Merilon a odhlucneni

prohledat
36 příspěvků (zobrazeno 1 až 36) od 13.10.2004 do 21.10.2004, založil/a Tomasson
řadit dle data
12:33:37
21.10.2004
Baghira
-> wekky: hmm to asi ne, pak jedině zkusit třeba asfaltový lepidlo nebo tak něco.
11:00:53
21.10.2004
wekky
-> Baghira: Tak to asi nebude pro mne k použití, chtěl bych tím vylepit spodní stranu laminátové střechy pod čalouněním a ten povrch není zrovna hladký, myslím, že by to nedrželo 8
09:36:49
21.10.2004
Baghira
-> wekky: Já oboustrannou páskou (kobercovka).
09:31:09
21.10.2004
wekky
Čím to lepíte? Někdo tu psal, že chemoprén to leptá a jiná lepidla nelepí vůbec.

Kdo to čím dělal?
18:02:03
20.10.2004
PeterP136
Mirelon je vcelku dobry. Sice viac zatepli v zime a odizoluje v lete nez utlmi hluk, ale oplati sa nim vypchat polku auta. Ja ho mam len pod strechou (3x3mm) pod kobercami (2x3mm, viac mi nezostalo) a v tapeciroch na dverach namiesto povodneho molitanu (2x3mm). V aute je tak nejaku utulnejsie. Mozno je to tym, ze tlmi vysoke frekvencie, a nejako prestalo zopar veci drncat, ale aj pod nohami je makkucko :), tapeciry v zime nestudenia, v lete strecha nepecie a chystam sa nim podporit izolaciu medzi motorom a kabinou. Uvidim ci to niecomu pomoze. Akurat ako vodic teraz pocujem hlavne prudenie vzduchu a hrkot motoru len pri vyssich otackach.

Ale ruku do ohna za jeho tlmiace ucinky nedam :)
14:46:57
15.10.2004
Baghira
-> Peklo-Evo-Luboš: -> Bery: Jasně, stačí si o tom přečíst. Pu pěna je materiál nenasákavý (max do 0,03% vlhkosti), to že je pórovitá neznamená, že se do těch pórů muže dostat voda, není to molitan. Dá se pořídit i v nehořlavém provedení.
13:51:29
15.10.2004
Bery
-> Peklo-Evo-Luboš: Baghira tě přesvědčí bez hádání.

Znáš tu reklamu...Důkaz místo slipů....-)

těch pěn je víc druhů...
13:15:04
15.10.2004
Peklo-Evo-Luboš
-> Baghira: No ja s tou penou delal, a pokud vim, pena se tomu rika proto,ze to neni homogeni material, ale je tvoren latkou ktera v sobe ma vzduchove bubliny. Takze si z meho laickeho nazoru myslim, ze se sice k plechu dokonale prilepi, ale mezery na vlhkost tam asi zustanou.

Ale nechci se tady hadat, takze muj nazor je ze penu ne, tvuj nazor ze jo a ani jeden toho druhyho nepresvedcime o opaku. 3
12:07:31
15.10.2004
Baghira
-> Peklo-Evo-Luboš: Je vidět, že jsi s pu pěnou nikdy nedělal, protože jinak bys věděl, že se k plechu tak dokonale přilepí, že nezi plechum a pěnou nemůže vzniknout zádná mezera na vlhkost, ta vlhkost se tam prostě nemá jak dostat. Když jsem letos rozřízl jedno místo (práh) ve kterém ta pěna již 5 let je, tak zevnitř byl plech naprosto netknutej.
11:21:45
15.10.2004
Peklo-Evo-Luboš
-> Jirik: Jo, ja to cetl to doporuceni ze skodovky uz pred tim nez sem ho tam daval, takze jsem za zadnima sedadlama vyndal ten sajrajt co tam byl a rovnou na ten asfalt jsem dal pasy mirelonu o stejny siri jako byl ten filc nebo co to bylo... Jinak moje bezne provozni pasmo je 3500-4500 otacek

-> Baghira: No tak to je presne vec kterou bych nedelal. Nebot ti to v tech dutinach bude sakra reznout. Kamos v dobach davno minulych prisel taky na takovej napad a vypnil tim nosniky nad zadni napravou. Jenze mu nedoslo, ze kdyz se to orosi (a zelezo se rosi z obou stran), tak ze z venku to oschne, zatim co ve vnitr to schne daleko hur a rezne to tam, protoze se to tam odsud nejak nema kudy odparovat kdyz tam je pena...

08:56:40
15.10.2004
Baghira
-> Jirik: Já mám ve všech dutinách pu pěnu...odhlučnění super, roroze těch míst nula, ale už bych to neudělal (kvůli váze) Typuju že to přidalo tak 10-15kg.
06:59:43
15.10.2004
Jirik - zrušená registrace
Jenomže 2500 - 3500 je u škodovky pro normální provoz nejběžnější provozní pásmo otáček. A toho bylo napsáno všude stohy, že čím víc budeš vycpávat vzadu, tím víc se bude přesouvat hluk dopředu.

Myslím že to nemá smysl vůbec dělat a když už, tak panelama k tomu určenýma. Aby pak to auto nemělo o 50 kg víc na všelijakejch molitanech, mirelonech, duchnách, PUR pěnou a já nevím čem ještě a přínos 0,5 %. 1

21:47:56
14.10.2004
Peklo-Evo-Luboš
-> RM: No je pravda, ze kdyz sem tam ten mirelon vrazil ja, tak okolo 3000 otacek to taky duni... pred a po 3000 je klid.
17:14:59
14.10.2004
Ja sem takhle "odhlucnoval" skoro cely auto (mimo stropu) + zesileni mezisteny mezi motorem a kabinou (nekde sem vystrachal origo) a vysledek byl slusny. Jenom sem pak nemoh jezdit cca 110 - 120 km/h pac to zacal byt v aute takovy desne dunivy hluk ze ktereho by mohla bolet hlava... Pak to zas dalo pokoj. Ale nevim, jestli bych si dal zas tu praci kuliva tomudle vysledku (cely sem to delal cca 4 dny)
15:16:50
14.10.2004
Tomasson
takze normalne nahradit folii mirelonem..?
14:22:34
14.10.2004
Bery
-> Tomasson: hnijou,ale určitě né proto,že je tam mirelon...
13:39:36
14.10.2004
Tomasson
milos: a nehnijou ty dvere???
11:46:59
14.10.2004
Milos
tak jak napsal evo peklo lubos, tak mam to aj ja ve dverich misto toho igelitu a este na zadnom plate , to vzadu trosku myslim ze pomohlo , ale jinak v pohode, a ta bajna zeme od tolkiena, to se mi lbi3 fakt
11:14:14
14.10.2004
Tomasson
No ja to mam narvane v uloznem prostoru vzadu + v motoru a vcelku v poho...
10:51:57
14.10.2004
V každým správným autě má bejt kravál, horko a smrad spálenýho benzínu, dyk to říkám pořád... 1
10:44:10
14.10.2004
King
2 Bery: Jak rikam, bud placebo efekt a nebo hlucnost opravdu malinko poklesne, ale spis dikz tomu, ze kdyz clovek na aute neco rozebere, tak to posklada pokud mozno, aby to nekde nerezonovalo, doplni se chybejici cudle v tapecirunku, vyhodi se 3kg sroubu a matek, co se valeli a chrastily pod koberecky.... :)
10:23:36
14.10.2004
Bery
dělá se s tím líp než s igelitem.To je tak jediný + co jsem pozorovat.Jestli to tlumí,nebo izoluje jsem nepocítil.Asi nejsem tak citlivý...
09:52:27
14.10.2004
Borin - Král tuzerů
Já mám taky v autě mirelon, ale nějak jsem nepozoroval utlumení.....Je asi tak dobrý na to, když máte dřevotřískové tapecíry na dveřích tak to dát mezi dřevo a plech aby to nerezonovalo, jinak já to mám na dveřích i pod platem 1
09:41:26
14.10.2004
Peklo-Evo-Luboš
-> Tomasson: Asi takhle. Mam ho po celym aute pod tapecirunkem, za zadnima sedadlama misto tej stavajici zvukovy izolace a ve dverich misto tech igelitu. Vubec to neni spatny, ale znova bych to nedelal. Drahy to neni ale je s tim prace jak na kostele a vyslednej efekt je poznat jen malo. Resp. kdyz moc netocis motor, tak se da poznat ze to je malicko lepsi. Zato tepelnej efekt to nema spatny, nebot to mam i pod strechou a auto vydrzi teplejsi, ocz ocenuju zejmena pri cekani na vlak. (to ale neni tak casto, nebot vetsinou jezdim k vlaku pozde).

Takze ja bych se do toho znova nepoustel. Vlhkosti se neboj, voda tomu neublizi. Spis bych se bal toho, aby ti nenateklo pod nej, protoze by to pak driv prorezlo než vyschlo, takze pozor na to.
08:11:08
14.10.2004
Já mám vzadu za sedačkama + pod zadníma sedákama podlahovej filc z 1000 MB. Na jednej straně byl drobet vožranej od myšek, ale jinak gut.

Zásedační prostor mám vyloženej molitanem a přes něj původní odhlučňováky. Je to lepší, ale hluboký frekvence od laufu to stejně nezadrží.
08:08:24
14.10.2004
Nojmis
ja jsem to resil kombinaci mirelon(5mm), molitan a docela se osvecil matros z vrakace: takovy ty desky ktery jsou mezi strechou a calounenim, nebo takovej ten filc ktery je vzadu za sedackama. A nemusis chodit ani do zadnej specializovanejch prodejen. Myslim ze to docela pomohlo
22:03:54
13.10.2004
Baghira
jj mirelon se dá koupit od tloušťky 2 mm a je !nenasákavej!, tudíž vhodnej jak pod koberec (sám ho tam mám 2x3mm) tak možná i do dveří, ale tam nevim jak ho nalepit, protože obyč. lepidla to neumí, takže jedině obostranná páska nebo nějaký asfaltový lepidlo. Jinak mirelon má i schopnost pohlcovat hluk, ale jen velmi málo...pokud by jsme se bavili o tloušťce 3mm.
16:15:45
13.10.2004
Boss
Viděli ste vesničko má středisková a to,co nosil Ota Rákosník na hlavě?Ano,starý dobrý traktorky sluchátka..Levný a účiný..:o))
15:48:25
13.10.2004
Taaak, dyk říkám na podlahu raději k tomu určené matriály a do dveří Tappaju nebo něco jinýho, ale nic mě nenapadá..
15:42:05
13.10.2004
King
Ale ty legendy o zazracnych odhlucnovacich vlastnostech napr. 3mm mirelonu vznikly pravdepodobne nepochopenim toho, ze mirelon sice "tlumi krocejovy hluk plovoucich podlah", ale ne tim, ze ho pohlcuje, ale zabranuje jeho vzniku (material podlahy vs. beton podlahy). Problem shade je vetsinou nf rezonance vetsich ploch plechu a tam zabira jedine tlumeni nejakou mekou odhlucnovaci hmotou, pevne prilnutou k plechu, ktera jeho rezonance zatlumi. Tlumeni uz vzniknuvsich kravalu, zvlaste tech "hukotu" tenkym mirelonem je spis v rovine placebo efektu :)
15:40:40
13.10.2004
Ohledně tlouštěk a druhů by ti poradil spíš Baghira, ten to nakupuje po áviích na barák.

Já jsem viděl 15 mm, ale budeš to stejně muset nastříhat, protože to naohejbaný nebude držet.

Jinak vlhost by tam bejt neměla, ale může bejt, nemusí těsnit dveře, těsnění kolem topení, nebo samotné tekoucí topení, může bejt ucpanej odtok v podběhu a pak všechno nenápadně teče pod koberce a právě proto je lepší to mít vyjímatelný.

Smrdí to a rezaví a plesniví.

Já osobně bych použil odhlučňovací tkaniny a materiály k tomu určené - prodávají se na metry a občas se na ně dá v některých prodejnách narazit (BAUMAX, OBI nevyjímaje a pak speciálky).

Tyto panely nejvíc připomínají originál odhlučňováky. Buď jsou z jedné strany polátkovaný a nebo pokoženkovaný a častěji s jednostrannou hliníkovanou fólií.

Nečekej ale zázraky.
15:31:53
13.10.2004
Tomasson
Ok. Jakou tloustku na tu podlahu nacpat? a neni tam taky vlhko?
15:29:36
13.10.2004
Jojo mirelon, nedává se i pod plovoucí podlahy ? Na podlahu bych ho klidně dal, ale do dveří asi ne, protože je to spíš hluková a tepelná izolace, nebude odolná proti vlhkosti. Dvéře mají vespod díry pro volnej odtok vody. Ten mirelon by se moh vodou nasáknout a pak hrozí koroze.

Dvéře by pak mohly klidně vážit tunu.

Do dveří bych dával raději proti vlhku odolný odhlučňovací panely. Tuším že na www.autohifi.cz Tappaja nabízí tzv. tappajomat v rolích v různých verzích a dokonce odolný vůči vlhku. Stačí tam nadhodit dotaz. Ale neni to nic levnýho.
15:25:19
13.10.2004
Tomasson
Nebo mirelon ci ja vim.. Proste matros na odhlucneni
15:23:39
13.10.2004
Co je to Merilon ? To je nějaká bájná země od Tolkiena ? 1
15:22:46
13.10.2004
Tomasson
Co rikate na to polozit merilon na podlahu a nacpat ho do dveri? Co vlhkost? DIK!
Extreme Tyres