skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jine otvirani predni kapoty :oP
Jo zadní kapota mi už taky spadla na hlavu.Moje dásně nemají rády zadní kapotu.naštěstí neumí mluvit.
ja mam el. otvirani zadni haubny pomoci moturku ze steracu

-> Mikei: Asi se do toho přes léto taky pustím, našel jsem na netu inspiraci:
-> Hurdis: já mám udělaný vzpěrou zadní víko motoru a v pohodě, akorát bylo potřeba sehnat tak vyběhaný, aby jsi ho stlačil jednou rukou. jinak by se to klinilo a bylo to hnus. ještě chci nějak vymyslet předek. Jinak do toho zadku jsem šel protože ti nikdy už nekřapne viko za krk. :o)
a slo by ty servomotorky pouzit i na erkovy otvirani? budou mit takovou silu?
zdar! já jsem dal dopředu na zámky ovladaci motorek z centrálu! protože jsem měl centrál na čtyři dveře a mám na rapidoj jenom dvě! a funguje to hezky! plánuju otevýrání k oknu a plynové spěry vepředu aj vzadu! jinak el. otvýrání mám vzádu i vepředu!
ja skusim vymysliet nieco lepsie ako tlacit na kapotu pri zatvarani, ono som daval novu gumu do kufra a ked xcem aby mi kufor pekne priliehal musim to trochu viac stlacat pri zatvarani ale urcite vymyslim nieco lepsie na zatvaranie
-> Gryzly: ja měl i jinou shade než toho angl rapida.....
-> 5ko: pokud ti to jde zavřít a pokud tlačíš v místě zámku, tak se zkřivit nemůže..
-> 5ko: to sa davalo na užovky a fungovalo to opačně, pokud jsi chtěl otevřít musel jsi zatlačit směrem do kufru.
mne vadi ze ked xcem zavriet kufor tak to musim tlacit a bojim sa ze sa skryvi kapota, som pocul nieco o starsom zatvarani kapoty zatiahnutim packy neviete nieco viac o tom?
-> Rabbit: da se tam dat e mag civka ze starteru,je to nejlevnejsi a funguje to :-)
-> Adam Radimovič: Jo ale tys měl řidiče na blbé straně, Angláne. ;-)
-> Rabbit: ja měl pačku u řidiče a byla to pohoda...pravda že sem měl zamky ok tak to odskakovalo samo
Tu novou gumu skusim, ale na otvírání si to udělám jako to má kámoš. Má tam nějakej elektromagnetickej bazmek. Zmáčkne u volantu čudlík a je to. Zejtra se to pokusim vyfotit.
staci dat novou gumu kufru a budes mit spis problem to zavrit.
tak si předělejte volant na druhou stranu;-)
Nojo ale kdy ho mas u ridice tak pak to sam neotevres kdyz bude problem se zamkama..... Jak pise Rabbit:" Musim za to zatáhnout při otevřenejch pravejch dveřích a z venku podebrat"

-> lubosgls: tak tak :-) mam lanko k ridici :-) elektriku sem vyhodil :-)
-> Rabbit: Tam na tech zamkach je taka pruzinka, ktera pomaha tomu zamku se otevrit - a kdyz je vytahana, tak uz moc nepomaha...

-> Samantus: tak ne no.....

-> Rabbit: Aby to vyskočilo tak tam dejte novou gumu dokola toho kufru, když to nepomuže, tak přidělat nějakou pružinu která to vytlačí.
to uz by jste ten kufr v jedne osoble ve vasem pripade neotevreli vubec .))
zase by nebyl takovej problem natahnou lanko k ridicovy
-> Rabbit:
to sme na tom stejne me to taky nevyskoci... problem je spis v tech zamkach... ale to sem tady resit nechtel
to sme na tom stejne me to taky nevyskoci... problem je spis v tech zamkach... ale to sem tady resit nechtel

-> Rabbit:
to je na tom aute to najkrajsie - ziadna elektr(on)ika
, teda ta elektrika plati v mojom pripade
to je na tom aute to najkrajsie - ziadna elektr(on)ika

To otvírání do boku je vymyšlený dobře. Sice to vypadá divně, ale co člověk nadělá. Mě spíš vadí ten otvírací mechanismus u spolujezdce. Mám tam to lanko už asi nějaký divný. Když za to zatáhnu tak to nevyskočí. Musim za to zatáhnout při otevřenejch pravejch dveřích a z venku podebrat. Nevíte co s tim?? Případně jak udělat jednoduše a levně elektrický otvírání od řidiče,aby ten původní mechanismus moh zustat pro případ nouze.
To sem už někde vyděl. :o)
-> Crack: ne
Není to fotka Fannyho auta??
Gryzly: jo ta fotka je z Faannova auta... To otvirani dopredu je blbost... ale nenapadlo me ze kdyz to bude jak u normalnich aut ze se mi zmensi uhel otevreni...

-> Hurdis: tak já doma laboroval s vyběhanou vzpěrou z Felicie a tak jsem ji zkušebně přichytil k zadní kapotě a jako dobrá ale když jsem asi po pátý zavíral kapotu tak jsem ji doslova zlomil. a to nebyla nějaká hnilá.
Čí je to hnědý auto? Faanovo? pokud by to takhle někdo udělal tak musí ještě počítat s mračením, aby to nešlo do masky, taky tu jezdí takovej bílo zelenej rapid a ten má otevírání kapoty jako normální auta, ale asi jen pod malým uhlem.
Čí je to hnědý auto? Faanovo? pokud by to takhle někdo udělal tak musí ještě počítat s mračením, aby to nešlo do masky, taky tu jezdí takovej bílo zelenej rapid a ten má otevírání kapoty jako normální auta, ale asi jen pod malým uhlem.
-> Johny Death: No nesměly by se použít nové vzpěry, ale nějaké vyběhané z vrakoviště. Takové co už neuzvednou 5. dveře.

jj :) je to by vypadalo kraaaasne :)
Johny Death: tak aby to neulitlo tak by se tam udelali takovy ty racing pojistky
jak je jedna na blatniku a druha na kufru po obouch stranach...

uz jsem nad tim taky uvazoval :-/ nejvetsi problem je ale asi ten ze pak zavrit tu kapotu je docela problem :)))
Ta fotka je fakt paráda, to bych trochu nepohodlí při lezení do kufru oželel.
BTW: Nezkoušel jste někdo na otevírání zadní kapoty plynové vzpěry z 5. dveří Fa, Fel ? Natáhnout bowden k sedačce řidiče a mít automat. otevírání motoru. Přemýšlím jak to uchytit, tak kdyby to měl už někdo vyřešené, byl bych vděčný za popisek.
BTW: Nezkoušel jste někdo na otevírání zadní kapoty plynové vzpěry z 5. dveří Fa, Fel ? Natáhnout bowden k sedačce řidiče a mít automat. otevírání motoru. Přemýšlím jak to uchytit, tak kdyby to měl už někdo vyřešené, byl bych vděčný za popisek.
kdyby to bylo jak u 100 tak by pak hrozilo ze kdyz ti uhnije nebop zarezne ta pojstka (bezny pripad :)) tak ti na dalnici kufr vystreli na sklo :))) ale ta fotka je teda veeeeelka parada to je fakt krasa :)
taky sem videl tohle, na effect je to super ale pristup do kufru.....
Jedine co se mi u skodovek nelibi a pride mi nelogocky otevirani predni kapoty do boku.... Podle me nemuze byt tak tezky realizovat otevirani jako u š100. Nemate s tim nekdo zkusenosti? Nebo napady na realizaci? Taky me zajimaji Vase nazory. dikec