skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
stevty - podlozky
-> Syny: kdyžtak upiluj kus matky :D
-> Syny: Hluboká omluva, služebníček...
.

-> Jozka: no to sis to opravil brzo 

... nechám si těch svých 6.5mm... pochopitelně, vypadla mi desetinná čárka.
Jestli můžu, tak bych se ještě jednou vmísil do debaty: -> petr s: nechám si těch svých 65mm, včera jsem na ty šrouby narazil a trochu měřil: funční délka šroubů Rapid (6ks): od 41.5 do 42.2mm, průměr tak asi 41.8, S120- (4ks) průměrně 35.2mm. Jinak jsou stejný kolový šrouby (objednacího číslo 110-339010) stejný pro 1000MB až Š105/120 minimálně do roku 78- asi pro 14" kola. A ty jsou fakt ještě kratší (31.2 až 32.5mm).
Takže 7mm je asi jen rozdíl nominálních hodnot.. Ale ne že by na tom záleželo, dosedací plochy v bubnu jsou ofrézovaný s podobnou přesností
, takže pět desetin sem nebo tam...
-> Syny: Si matně pamatuju, že pan docent začínal přednášku o šroubových spojích nakloněnejma rovinama a končil jí s tím, že téměř celé namáhání spoje stejně nesou první tři závity, takže tý 1cm podložky bych se nebál.. jen bych s tím nejezdil na STK- ale to stejně asi nemáš v úmyslu
.
Takže 7mm je asi jen rozdíl nominálních hodnot.. Ale ne že by na tom záleželo, dosedací plochy v bubnu jsou ofrézovaný s podobnou přesností

-> Syny: Si matně pamatuju, že pan docent začínal přednášku o šroubových spojích nakloněnejma rovinama a končil jí s tím, že téměř celé namáhání spoje stejně nesou první tři závity, takže tý 1cm podložky bych se nebál.. jen bych s tím nejezdil na STK- ale to stejně asi nemáš v úmyslu

-> Syny: jo sou delší o 7 mm jak už bylo psán oa jde na to 10mm podložka v pohodě ...ono z normální matice ti tedkon šteft taky kouká kousek takže potom je je ten šteft utopenej tak 1mm v mativi když dáš na vlečkový štefty 10mm podložku
vlastní zkušenost

-> Syny: som dnes skusal na unasac z vlecky dat 2cm podlozku a este som prichytil na 2 zavyty sruby
...podla mna ked das vleckove stefty musia sa ti tam zmestit 1cm podlozky

-> Evž@: ani ne :) Pac na kyvku davat bubny ktery k poloose nepatri neni dobry :)
ani kyvkove stefty neboli vsetky rovnake...
-> Syny: v garáži se mi válí 2 bubny na kyvku s dlouhýma šteftama..nechceš to? 

-> Jozka: A 1000 měla taky jiné délky 7 mm proti 120
-> Jozka: Tak si to zapiš
-> petr s: Tos viděl výkres? Já porovnával 1000MB a Rapid (několik kusů) a naměřil jsem tuším rozdíly mezi 5.6 a 6.5 mm, pokud se pamatuju.. Nenavážím se, ono na tom ani nesejde, ale jestli to má být 7mm, zapsal bych si to na furt..
-> Syny: podla mna Cm tam musis napchat lebo vsak kyvkove ti z matice este pol cm vykukaju

-> Syny: ne - jsou delší o 7mm
-> petr s: takze 1cm ne 

-> Syny: 7mm
Kdyz se na kyvku daj stevty z vlecky (dozadu), jak tlusty podlozky tam muzou prijit abych normalne utahnul plecahce a nedrzelo mi to na 2 zavitech? :) Mozna ten eMkovje zadek jeste trochu rozsirim :)