skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Su folie na prednych sklach povolene??
v CR nevim jestli plati pro ce,lou evropu nebo jak ale pro CR muze byt ted po novu max. 25% propustnosti a predtim bylo 50% mam pocit.Musi to byt udelane odbornou firmou s atestaci.I kdyz teda nechapu jaktoze z linek vyjizdi nova draha auta cela cerna komplet skla ze neni dovnitr videt,ale to uz je vedlejsi.
takže dle slov člověka, co na STK pracuje, tak na předních smí být propustnost xy %, které si nepamatuju, ale že tuhle hodnotu maj dneska auta stand. jako tonovani (např fabia) takže další by tam nemělo být. Pokud se jedná o stříbrné folie, tak jen se zapsáním do TP a OTP, a musí se to auto brát jako nákladní, čili mříže za sedadlama apod....to si zběžně pamatuju :-)
niekde som cital ze ked chce slovak folie na oredne sklo ide do ceska tam mu ich spravia a slovensky polizei nic nenerobia
-> Jozynek: rozpravam o prednych oknách
Na SK (aspon tak rozprával byv. hovorca) folie nie su zakazane, lenzie nieje nikto kto by ich tam dával aj z atestom, je to taky zacarovany kruh, este by sa dalo skusit si vybavit vínimku (trebars nieco z kozou abo take daco) ze ich potrebujes aj v predu, ale co to skusali teepci tak sa im to nepodarilo.
A já se zeptám - jak je to s pokovením? Myslim legalitou samozřejmně...
-> aDAm: ja tiež 

-> strucy: tak ja mam i vepredu a pohoda...nepere mi tam tak slunko
-> vajdo: tak sa spýtaj ich prečo to tak tvrdia

Len tak mimo rec :) ..pisal som ze si to chcem spravit v CZ lebo mam ceske auto..ale povedali mi v 2 CZ firmach ze v CZ su zakazane..tak zistujem preco jedny tvrdia tak a druhy onak :)
-> vajdo: čo vlastne hladáš? na Sk nemá žiadna firma atest na predna skla, jedina možnosťž je vyžiadať si výnimku na DI
bez atestu ti to nalepia.
otázočka prečo chceš folie dopredu?
bez atestu ti to nalepia.
otázočka prečo chceš folie dopredu?
..lebo ako zistujem nie kazda firma lepi folie na predne bocne skla
Moze byt ze niektore firmy nemozu lepit na predne skla folie? (nemaju na nich atest?)
-> vajdo: Tohle si přečti www.mdcr.cz/cs/.../Stanov
isko_MD_k_upravam_skel_voz
idel.htm
Ale chlapci ja mam auto na ceskych cislach a v 2 firmach mi povedali ze na predne bocne sa folie s certifikatom nelepia.A strhovat ich nechcem
heh na slovensku to maju jedine podnikatelia teda alá "mafia"
ale technicak za to neberu. Jeden znamy mal Hummer H2 a bocne skla cierne ako noc a ked ho zastavili povedali ze okamzite dole. proste ta prinutia ich strhnut na mieste.

-> vajdo: jak říkají ostatní, na bočních zadních a zadnim můžeš mít třeba štětkou zatmavený okna a na předních bočních musí být propustnost světla 70%! =v případě, že máš přední boční okna tonovaná z fabriky už na ně nesmíš nic lepit (teoreticky
)

-> haso: na slovensku ich vidím plno, niektorý ľudia to majú v p...
-> vajdo: kluci maju pravdu, na slovensku je to zakazane a v ČR povolene

Ale preco jedna firma vravi tak a vy tak :)
-> vajdo: Protože se to nesmí dávat na okna co už jsou tónovaný z fabriky
třeba já mám pokovené i čelní sklo,páč už to je pár let a v té době to bylo ještě možné zatmavit

-> Karel.: myslim ze to je jak pisu akorat 70 procent :) 70 procent propustnost tzn maximalne 30 procent zatmaveni
-> vajdo: jinak na folie ser a radši to nech pokovit

-> vajdo: není pravda, zadní okno a zadní boční okna můžeěš mít černý jak bota, ale hlavní čelní okno nesmí být vůbec a boční přední jak píše Mjakl do určitého procenta, ale řekl bych že 60% procent je moc, dle mě to může být do míň procent, ale to nevím

No ja to chcem dat na predne BOCNE! ale preco mi v 2 firmach povedali ze v CZ je to zakazane, a zeleny beru za to technicak
pokud myslis na prednich BOCNICH tak je tam mit muzes, ale jen do 60% propustnosti. tmavsi uz byt nesmi.. a predni okno hlavni nesmi mit zadne folie..
Zdravim.Mam mensi problem. Chcem si dat spravit folie ale aj na predne bocne skla (viem ze nesmu byt tmave).Bol som asi 2 firmach a vsade mi povedali ze v CZ je to zakazane.Aj ked niekde som cital ze nie! Ako je to vlastne?