Fmsedan 1000 embé

prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 12.06.2009 do 13.07.2009, založil/a FMsedan
řadit dle data
10:48:44
13.07.2009
Jozka
-> FMsedan: Na tu povrchovku bych fakt nehleděl, když se vezme starší unavená, ale nezkorodovaná pružina, ještě se trošku zařízne a dá se na ní komaxit libovolné barvy, máš hned parádní snížení4.

Dle popisu je ta nabídka lákavá, upravit na litra se to určitě dá - akorát je to spousta práce, hlavně vpředu (vršky a předek podběhů, vanička lehce, podlaha kufru, příčka pod kapotou..), ale jestli máš dílnu, čas a chuť... Širokej sloupek bych neřešil, někdo z předchozích majitelů mohl dát střechu z kila, že 3, jen by to škodovek znalou STK mohlo inspirovat k zevrubnější prohlídce vozidla - ale proč by to dělali..
12:21:47
06.07.2009
FMsedan
jj já vim ale já sem právě vyděl vždycky sport pružiny v barvě a origo v černej... tohle jsou určitě nižší jak říkam protože je to nízký... podle těch co sem vyděl na svim autě tak tyhle byli kratší
09:19:13
06.07.2009
LiMaK - 742 forever
-> FMsedan: no jestli nevypadaj ani jako natreny , ani jako nastrikany...

tak to bude nejspis komaxit.

ja mam treba predni kratsí, tužší, v červenem komaxu

a zadní mam origo, ale aby ladily, tak taky v cervenem komaxu...

a ted mi rekni, ktere jsou z nich sportovní :-)

PS: nechci rejt, jen to tak vypadá...ale visjak, dle nateru nelze usuzovat co je to zač.
22:33:22
05.07.2009
FMsedan
no ale jako natřený nebo nastříkaný nevipadaj a hlavně je to o trochu níž než tísa
21:21:00
05.07.2009
LiMaK - 742 forever
FMsedan 05.07.09 17:01:19 napsal:

ne barevný pružiny bejvaj vjetšinou sportovní a origo bejvaj většinou

černý alespoň co vim já 4

tak to uz je moooooc

natru si origo na cerveno a tobe je prodam za litr jako sportovní....
upraveno 1x, naposled 05.07.2009 21:21:38
17:01:19
05.07.2009
FMsedan
ne barevný pružiny bejvaj vjetšinou sportovní a origo bejvaj většinou černý alespoň co vim já 4
14:18:45
05.07.2009
Mr_Kubas
-> petr s: Zelená bude ekopružina a žlutá bude biopružina 4 3
14:14:48
05.07.2009
petr s
-> FMsedan: Červená pružina je sport? zelená nebo žlutá je co?
12:26:12
05.07.2009
FMsedan
nazdárek lidi chci se zeptat co by jste dělali vy na mim místě... mam možnost mít za 5000 skelet ze š100 je zrenovovanej skoro všechno v zinku podlaha natřená zespoda nějakym černym sráčem přední náprava po uplnej go z hřebenem + všechny díli na dostavění auta mimo zadní nápravi a převodovky je to připravený na 5q vlastně jsou k tomu eště zadní ramena v zinku a nátěru stojí to venku podlaha zevnitř je v pohodě akorát u řidiče je to na zbroušení přední pružiny jsou červený tak že asi sport + tlumiče noví trubičky brzdoví + příprava na posilovač ... a teď se vás zeptam mam si to vzít a předělat to na tisícovku výrobní číslo a štítek bych vzal z tý mojí akorát mě štve že je to širokej sloupek ale zase ten se na tuning hodí líp vůbec nevim mam nemam má to sví pro a proti
11:23:54
16.06.2009
FMsedan
tak to bude asi tou geometrií na tu eště budu muset zajet
09:24:26
16.06.2009
Jozka
-> FMsedan: Příště flexou udělej z OK 17 třeba 15 a ono to půjde3

S tím řízením, to spíš vypadá, že se někdo pokusil vymezit vůli v převodce dotažením přítlačnýho šroubu matice šneku. Plus nedobrá geometrie.. Zatuhlý to být může taky, ale je tam docela velkej převod. Můžeš zkusit namazat- ale nevsadil bych si na to..
19:08:18
15.06.2009
FMsedan
mam zase problém nevrací se volant do přímého směru,řízení má vůli ale jde z těžka můžou být zatuhlí svislí čepy ? náprava stála skoro pul roku venku na autě
09:26:40
15.06.2009
FMsedan
Ultim: musel sem odříznout kus disku vůbec to nešlo sice je ho škoda ale disků tu mam dost (zatim)

syny: jj mam tam kotouče měl sem tam nápravu ze š 100.. ty třmeny nešli vindat už je všechno udělaný teď jen nasadim jiný kotouče protože tam nejdou 14 disky a 13 nemam a jiný třmeny a měl bych to mít doufam v cajku :-)
15:47:02
14.06.2009
Syny
-> FMsedan: Tremen? Ty mas na litru kotoucovy brzdy? Pokud jo, tak neni nic jednodzusiho nez povolit ten trmen a sundat to cely :)
11:41:26
14.06.2009
Ultim
-> FMsedan: Matka sroubu kola se da pri trosce primerene sily odsekat ve smeru povolovani a bud se pohne nebo ne. Pak se jeste da flexou ten sroub odbrousit uplne a pak ho nahratit novym. Mozna i odvrtat,ale to bys musel met dobry vrtak,ty stefty nejsou zadne blato ....
16:17:58
12.06.2009
FMsedan
ne já sem přehlíd šroub kterej to stahuje 3 už je venku jen že teď mam zas jinej problém měl sem tu kámoše kterej mi pomáhal no a když sem se šel najíst a přišel sem tak sem myslel že ho zabiju když povoloval matice u kol tak jednu z nich ožvejkal a začal do ní sekat majzlíkem rozsekal to tak že mam po disku a po matce a navíc to kolo nejde ven tak sem ho chtěl sundat dolu i z kotoučem jen že mi tam překáží třmen tak sem ho poslal domu a k autu už mi nesmí kolo nejde vůbec ven sem zvědavej jak to udělam asi odříznu kousek disku a sundam to kolo 10 práce maximálně na den a já to budu dělat tejden a to se vyplatí 4
13:52:38
12.06.2009
Danster
No pokud si dobře pamatuju když jsem to rozebíral u litra co mam na díly tak stačí vytahnout závlačky povolit ty dvě korunkový matice co jsou směrem do vnitř a vytahnout celou volantovou tyč k sobě ale možná že to tak bejt nemá 3
11:15:40
12.06.2009
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
Ak myslis ako oddelit tyc volantu od prevodovky riadenia, tak to bude tazke... bud povolis tie 4 sroby, alebo, ked sa to neda a chces vybrat napravu, tak skus demontovat prevodovku riadenia z napravnice... proste odmontuj vsetko co sa da... Pripadne na tie sroby pouzi nejaky tekuty povolovak, olej, brzdovku a podobne.... alebo nejako zlikviduj tu pruznu spojku.

Este je snad jedna moznost, stiahnut ten kus co je na volantovaj tyci z tisichranu na prevodovke riadenia...
10:02:04
12.06.2009
FMsedan
nazdárek tak mě napadlo abych pořád nemusel zakládat noví a noví téma tak si založim jedno do kterýho budu psát všechno...

muj další dotaz je hlavně pro ty co mají maticové řízení chtěl bych se jich zeptat jak povolili matky co drží volantovou tyč ty ze přadu by šli ale ty zezadu na ty se nedostanu.. sem docela naštvanej protože sem sehnal všechno na výměnu přední nápravy za širokou ale tohle jediný mi nejde... toho ale bude eště víc co nepujde 3 nevíte jak na to sundání tyče?
upraveno 2x, naposled 12.06.2009 10:27:49
Extreme Tyres