skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
letění hliníku
-> Tomicraw: jednu jsem kupoval u ATU (auto technik unger), P21S, zelená krabička (někam jsem už dával fotku) a jednu jsme si nechali poslat od člověka, co se tím zabývá. Od Pragochemy jsem zatím žádnou nezkoušel. Ty co mam mi vydrží na hodně dlouho
-> MATTESS: A máš nějaký typ na nějakou pastu na finální doleštění?
-> Vajda: Az budes kupovat nezabudni ze na hlinik,lebo je aj na antikoru, asi vtom bude nejaki rozdiel.A nieje to ziadna tuba je to taka kocka alebo sulec.U nas to maju normalne v zeleziarstve.
-> Vajda: fa pragochema jich má v nabídce poměrně dost
-> Vajda: zelená leštící pasta
jo stále se zde mluví o zelené pastě, ale když už teda, tak kdyby někdo nahodil jak se to vlastně jmenuje

-> MATTESS: jasne, protoze silichromem a tempem si to podres, nadelas rejhy a muselo by se to znova sjet na pucovce
ta zelena pasta je idealni reseni
ta zelena pasta je idealni reseni
ked lestim viko ventilu, zrovnam to vsetko 150tkou smirglom, potom 230, 320 ,400,600,800 pod vodou, mozno aj 1000 po vodou......to je len priprava, potom to filcakom a silichromom vylestim do zrkadla
Člověk, co mi leštil kola, mi důrazně upozornil, abych na to tempo a silichrom vůbec nepoužíval
-> RON: To je presne to co som mislel aj ja.Podla mna to z nicim inim lepsie nejde,a aj to chvylu vzdrzi.
kluci ja vam do toho nechci kecat, ale silichrom a tempo, s tim se strasne nadrete a vysledek stejne nebude to co by to melo bejt... mate-li vrtacku, popr stojanovou brusku, kute si filcak, zelenou pastu na lesteni hliniku a jedu... je to spina, pravda-porizeni vyjde zhruba na 1000,-, ale s kostkou pasty za 500,- si vystacite na 5 let
-> Kloggie: pak to vezmi po tom silichromu ještě tempem na starej lak a výsledek bude lepší...

já jsem teďka leštil hliníkový díly na erko a koupil jsme dvě tuby silichromu, sehnal jsem hromadu hadrů a zmobilizoval jsem svoje sádlo, neb po skončení mě bolely ruce jak sviň a lilo ze mě jak v posilce... Chce to sádlo, lidský sádlo kámo...
-> Vajda: Na jemne dolestenie volantu (nastrojarna Kolin) som pouzil ocelovu vatu namocenu vo vode a trosku silichromu - poctiva a dlhotrvajuca rucna praca, ale zrkadlovy lesk zaruceny
matisek: po očištení jsem též začal brousit jemným šmirglem....jen mě zajímalo co dál nato použáváte jesltli nějakou chemii nebo jen nějaké mechanické prostředky!
Kuladmin: že to bude drbačka tak s tím počítám, jinak bych to ani dělat nechtěl
Bery: kdyby si měl čas tak klidně

Kuladmin: že to bude drbačka tak s tím počítám, jinak bych to ani dělat nechtěl

Bery: kdyby si měl čas tak klidně

Najprv poriadne umit,potom brusit smirglom az po ten najjemnejsi,len nezacni z nejakim hrubim abi si si tam nenarobil rihy.No a na samotne lestenie ja pouzivam filcove kotuce do vrtacky,daju sa zohnat v rôznich velkostiach aj lopatkove,tie vizeraju zhruba ako ozubene koleso a su najlepsie.da sa ties kupit taka hmota je to vlastne taki tuhi zvecsa zeleni sulec.Nadotik to vyzera ako vosk.A ked roztocis vrtacku a opries to oten sulec tak si ti to vlivom vysokich otacok a tepla na ten filcovy kotucik nanesie a stim potom lestis.Ale s timto sa da vylestit naozaj ako zrkadlo,takze ked sa ti s tim nebude dat dostat vsade tak to radsej urob rucne pretoze tie perfektne vylestene miesta by tam svietili a zbitok by vyzeral oproti tomu zle.Neviem ako sa vola ta zelena hmota ale je to fakt perfektna vec, neda sa to rovnat zo ziadnimi pastamy.Ale rucne sa s tym robit neda.Inak ak mas na blisku nejaku firmu kde sa pracuje s antikorou opitaj sa tam oni môzu poznat nejake figle o ktorich mi nevieme.
Vyuzij hledani uz je to tohu spousty. A pocitej s tim ze je to drbacka.
silichrom, lestiace pasty,...a ine..smirgel handra a ficis.
nemáme ti to přijet i udělat?
prosim o rady jak vyčistit/vyleštit hliníkové víko ventilů