plzni dela snad kazdej... Tohle vzdycky resim tim ze podradim a s co nejvetsima otackama projedu za nim kdyz prejde aby si blbec uvedomil ze ta ulice nepatri jemu a ze kdyz uz se tam teda naprdeli, tak by mel co nejrychlejc z ni vysmahnout...
A nejvic mi dostala particka rakosniku ktera vystoupla z busu a na prechodu se asi 3 zastavili a zacali si fotit nakej barak a jedna z nich si tam zacala zavazovat tkanicky, tak ty uz sem teda vytroubil, pac to bylo na vyjezdu z tech modernich minikruhacu, takze sem ho celej zaseknl pac swm cekal az ty tintongove vysmahnou... Jeden z duvodu proc chci na auto nakou trumpetu z Tatry nebo lokomotivy... Tady by to melo idealni vyuziti
A nejvic mi dostala particka rakosniku ktera vystoupla z busu a na prechodu se asi 3 zastavili a zacali si fotit nakej barak a jedna z nich si tam zacala zavazovat tkanicky, tak ty uz sem teda vytroubil, pac to bylo na vyjezdu z tech modernich minikruhacu, takze sem ho celej zaseknl pac swm cekal az ty tintongove vysmahnou... Jeden z duvodu proc chci na auto nakou trumpetu z Tatry nebo lokomotivy... Tady by to melo idealni vyuziti
00:31:27
16.02.2008
16.02.2008
King
...sakra, vypadla mi tam předložka - správně "jako děti ZA komančů" :) Teda ne že by část příbuzenstva nebyla ve straně, ale... :)
00:28:52
16.02.2008
16.02.2008
King
-> Petr105l: Jj, na tom něco je :) Třeba v Rusku jsme si se slzou v oku vzpomněli na starý dobrý časy, kdy chodec, v zájmu zachování vlastního života, smí přejít ulici jenom když nic nejede :) Takovej rušnej 6ti pruhovej "praspěkt" v dopravní špičce je boží adrenalin :) Není nad to, když se na člověkana přechodu řítí 70tkou stádo nerudnejch žigulů :)
Trošku vážně: na jedný straně jsem radši, že pomalu začínáme patřit do tý slušnější části světa, kde se chodcům na přechodu zastavuje. Na druhou stranu mě až děsí, jak si chodci na na ten pocit virtuálního bezpečí ze zákona bezhlavě zvykaj :-( Úplně mě dneska fascinunovalo, jak se zachová stádečko kravek při přecházení hlavního tahu Kolínem, když na semaforu naskočí zelená pro chodce. Ony prostě vyrazí na zelenýho panáka do silnice a ani jednu nenapadne sledovat, jestli se na ně třeba neřítí doprava odbočující auto - prostě zákon mluví jasně, takže proč se starat, že ?
Nedávno se zase propírala ta trágedie z Karvinný, kdy tam ráno sejmulo auto dvě studentky na přechodu a že do teďka tam není na přechodu osvětlení. Vím kulový o tom, jak se to seběhlo, ale pořád si kladu otázku, jak mě může ráno sejmout na přechodu osvětlený hučící auto - jedině, že bych vysral na pud sebezáchovy a nechal se chránit všespasitelným zákonem 411 a magickou mocí bílejch pruhů na asfaltu.
Moc dobře si vzpomínám, jak jsme jako děti komančů museli překonat 4proudovou hlavní silnici skrze sídliště, po který si to svištěly shades, warani a žiguly 60tkou a neexistovalo, aby se někdo obtěžoval zastavit, když před přechodem stepoval školáček :) Prostě se číhalo, až se přehnaly auta v jednom směru, přeběhlo se do půlky, počkalo se až se "vyklíroval" druhej směr a přecházení se dokončilo. Asi ani to nebyl ideální stav, ale nepamatuju si, že by za celou historii moji základní školní docházky někoho na přechodu sejmuly. Dneska když vidím , ať už děcka nebo dospělí, jak si to suveréně bez nějakýho rozhlížení
či očního kontaktu s řidičem střihnou rovnou pod rozvášněnou koktávku, otvírá se mi kudla v kapse.
Zrovna nedávno jsem viděla jak si skupinka puberťáků v čele s největším drsoněm vpochodovala s provokativním výrazem v gesichtě na přechod těsně před čumák něajkýmu "outů-gajovi". Ten to zaflekoval a na toho drsoně s rozkrokem kalhot v úrovni kolen slovně vyrukoval. Ten jenom něco plácnul - asi nezdvořilýho a ani se neotočil. Tak ho O2 prostě nakop s rozeběhem do prdele :) Ale jen tak dál, nemilosrdná ruka přírodního výběru nakonec tupce vyselektuje.....
Trošku vážně: na jedný straně jsem radši, že pomalu začínáme patřit do tý slušnější části světa, kde se chodcům na přechodu zastavuje. Na druhou stranu mě až děsí, jak si chodci na na ten pocit virtuálního bezpečí ze zákona bezhlavě zvykaj :-( Úplně mě dneska fascinunovalo, jak se zachová stádečko kravek při přecházení hlavního tahu Kolínem, když na semaforu naskočí zelená pro chodce. Ony prostě vyrazí na zelenýho panáka do silnice a ani jednu nenapadne sledovat, jestli se na ně třeba neřítí doprava odbočující auto - prostě zákon mluví jasně, takže proč se starat, že ?
Nedávno se zase propírala ta trágedie z Karvinný, kdy tam ráno sejmulo auto dvě studentky na přechodu a že do teďka tam není na přechodu osvětlení. Vím kulový o tom, jak se to seběhlo, ale pořád si kladu otázku, jak mě může ráno sejmout na přechodu osvětlený hučící auto - jedině, že bych vysral na pud sebezáchovy a nechal se chránit všespasitelným zákonem 411 a magickou mocí bílejch pruhů na asfaltu.
Moc dobře si vzpomínám, jak jsme jako děti komančů museli překonat 4proudovou hlavní silnici skrze sídliště, po který si to svištěly shades, warani a žiguly 60tkou a neexistovalo, aby se někdo obtěžoval zastavit, když před přechodem stepoval školáček :) Prostě se číhalo, až se přehnaly auta v jednom směru, přeběhlo se do půlky, počkalo se až se "vyklíroval" druhej směr a přecházení se dokončilo. Asi ani to nebyl ideální stav, ale nepamatuju si, že by za celou historii moji základní školní docházky někoho na přechodu sejmuly. Dneska když vidím , ať už děcka nebo dospělí, jak si to suveréně bez nějakýho rozhlížení
či očního kontaktu s řidičem střihnou rovnou pod rozvášněnou koktávku, otvírá se mi kudla v kapse.
Zrovna nedávno jsem viděla jak si skupinka puberťáků v čele s největším drsoněm vpochodovala s provokativním výrazem v gesichtě na přechod těsně před čumák něajkýmu "outů-gajovi". Ten to zaflekoval a na toho drsoně s rozkrokem kalhot v úrovni kolen slovně vyrukoval. Ten jenom něco plácnul - asi nezdvořilýho a ani se neotočil. Tak ho O2 prostě nakop s rozeběhem do prdele :) Ale jen tak dál, nemilosrdná ruka přírodního výběru nakonec tupce vyselektuje.....
22:36:07
15.02.2008
15.02.2008
Petr105l
Takhle by to melo fungovat i u nas :)
Chodec musi chapat, ze je na silnici vetrelcem, nema tam co delat a v pripade stretu s autem on taha za kratsi konec. Vsadim se, ze proti nam tam maj vyrazne nizsi pocet rozjetejch chodcu.
Chodec musi chapat, ze je na silnici vetrelcem, nema tam co delat a v pripade stretu s autem on taha za kratsi konec. Vsadim se, ze proti nam tam maj vyrazne nizsi pocet rozjetejch chodcu.
21:35:00
15.02.2008
15.02.2008
gabo000000 - zrušená registrace
-> David29: aut este jo ale tie motorky fuu..huste
21:10:38
15.02.2008
15.02.2008
David29
-> gabo00000: Tolik aut pohormadě a silnici si v životě neviděl co?
16:23:05
15.02.2008
15.02.2008
gabo000000 - zrušená registrace
zlata ta moja dedinka
14:30:16
15.02.2008
15.02.2008
Syny
-> Bery: pac tam nikdo nejede 80... Vsichni jedou jak podelany kdzy nevi jestli jim tam nekdo vbehne bo vjede...
13:35:16
15.02.2008
15.02.2008
Bery
ale co se mi v cizině potvrzuje-čím míň pravidel,tím míň nehod - ať už beru indii,nebo pro mnohé třeba na vlastní kůži zažitý Egtypt,Srbsko,rumunsko,bu
lharsko..,
12:51:24
15.02.2008
15.02.2008
Gryzly
-> CHIP: narážíš snad na moji podtlakovku?
12:46:33
15.02.2008
15.02.2008
Gryzly
-> CHIP: přesně tak.
My jsme si si říkali že celej jejich silniční zákon musí bejt na jedné Á čtverce.
Základní pravidlo je jezdit v pravo, v noci se doporučuje svítit.
A ještě možná vlaky mají přednost vždy, tramvaje ne.
většina aut má polyfonní troubení, a některé mají i krabičku kterou si volíš přednastavený program. třeba normální troubení, nebo zmáčkneš klakson a ono to samo 5 sekund troubí, nebo jednou zmáčkneš a no to desetkrát zatroubí a pokaždé potišejc a potišejc.
My jsme si si říkali že celej jejich silniční zákon musí bejt na jedné Á čtverce.
Základní pravidlo je jezdit v pravo, v noci se doporučuje svítit.
A ještě možná vlaky mají přednost vždy, tramvaje ne.
většina aut má polyfonní troubení, a některé mají i krabičku kterou si volíš přednastavený program. třeba normální troubení, nebo zmáčkneš klakson a ono to samo 5 sekund troubí, nebo jednou zmáčkneš a no to desetkrát zatroubí a pokaždé potišejc a potišejc.
12:29:48
15.02.2008
15.02.2008
CHIP
-> Syny: Jsou .. kdo ma hlasitejsi klakson (nejlepsi by byl zrejme podtlakova houkacka z lomotivy ) ... tak ten jede ...
11:53:23
15.02.2008
15.02.2008
Syny
-> Gryzly: sou tam naky pravidla vubec?
11:26:21
15.02.2008
15.02.2008
Gryzly
09:37:29
15.02.2008
15.02.2008