skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Moravske nareci...
Já taky "znám" od doby, co mi coby osmnáctiletýmu vyjukanýmu karlovarákovi říkali spolubydliči na koleji "rožni cype"
-> Syny: Jakto? Normálně spadam pod Plzeň, Plzeň 7

-> Nwkt: Plzenaci vi vo co go
Ale ty vlasten nejsi Plzenak co

-> Syny: Já taky a zatim všichni rozuměli
-> King: tak aj tohle slovo pouzivam normalne
Kdyz jedu s kamosem v aute tak dycky : "rozni ty svetla"

-> Petr81: ano správně ale že teda uděláš brnu vostudu že tady nekdo číká místo kolečko/a kotouč teda to bych neřek :)
-> Don Carlos: "Rožni!"....uzn
ej, v laikovi odkojenýho středočeským interdialektem, to na první poslech musí nutně vyvolat absurdní představu, že má začít rožnit třeba prase :)) ........nebo jedna jedna perla made in Fren: "Vojíne, proč nemáte kanady?!" ....."Bo mám ulévy!" :))
-> King: My vozíme v táčkách.

-> Johny Death: CDcko

-> Johny Death: Kolečka voe...

A schválně kterej kraj se ozve když se řekne KOTOUČ... ti kterejch se to týká budou vedět že nejde o brzdový

-> Don Carlos: Rožni! To když mi řekl na vojně starej, tak sem čuměl jako opice já. Naštěstí mi to starý vysvětlil tak pěkně, jak jen staří dovedli

-> Majkl: ...nebo "pokrčený papír" a na vojně jsme při otrockých pracích na muničáku vedli zuřivý polemiky o tom, jestli je normální, když vozit něco v kolečku (který má jedno kolečko) a přitom tomu říkat "kolečka" :c))
nejvostrejsi ste moravaci v tehle vetach: bylo mi dvacet kdyz sem tady prijel
to se dycky prozradite

Rožni! To sem pronesl na vojně a čuměli na mně jako opice.
Syny:
Na mě taky kámoši z Olmu tak nechápvě koukali, když sešm loni porát řikal " viď ". Hlavně proto, že si mysleli, že su moravák
.
Na mě taky kámoši z Olmu tak nechápvě koukali, když sešm loni porát řikal " viď ". Hlavně proto, že si mysleli, že su moravák

-> Martin2705: Šuplík, kaslík, Tuto, Tamto, Tutoho, to je zas Plzeň
Me to prijde normalni, ale pak kdyz sem byl na morave, tak na me koukali jak na debila

Martin2705
To je normál, já taky valil wočiska když kámoška začla s PIKADOREM. Ale šuplik a mikrotužku mámeu nás taky
. Ale stejně je nejvíc nejlepší v Brně pokecat se slovákem co je víc z východu. To pak rozumim každou druhou větu.
To je normál, já taky valil wočiska když kámoška začla s PIKADOREM. Ale šuplik a mikrotužku mámeu nás taky

-> Martin2705: Pochop ze je normalni aby kazdej kraj mel svoje nareci...a je to dobre...napr u nas by nikdo nerekl PIKADOR...

Máme ve škole spoustu moraváků a lidí z jinýho konce republiky. U nás v Č. Budějovicích se třeba říká párku v rohlíku PIKADOR, poklopci PŘÍKLOPEC, oni CHCOU místo oni CHTĚJ apod. Ale ona taková středočeská Mikrotužka (normální PENTILKA), nebo zásuvka (ŠUPLÍK) je taky děs
, to by v ČB nikdo nikdy neřek

abyste se nehádali:
jak se po ostravsku řekne: "miláčku, podívej, padá hvězda, něco si přej" ?
"pyčo he"
a jak se po ostravsky řekne "promiňte, nerozuměl jsem vám, mohl byste to prosím zopakovat?" ??
"éé ??"
jak se po ostravsku řekne: "miláčku, podívej, padá hvězda, něco si přej" ?
"pyčo he"
a jak se po ostravsky řekne "promiňte, nerozuměl jsem vám, mohl byste to prosím zopakovat?" ??
"éé ??"
-> havlik: ono tech variaci je hodne...

-> Tomasson: já to znam trošku jinak . Sedí na louce dva páry pražák povídá te svojí hele podívej jak padá ta hvezda a moravák: piča he
-> Tomasson: neřekl by spíš
" O P*co"?
" O P*co"?

Na obloze pada hvezda... Prazak pravi: " Hele vole taaamhle pada hvezda" a Ostravak: " He p*co!"

Dostane se Pražák do Brna, najme si průvodce a nechá si ukazovat město, které zná jen z knih. Pořád je nějaký nespokojený a když projíždí přes Černovice, nedá mu to a říká svému průvodci: „Hele, koukej, máte tu všechno hrozně malé. Například tato budova by byla u nás v Praze alespoň třikrát větší!”
„Tak to vám věřím, to je totiž blázinec!”
„Tak to vám věřím, to je totiž blázinec!”
-> tomapa:
hej tak ten teda je

-> Rooney:

Dva vinaři zkouší víno a jeden povidá hmm 'dá sa ' a druhý odpoví 'dá sa '
zkouší další a jeden zase povidá 'hmm nedá sa' druhy 'nedá sa' a první povídá ' dá sa pražakům'
zkouší další a jeden zase povidá 'hmm nedá sa' druhy 'nedá sa' a první povídá ' dá sa pražakům'

-> Rooney: jo jinak taky nemám nic proti pražákum

Šel takhle Bůh s pytlem plným čuráků
a ten se mu najednou protrhl a čuráci vypadali na Zem.
Bůh je chtěl nejdřív sezbírat ale pak mávl rukou a řekl si:
"Ale tak nevadí, tady bude Praha".
a ten se mu najednou protrhl a čuráci vypadali na Zem.
Bůh je chtěl nejdřív sezbírat ale pak mávl rukou a řekl si:
"Ale tak nevadí, tady bude Praha".

Dobre pridam taky jeden kterej je znamej:
Jakej je rozdil mezi vietnamcem a moravakem????
.
.
.
Vietnamec ma praci a umi cesky
to samozrejme nemelo bejt nic proti obcanum vychodni casti republiky
Jakej je rozdil mezi vietnamcem a moravakem????
.
.
.
Vietnamec ma praci a umi cesky

to samozrejme nemelo bejt nic proti obcanum vychodni casti republiky

-> Tomasson: málem sem si uchcal do trenek
Husty vtípek

-> Tomasson:

Tak ten poslední je dobrej

Prijde Ostravak v Praze na hlavni a povida: Listek p*co a baba na nej: Svinov nebo Hlavni

to vis 3,14co, Braschulle tam 3,14co slouzil 3,14co.
koupim ti sandale 3,14co, za 4 50 3,14co, bo bys nebyla bosa 3,14co, by ti nebyla kosa 3,14co B-)))
koupim ti sandale 3,14co, za 4 50 3,14co, bo bys nebyla bosa 3,14co, by ti nebyla kosa 3,14co B-)))
-> M a r c e l - GARDE: bo ty po ostravsku umet

cip = mlady nezkuseny hornik 3,14co B-)))
a me zase kamosi Brnaci rikaji "Prahajzliku" B-)))
a me zase kamosi Brnaci rikaji "Prahajzliku" B-)))
-> Tomasson: ten je pico dobry - kurva kratky a vystizny jak cip

-> Tomasson:

taky pridam jeden: Bavi se Prazak a Ostravak a prazak povida: " Hele, proc vy v tyy ostrave mluvite tak kraatce??" a Ostravak na to: " bo neni cas p*co..

-> Adam Radimovič: Slizáček Adam Radimovič

-> Labros: jo ja sem slezacek ;)
panove sme skodovaci...nereste to kdo je z moravy a kdo z cech
jinak vtipy dobry:))

-> Adam Radimovič: vidíš a já jsem čecháček a psal jsem to taky z hlavy... Btw. co jsi ty? slezáček? A Johny je moraváček?
-> Johny Death: kua nesu brnak abych to intepretoval presne ;) sem to psal nejak z hlavy ;)
-> Labros: a nebo tak ... Hantec je tak bohatý jazyk

to já to zase slyšel ve verzi "neglgé tu vasru s teho parnaso chčijo doň ho morgoši"
-> Adam Radimovič: už bys měl do toho rubecu začít chodit aby ses tu něco taky přiučil :-D