skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Laborovani :)
-> Martin Štoudek: jo jsou delší a maj doraz...ty na vlečku
a je rozdil mezi vleckovejma a kyvkovejma tlumičema ?
-> spartra: zrejme uz je delaborovana 

-> Syny: nemáš spíš laborovat na ženě?
-> Gemini: takže pro auto na závody, kde je pouze nutnej inzerier doporučeuješ?
mmch mam rapidí tlumiče bude to po týhle úpravě dělat neplechu?
mmch mam rapidí tlumiče bude to po týhle úpravě dělat neplechu?
na 150tke GRS som mal vlecku, povodne 120tkove domce a origo pruziny, a bolo to dobre, urcite lepsie ako vleckovy komplet....
-> Syny: Protože na vlečce je jinej poměr ramen sil a tudíž může bejt péro měkčí. Takže komplet vlečka má ve výsledku stejnou (podobnou) charakteristiku odpružení jako komplet kyvka. 

-> Syny: tak silentblok se dá odstranit vyndáš a navaříš tam kus trubky:) jinak nevim podle mě to bude akorát dost ležet na zemi a bude to tvrdší.
-> havlik: to asi bude no :) Me prave zajima, proc na vlecce je volena delsi, mekkci a bez silentbloku v domku a u kyvky je kratsi, tvrdsi a se silentem v domku... A co se tedy stane, kdyz se to prohodi...
-> Syny: to jo ale každá bude mít uplně jinou charakteristiku ne?
-> havlik: kdyz mekci a delsi pruzinu zmacknes stejnou silou jako tvrdsi a kratsi, tak by ses mel dostat na cca stejnou delku po stlaceni ne?
-> Syny: cože?

-> havlik: Tvrdsi a kratsi takze jsou na tom temer stejne jako vleckovy - tedy mekci a delsi. Ne?
-> Syny: já měl na kyvce vlečkový pružiny a domky, dle mě to tam dal Jindra kvůli snížení, ale nevím nevím...........
-> Syny: kyvkový pružiny sou tvrdší
-> vhml: Aha
Ale me by zajimalo jak se to projevi na jizde, pac ty ruzny druhy pruzin a domku tam asi nejsou pro srandu kralikum ne?

Pokud nasadíš vlečku tak nemusíš investovat do vlečkovejch pružin....
Nekolikrat jsem tady videl, ze ma nekdo na vlecce kyvkovy pruziny a domky a nekdo zase na kyvce vleckovy pruziny a domky. Docela by me zajimalo v cem je to jiny oproti standartni kombinaci - obe varianty. Mate s tim nedko zkusenost?