skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
felda
-> lacko: jasne
-> lacko: mozes
cau borci mala otazka,mam feldu 95rocnik 1,3 bmm, 136-50kw podla technicaku, v aute mam 135kovy motor,mozno ho uz niekto menil,chem tam hodit 136kovy otazka,mozem pouzit prevodovku ktora bezala zo 135kovym motorom?,DIK
-> Edisek: Ty bys mě rozesmál. Na tom motoru je to napsané! Stejně i na typovém štítku auta a VINu karosérie.
Veď o to mi ide, nechať pôvodné vnútornosti aj blok, teda aj čísla a pod. Len by sa stiahla hlava a prehodili spomenuté veci z 50kw motora. Tým by som dostal legálnu neidentifikovatelnú 50kw 

-> Edisek: na stk to bude poznat
-> francomk: vymena motora neni legislativne mozna ale povedz mi kto to zisti ? resp. kto si da tu robotu zistovat ci je to 40kW alebo 50kW, radsej splas niekde malo jazdene BMM 50kW a prehod to komplet
Jarda/felda 11.12.11 23:43:31 napsal:
→ francomk: co se týká motoru tak je ještě jiná klapka,
pikud chceš plnohodnotnou 50kw tak ta má ještě jinou převodovku
Prevodovka je v pohode, jedná sa mi o prestavbu 40kw BMMka na 50kw verziu, aby to bez problémov chodilo... Čiže treba stiahnuť hlavu na želaný KP a z 50kw motora dať vačku, RJ a sanie s klapkou? Upresni mi to
→ francomk: co se týká motoru tak je ještě jiná klapka,
pikud chceš plnohodnotnou 50kw tak ta má ještě jinou převodovku

Prevodovka je v pohode, jedná sa mi o prestavbu 40kw BMMka na 50kw verziu, aby to bez problémov chodilo... Čiže treba stiahnuť hlavu na želaný KP a z 50kw motora dať vačku, RJ a sanie s klapkou? Upresni mi to

-> francomk: co se týká motoru tak je ještě jiná klapka, pikud chceš plnohodnotnou 50kw tak ta má ještě jinou převodovku 

Ospravedlnujem sa za znovuobnovenie tohto topicu, ale moja otázka spadá do tejto kategórie.
Pri BMM 40kw (rok 1995)je situácia rovnaká? Stačí len výmena piestov, vačky a RJ? Alebo namiesto piestov len stiahnuť hlavu?
Dík
Maťo
Pri BMM 40kw (rok 1995)je situácia rovnaká? Stačí len výmena piestov, vačky a RJ? Alebo namiesto piestov len stiahnuť hlavu?
Dík
Maťo
Sežeň si písty, vačku, jednotku, hlavu z 50ky a napasuj do svýho motoru. Výměna kus za kus neni z hlediska legislativy možná.
-> Pecan_kx: to bude chciet prekopet motor
mpi
jednobod alebo mpi?
Hledej je toho uz vsude spousta vcetne googla (poradim: pisty vacka RJ )
Caute borci Nevite cim to je ze jedna felda 1.3 ma vykon 40kw a druha 50kw? Mam tu slabsi verzi a chtel bych to nejak zvysit aspon na tech 50kw! Diky za odpovedi