-> Luky.: ten co mysli tomaso je bez parfemace. hlavne musi byt na bazi silikonu a ne vody
www.google.cz/imgres?q=gl
ide+fo...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zamrzle dvere
prohledat
38 příspěvků (zobrazeno 1 až 38) od 11.12.2011 do 06.02.2012, založil/a black_devil
-> Tomaso435: jen bacha na jahodový a podobný - mráz sice nevadí, ale dveře pak mají tendenci se přilepit 

-> Tomaso435: :DD
-> Luky. 06.02.12 13:44:05: přesně tak . . .
nejlepší je lubikant silikonovej. glide4you :-D prostě když zbyde, tak tim natřu dveře.. a naopak, když zbyde, tak tim natřu Janu ..
nejlepší je lubikant silikonovej. glide4you :-D prostě když zbyde, tak tim natřu dveře.. a naopak, když zbyde, tak tim natřu Janu ..
Na zámky dávám bílou elektrikářskou vazelínu, na těsnění používám pět let toto silikonové mazivo,
shop.berner.eu/berner/... /Silikonove_mazivo_Silikon ovy_sprej
Na každém autě tak 2-3x ročně jako konzervaci, nejen proti přimrznutí. Mazivo má hlavici rovnou pro nanášení, stačí objet tahem po obvodu dveří.
shop.berner.eu/berner/... /Silikonove_mazivo_Silikon ovy_sprej
Na každém autě tak 2-3x ročně jako konzervaci, nejen proti přimrznutí. Mazivo má hlavici rovnou pro nanášení, stačí objet tahem po obvodu dveří.
-> Bobesh: jj, lepší lubrikanty jsou prý na bázi silikonů. Ale ty prý zase narušujou latex, takže se to pak může protrhnout 

-> charon: Jenže Indulona obsahuje vodu...
Ja WDcko tez pouzivam, na vsech autech uz nekolik zim. Prostrikam zamek vzdy na podzim a pak jednou v prubehu zimy. A kein problem. Tesneni dveri potizam obycejnou indulonou - troska na hadr a rozetrit. A mam svatej pokoj.
s wd40 som zatial spokojny, nastriekal som vsetky zamky nemam ziadny problem odomknut dvere,vtejto zime, brzdovku nedoporucujem,na tesnenie silikonovy olej
-> lacko: WD40 sice pomůže ale vzhledem ke konzistenci ne nadlouho,chci říct,že to nebude stačit na celé zimní období.
nastriekat zamok vedeckom nezamrne popripade aj cely mechanizmus.
Takže by malo stačiť že to teraz prestriekam motorovým olejom ? alebo bude problem sa tej brzdovej zbaviť ? ( kým to nenarobí škody )
-> mereksk: a když ti tekla ta brzdovka pod pedály, kouknul jsi na následky pod kobercem? :) Brzdovka je něco neskutečně agresivního, požere to všecko od laku až po tlumex...mi to i odlepilo tu ipu co je na podlaze.
Gryzly 24.12.11 08:32:31 napsal:
→ mereksk: Asi nevíš jak je brzdová kapalina
agresivní, co?
No neviem, pouč ma nech viem čo som posral.
→ mereksk: Asi nevíš jak je brzdová kapalina
agresivní, co?
No neviem, pouč ma nech viem čo som posral.
-> myschaak AZNP K.Hora: 

kurva už chci taky řešit zamrzání dveří...teď pořád řeším jen zatýkání do auta

já používám COYOTE oživovač plastů, stačí tím nastříkat těsnění a nepřimrznou... řešil jsem to už v létě na puntu, kdy z jaksi zvláštního důvodu se lepily spolujezdcovi dveře ke gumě. od té doby pokoj i v zimě, na obou autech.
-> mereksk: Asi nevíš jak je brzdová kapalina agresivní, co?
No čo funguje to, a to mi stačí. Keď mi brzdová vytekala cez pedál na gumu tak všetko navôkol primrzlo a brzdová nie a držala sa dlho na tej gume. Minulého roku som dal na jedne dvere ešte na mojej bývalej škode 105 iba brzdovú kvapalinu a výsledok bol veľmi dobrý.
Ak si myslíte že je to totalna hovadina napíšte mi. Ja som len skúšal rôzne spôsoby a toto funguje-zatial ( no uvidíme pri -25)
Ak si myslíte že je to totalna hovadina napíšte mi. Ja som len skúšal rôzne spôsoby a toto funguje-zatial ( no uvidíme pri -25)
-> mereksk:

-> mereksk: A ta brzdovka,no nevím,nevím...
No nevim,pánové,na emkách jsou tak měkký dveře,že buď tu kliku vmáčknete dovnitř nebo vytáhnete ven...
Ja som rozprašovačom postriekal mechanizmus zámku z vnútra dverí brzdovou kvapalinou a poriadne namazal vazelínou. Na tesnenia som dal rozmiešaný silikónový olej a vazelínu ale tak aby toho nebolo veľa ( nerád by som si pošpinil oblečenie ) Zatiaľ -11 a akoby bolo + 11 = bez najmenších problémou. Zadne neošetrené dvere zamrzli už pri -5.
-> Gryzly: jo jo má pravdu kolega to je nejlepši řešeni
-> Bobesh: na zamrzly dvere jeste pomaha zatlacit zadkem do dveri, smerem dovnitr, ono se to trochu pohne a povoli.
Tak díky, slikon a Konkor pomohli, zatím jsem spokojen.
-> Vojtisek: Jistě, ležím pod tím ještě teď :D Minule to byla ta spadlá převodovka, kvůli které následovalo nasazení poloosy, teďka to byla montáž šus-plechu, zkouška pár startéru :D
-> Vojtisek: Jistě, ležím pod tím ještě teď :D Minule to byla ta spadlá převodovka, kvůli které následovalo nasazení poloosy, teďka to byla montáž šus-plechu, zkouška pár startéru :D
-> castrol: Spíš předzimní prevenci...
-> black_devil: Dělá se nejlépe ještě za relativního teplého podzimu. Pokud to chceš dohnat,radím vytápěnou garáž či dílnu. Dveřní těsnění nastříkat silikonovým olejem. Taktéž sametky dveří vyjmout,vydrhnout,vysušit a napustit silikonovým olejem. Nebýt líný,rozdělat dveřní tapecy,rozpojit táhla,demontovat mechanismus dveřní západky,umýt,vyfoukat stlač.vzduchem,popř. nechat uschnout na kamnech(bacha na koncovky táhel z umělé hmoty). Poté prostříkat KONKORem,oblít motorovým olejem,popř. ještě oplácat vazelínou. Vložky zámků prostříknout sprejem na zámky FAB nebo silikonovým olejem. Táhlo zajišťování zevnitř+kliku zvenku obstříkat silikonem. Jelikož olej vypuzuje vlhkost,za celou zimu by neměl být problém. NEPOUŽÍVAT různé rozmrazovače na bázi alkoholu. Pomůže to jen na chvíli,pak se alkohol odpaří a jsi tak,kde předtím. Stejně jako polévání horkou vodou či vařící vodou z rychlovarky.Pokud se stane,že těsnění přimrzne,nesnažit se dveře otevřít násilným tahem za kliku ale postupně se kus po kusu opřít dlaní o rám dveří a cuknutím zatlačit. Budete li trpěliví,postupně se těsnění uvolní a dveře bez nesnází otevřete.
-> black_devil: Dělá se nejlépe ještě za relativního teplého podzimu. Pokud to chceš dohnat,radím vytápěnou garáž či dílnu. Dveřní těsnění nastříkat silikonovým olejem. Taktéž sametky dveří vyjmout,vydrhnout,vysušit a napustit silikonovým olejem. Nebýt líný,rozdělat dveřní tapecy,rozpojit táhla,demontovat mechanismus dveřní západky,umýt,vyfoukat stlač.vzduchem,popř. nechat uschnout na kamnech(bacha na koncovky táhel z umělé hmoty). Poté prostříkat KONKORem,oblít motorovým olejem,popř. ještě oplácat vazelínou. Vložky zámků prostříknout sprejem na zámky FAB nebo silikonovým olejem. Táhlo zajišťování zevnitř+kliku zvenku obstříkat silikonem. Jelikož olej vypuzuje vlhkost,za celou zimu by neměl být problém. NEPOUŽÍVAT různé rozmrazovače na bázi alkoholu. Pomůže to jen na chvíli,pak se alkohol odpaří a jsi tak,kde předtím. Stejně jako polévání horkou vodou či vařící vodou z rychlovarky.Pokud se stane,že těsnění přimrzne,nesnažit se dveře otevřít násilným tahem za kliku ale postupně se kus po kusu opřít dlaní o rám dveří a cuknutím zatlačit. Budete li trpěliví,postupně se těsnění uvolní a dveře bez nesnází otevřete.
tu niekto zanedbal zimnu udrzbu 

pánové nejlepší je lubrikační gel na bázi silikonu (např. Glide for you - mam v lékárně) vydrží to celou zimu bez problému, nezamrzne to a co nespotřebujete na auto můžete i jinak 
případné objednávky do id

případné objednávky do id

-> black_devil: cos v zimě ležel pod autem?

-> Pavel P..: ok, dík.
-> black_devil: ne konkor neni silikonovej... zamrzaj většinou zámky namazaný stoletou vazelínou.. táhla jsou volně v prostoru dveří nemaj k čemu přimrznout
-> Vojtisek: garáž :D jedna z věcí, kterou bych uvítal "pod stromečkem" :P Holt ležet na zasněženém betonu není jako ležet na něm v létě.
-> Pavel P..: konkor? to je ten olej? tuším že silikonovej. je možný, že zamrzaj i ta táhla, co jsem na zámku? takový ty tyčky s těma bílejma koncem, který se navlíkaj na kuličku zámku, kliky apod.?
na těsnění glycerin, zámky buď konkor nebo přelepovat páskou a uplně ideál garáž

Glycerin
prostříkej zámky konkorem a těsnění pomaž tenkou vrstvou silikonovýho oleje
Ahoj. Určitě ten problém nemám jednom já, tak by mě zajímalo, jestli má někdo nějakej zaručenej fígl proti zamrzání dveří? Už mě nebaví každá ráno lízt do auta kufrem, mít otlučený nohy z pádu na kouli a orvaný držáky plata
Bohužel již nejsem mrštnej jako dřív, tak se do toho kufru rvu tak 5 minut. Mám přimrzlé dveře k těsnění, klíč do zámku strčím, ale neotočím s ním. Ze vnitř to také otevřít nejde. Zapalovač nepomohl, musel jsem čekat celé dopoledne, než bude slunce o něco silnější.