skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Plovouci srouby?
Je fakt, že ucvaknout ne a nikdy mi kola neházely. Dálnici jsem jezdil a taky v poho. Je teda fakt, že jsem měl středící kroužeky. Ale jinka bez problémů...
-> LiMaK: To co píšeš mi je známo, byl sem vedoucí pneuservisu... ale u 4 díry to nikdy nedotáhneš úplně přesně...4 díry to nevystředěj...u 5ti díry docela jo, ale použít šrouby s plovoucí hlavou + jiná středovka je docela sebevražda...
Borin 03.10.08 20:49:21 napsal:
Ty šrouby fungujou, ale musí sedět středová díra, jinak to bude házet
opatrnym dotahovanim kazdeho sroubu poooomalicku, se da docilit nehazivosti i bez stredove diry, ale je to oprcajtung

-> 2222Johny2222: ucvaknout by se to snad nemělo nee, kdyť tyhle šrouby k tomuto účelu slouží

-> x.line: to by se mi taky hodilo,jenom mám dotaz,je to bezpečný?nemůže se to ucvaknout? a když pojedu kolem 120km/h budou mě házet kola?předem děkuji za zodpovězené dotazy.
-> VacaFavo: Případně mám jedny doma, tak kdybys měl zájem....
skoda-virt.cz/cz/.../9171 4-srouby-s-plovouci-hlavou -sleva?offset=960

skoda-virt.cz/cz/.../9171 4-srouby-s-plovouci-hlavou -sleva?offset=960
On neplave sroub ale hlava toho sroubu se otaci resp jen okoli toho 6hranu (jinak by nesel utahnout samozdrejmne) a je tam mimo stred proste krouzek na kterem je ten konus na disk. Snad ted uz chapes.
A nebo pak mas jeste jedno reseni vymen zadni napravu a predni naboje z novejsiho facka ci feldy a mas jeste vetsi pohodu.
A nebo pak mas jeste jedno reseni vymen zadni napravu a predni naboje z novejsiho facka ci feldy a mas jeste vetsi pohodu.
Dal by sem někdo foto? Já pořád nechápu, jak může ten šroub plavat... zkráta nevim, co to je
Jo je to tak,plovoucí šrouby to vyřeší.Hlavně vyber správný šrouby s dosedací plochou na dosedací díru.
mohl by me nekdo poradit?:)koupil jsem kola s roteci 4x100 a mam staryho fandu a ten ma roztec 4x98.a bylo me receno od znamych ze plovouci srouby to vyresi.vim ze muzu koupit podlozky na zmenu roztece jenze potom bych tam ty kola nedostal.nesetkal jste se stim nekdo?