skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
nitridace
-> Saky: A co s nima dělá Čepek, mě řekl, že je tepelně upravená?
jinak tepelne se to upravuje samozrejme u obouch.. rozdil je akorad v teplote a casu u nitridace teploty cca 500stupnu a desitky hodin a u cementace cca 880st a nekolik hodin a nasledne kaleni..
cementovani je syceni povrchu uhlikem a nasledne zakaleni a nitridovani je syceni povrchu dusikem, vacky jsou nitridovane nebot cementace neni na tepelne namahane soucasti vhodna.. stejne tak jako ocel z ktere jsou vacky delane.. a uz nemluvim ani o tom ze proces cementace je daleko slozitejsi nez nitridace..
-> Jakub M.: A jaké jsou v tom rozdíly. Mě bylo řečeno, že je tepelně upravená. jaký je rozdíl v cementaci a nitridaci?
-->Tuner#2
to co popisuješ (šedivej povrch) je cementace...
to co popisuješ (šedivej povrch) je cementace...
-> Štěpán: Čepek a Chovanec je upravují tepelně (což ono vlastně nitridace asi taky je) a jsou takové do šediva. Koukni na mě na foto, tak vačka není lesklá na plochách.
-> Gryzly: záleží jestli si o to řekneš. Od toho se odvíjí cena. Oni to posílají jinam
dekuji moc vsem:-)-> Gryzly: PS kdyz tu vacku prineses a je na palcich takova mlecna barva tak je nitridovana,ne kazdy je nitriduje.Ale skoda vacky jsou mekke,takze by se meli.
-> Štěpán: www.shm-cz.cz/
otázka je jestli pavlíček na tom dělá nějakou povrchovou upravu. brácha tem před 14ti dny nesl vačku z motorky a byli tam takové vytrhané pórky a pavlíček mu řekl že to je ještě v pohodě, kdyby prej viděl na čem lidi jezdí v autech a motorkách, pak mu to ale zadarmo přeleštil.
otázka je jestli pavlíček na tom dělá nějakou povrchovou upravu. brácha tem před 14ti dny nesl vačku z motorky a byli tam takové vytrhané pórky a pavlíček mu řekl že to je ještě v pohodě, kdyby prej viděl na čem lidi jezdí v autech a motorkách, pak mu to ale zadarmo přeleštil.
-> Štěpán: Jo tady je adresa
www.brusirnapavlicek.cz
www.brusirnapavlicek.cz
-> Štěpán: nitridace? to jako repas těch ploch asi, že?
Ja si nechal repasovat vačku a vahadla na motorce, Brusírna Pavlíček - brno a plná spokojenost, dal sem zato 1700
Ja si nechal repasovat vačku a vahadla na motorce, Brusírna Pavlíček - brno a plná spokojenost, dal sem zato 1700
Nevite kdo by nanitridoval jetou vacku a za kolik ? :-) dekuji