skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Asi Blbost....
prohledat
70 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 09.10.2010 do 12.10.2010, založil/a devilpokec
hungaristi sou ale mega ptaci 

-> Jirik_Tuňák 10.10.10 22:23:16: ¨tak tohle neznám spíš tu šedou a nebo rapidy s žigulem
-> jok3r: hodinu někdy i víc
petr s 10.10.10 20:41:32 napsal:
→ pulin: Zavařený diferák jen pro zajimavost,,, jakou to ma potom zivotnost takovej motor a prevodovka?
→ pulin: Zavařený diferák jen pro zajimavost,,, jakou to ma potom zivotnost takovej motor a prevodovka?
-> petr s: ahá pěkné ale to je prasárna zavařovat co měl bych z teho strach

-> pulin: Zavařený diferák
-> Jirik_Tuňák: Ten tohle téma evidentně nečetl. 

-> Jirik_Tuňák: pěkný jak toho docílil že se mu tak pěkně točí ?.

-> palinator: aha ja len tak mal som na spotrebnej shade rozbiehavost a po prejdeni hrbolca to okamžite utrhlo do strany 

-> MOLSO:
Rozbíhavost má stabilizační efekt, stejně jako sbíhavost, i když menší. Rozbíhavost se používá u závodních vozů, kde se tím dosahuje v zatáčkách optimální stopy (vnitřní kolo musí být pod větším úhlem, než vnější, kvůli rozdílnému rádiusu opisovaných kružnic), u sériových se používá sbíhavost právě kvůli většímu stabilizačnímu účinku.
Vzadu pak znamená, jak již -> 105: naznačil, rozbíhavost přetáčivé chování, sbíhavost nedotáčivé.
Rozbíhavost má stabilizační efekt, stejně jako sbíhavost, i když menší. Rozbíhavost se používá u závodních vozů, kde se tím dosahuje v zatáčkách optimální stopy (vnitřní kolo musí být pod větším úhlem, než vnější, kvůli rozdílnému rádiusu opisovaných kružnic), u sériových se používá sbíhavost právě kvůli většímu stabilizačnímu účinku.
Vzadu pak znamená, jak již -> 105: naznačil, rozbíhavost přetáčivé chování, sbíhavost nedotáčivé.
-> Syny: Taky budeš až to dostavíš driftovat před Penny marketem a pálit gumy na náměstí ? 

Tyvoe to je zase tema tohle... 

MOLSO 09.10.10 23:21:54 napsal:
→ Matulo: nie nahodou naopak ? rozbiehavost je o rozbitie
huby
Ja mam SKILLS....
→ Matulo: nie nahodou naopak ? rozbiehavost je o rozbitie
huby

Ja mam SKILLS....

-> MOLSO: Nene Jurko.... Si kukni fotky jak ideme vedla seba jak mi idu predne kola ven...

-> Matulo: nie nahodou naopak ? rozbiehavost je o rozbitie huby 

-> 105: Ja som mal na predku miernu rozbiehavost a vzadu naopak miernu zbiehavost... Predok jak bol rozkroceny tak pekne podrzal a posluchal volant...
jj já to nějak pořeším a kdyžtak se Vás všech zeptám....Všem ještě jednou děkuji za vaše odpovědi a rady.
-> devilpokec: pozor ta rozbihavost je na rozbiti huby... kolem 80ti se ti to cely rozplave a mas co delat... muj rekord byl o trosku vic ale to neni podstatny

Když jsem to teď tak četl tak by stačily gumy 165/55 R13 + co největší rozbíhavost ak tomu nějakej motor tak pak už by to šlo néé?Samozdřejmě nové brzdy + ramena + tlumiče s pružinamy
ono hlavne ty madari se sedyma skodovkama maj zavareny diferaky...
aby skodovka letela pri prudcim skubnutim volantu do smyku staci mit nastavenou max rozbihavost zadni napravy
aby skodovka letela pri prudcim skubnutim volantu do smyku staci mit nastavenou max rozbihavost zadni napravy

Neviem preco mu vsetci doporucujete dat sirsie kola, ked obecne plati, ze cim mensi profil a uzsia guma, tym viac je nachylna na "utrhnutie" a teda nasledny drift ...
Mam to aj vyskusane ... na salamach sa to tazko utrhava ked to ten zadok drzi na ceste ako pribity ...
Mam to aj vyskusane ... na salamach sa to tazko utrhava ked to ten zadok drzi na ceste ako pribity ...
Prohlížet nemusím....už xxx jsem jich viděl...jinak díky za starost
-> Tomaso435 09.10.10 13:49:43: no přeci na kruháči driftují mástři
A téže náký ten rám z lešenářských trubek :D :D :D
A tyké výfuk který bude slyšet přes hory doly.
Né sorry za OT ale tohle mi fakt nedalo to nenapsat
-> devilpokec: chlapče prohlídni si náký závodní auto to bude moudřejší než sedět u kompu ;).

A téže náký ten rám z lešenářských trubek :D :D :D
A tyké výfuk který bude slyšet přes hory doly.
Né sorry za OT ale tohle mi fakt nedalo to nenapsat
-> devilpokec: chlapče prohlídni si náký závodní auto to bude moudřejší než sedět u kompu ;).
Věřím ptž už jednou jsem přišel o papíry a podruhé si je nenechám vzít!!!
-> devilpokec: Sam tomu neveris!
Poznam podla seba...

-> devilpokec: se připrav že pokud tohle nebudeš dělat někde na autodromu nebo letišti že tě z veřejnho prostranství tocela rychle vyprcaj nebo na tebe zavolaj fízli
Tohle v provozu néé ale na volném prostranstvý jo....
-> devilpokec: to chceš v provozu dělat tohle?

Tak bratra mám v kovošrotě takže o převodovky nouze nebude aco se týče spojek občas se tam oběvěj i celkem slušný.jinak trénovat mám taky kde.....a hned do provozu bych taky nešel za to mi to nestojí
Mě to přijde trochu jako recese. 

-> devilpokec: Hlavne to nezabudni odpalit niekde cez dopravnu spicku... Najprv trenuj trenuj... A priprav sa na to ze kym sa to naucis tak znicis minimalne 1 prevodovku a 2 spojky...

Na brzdy se nezapomíná...stím se počítá jen jsem chtěl vědět jak toho docílit a hodně jste mi pomohly co a jak....
-> Jirik_Tuňák: Ja uz to berem pri takychto upravach ako samozrejmost... Sak snad nebude az taky blby ten chlapec...

-> Petrson 09.10.10 13:13:06:
A brzdy, nezapomenout na brzdy. Nebo rovnou padák, protože to pak pojede strašně. 

-> Pivodak: Je tam upravena 1,4ka ale neni som si isty ci fabia alebo VW a ma tam sekvencny 6q...
-> Matulo: Kurva co v tom je za motor a za převodovku to jede nehorázně

-> Petrson: spíš bych mu doporučil 145r13 gumy a s těma do jde se 12O moorem celkem samo, akorát to je lehce nestabilní

A závodní pneu mu nedoporučíte

jo jo děkuji za Vaše zkušenosti a rady a já se stím nějak zkusím poprat.....Ale jinak fakt všem děkuji
-> Petrson: je
-> devilpokec 09.10.10 11:49:55: ¨není to Petr DNX?
-> devilpokec: V prvom rade vlecku! To bez debaty... SP 4,22 v prevodovke, spojku fel 1,6mpi aby to neco zneslo a nejaky ostrejsi motor... nemusi to byt hnet 1,6ka!!! A cim mensie budes mat kolesa tak pochopitelne sa ti co najviac otocia okolo vlastnej osi za minutu... Co bude vyhoda pri drifte...

Tak já makám 14 dní v kuse a pak 14 dní jsem doma takže bych se tomu mohl postupně věnovat,vím bude v tom hafec peněz ale taky to pak bude pořádně jezdit a hlavně vypadat...budu v tom mít plno práce a hlavně kousek srdce
-> devilpokec: Zas moc neprehanaj! Aby si si tu palicu nenamlatil hnet na prvej zatacke... 

Stím se počítá že do toho něco narvu...ale i tak prostě se mi to líbí....A co když dám motor z fáva a ty 13ky kola + pneu 165/50 R13 nebo 175/50 R13 a upravena geometria naprav ta by na tom mokru šlo?bo je lepší tam dám 1,6Mpi upravené sání se sníženou palicí a ten zbytek....
Veru veru! A medzikus mas dobry???

-> devilpokec: ono je to tka jak říká nwkt,není to jen vybrat motor z favorita,dát šírší kola a jezdit.mrkni tady po virtu do aut nebo pročti pár témat,aby ti auto jezdilo tak jak na videich co jsi sem dal ak to je kupa práce,času a ještě víc peněz a pak toho řidičského umu.
-> Jirik_Tuňák: Ked obcas dostanes chut kopnut do spojky...