skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak se "preventivně starat škůdku?
-> Jarda: jeste k tomu predstihu: na remenici mas rysku a na bloku stupnici
-> Škůdkař: rezistin car je na podvozek a na dutiny je ML, tlumex nedoporucuji, loupe se a krehne v mrazu, pak se zacne loupat po platech, ten rezistin car je potreba na vice exponovanych mistech obnovovat
na serizeni ventilu proboha nic neni, stejne tak predstih, karbec ti serideji na emisich
tak ventily, kdyz je ve strihu treti valec, tak delas druhej, kdyz prvni, tak delas ctvrtej, proste to vzdy musi davat soucet pet
no a predstih, pomalu otacis klikovym hridelem dokud nesepne kontakt, v moment sepnuti (uslysis cvaknuti) nebo pres kontakt muzes dat zarovicku, predstih potom zvetsis pootocenim rozdelovace proti smeru otaceni nebo snizis po smeru otaceni a opakujes, dokud nenastavis pozadovanou hodnotu

na serizeni ventilu proboha nic neni, stejne tak predstih, karbec ti serideji na emisich

tak ventily, kdyz je ve strihu treti valec, tak delas druhej, kdyz prvni, tak delas ctvrtej, proste to vzdy musi davat soucet pet
no a predstih, pomalu otacis klikovym hridelem dokud nesepne kontakt, v moment sepnuti (uslysis cvaknuti) nebo pres kontakt muzes dat zarovicku, predstih potom zvetsis pootocenim rozdelovace proti smeru otaceni nebo snizis po smeru otaceni a opakujes, dokud nenastavis pozadovanou hodnotu

-> pyroman: a když budu mít spodek stříklý Tlumex Plastem,tak normálně můžu ještě ten spodek a dutiny stříknout tím resistinem?dík
-> venni: co jsi nikdy neviděl?
-> venni: ja ho taky nikdy nevidel 

-> venni: tak v tom případě umíš hledat taky na virtu a goooglovat

asi si budu muset pořídit Andrta,ještě jsem to v životě neviděl 

-> Škůdkař: nechal bych seřídit ventily, předstih, karburátor, vyměnit svíčky, olej, filtry, promazat rozdělovač....a když v tom budou, tak zkontrolovat stav náprav...pokud nemáš auto z rodiny, takže prevence... případně nechat ošetřit dutiny a podvozek, ale za to tě asi stáhnou z kůže až jim půjdeš platit
-> Škůdkař: Zaznamenej si do ID karty doplňující údaje, například odkud jsi, pokud bydlíš někde poblíž, zastav se, půjčím ti nějakou literaturu na dobrou noc :-)
tak mi teda řekněte,co jim teda mám říct,potřeboval bych ji klasicky seřídit.jinak kdyby se mi něco nelíbilo,tak ji tam dám hned at se mi na to mrknou,ted budu kupovat další skůdku,tak mi prosím řekněte,co bych sní měl udělat.Sic mám kámoše automechanika
,ale je stále zaneprázdněn a má tam auta řeba měsíc
,což je důvod,proč si auto nedávám k němu..nemůžu to bez toho brmbítka vydržet.tak díkes

-> Škůdkař: tohle to se blbě odhaduje... záleží, co by ti na tom dělali a taky kde... můžeš jim říct kompletní seřízení, ale můžou ti seštelovat ventili, vyměnit svíčky a olej, seřídit karburátor a tím to hasne....ale můžou ti seřídit i geometrii apod... záleží co jim řekneš a co ti udělají 

-> Škůdkař: no pokud to bude servis kde je hodinová sazba 1200 tak to bude stát víc jak celý auto
ežeň nějakej soukromej servis v okolí a kde se s opravářem domluvíš co na tom chceš udělat a on ti řekne přibližně kolik to bude... nebudeš první kdo bude chtít seřídit škodovku.

ještě jedna,ale už "snad"
poslední otázka.Kdybych ji odvezl do servisu a řek kompletně seřídit,kolik bych měl tak očekávat za sumu?díky...

-> Klubko_: jj s tím souhlasím....ale je tam víc než základ a navíc, každý se setkáváme u škodovek s odlišnými problémy a odpovědi, které nám dají Andrt, Cedrych a spol. nám nemusí stačit a nebo úplně vyjasnit náš problém
-> Škůdkař: nemáš zač.... ještě je tu dost lidí, co ti ochotně poradí

-> Škůdkař: nemáš zač.... ještě je tu dost lidí, co ti ochotně poradí

-> Škůdkař: to je různý... většinou když potřebuju něco udělat.... na seřízení jsem ho tam dal dyž jsem ho koupil a od tý doby je to v pořádku.... ale časem bude zase potřeba udělat ventily a zkontrolovat předstih. takže to tam zase dám..
-> Pavel P..: Fakt díky za ten návrh na ten nick,už jsem se na to chtěl zeptat.Ještě se tě chci zeptat,kolirát to auta dáváš za rok do servisu?na tu "preventivku"?a
si jednou za rok,co?

-> Škůdkař: andrt, to je nase takova bible, cteme ji pred spanim, pak ji s laskou ukladame do suplicku a tak 

chlapci,fakt díky,dost jste mi pomohli.
-> pyroman: no a pak je tady virt a spousta lidi ochotnych poradit
a taky se tady da dost zasadnich veci, ktery jsou i v knizce, ale zrovna tak tam byt nemusi, najit uz popsanejch ve clancich

-> Škůdkař 05.09.08 16:13:14: jinak knížka od Andrta je základem... to by si měl mít jako modlu
...je tam dost užitečnejch rad a najdeš tam dost odpovědí i na témata, který tu jsou 

-> Škůdkař: jinak pokud chceš někomu něco psát nemusíš vypisovat nick stačí kliknout na (nick) v liště se jménem .
-> Škůdkař: s tím souhlasím.... já mám škůdku o něco dýl, ale i tak jsou věci, do kterých se nehrnu a sem rád, že mám ve svém okolí lidi, který tomu rozumí a i po telefonu mi dokáží poradit co s tím, když u sebe nemám knížku a už sem v koncích 

-> Škůdkař: ano knížku tu co dal odkaz nwkt
většinou je to na hodinu práce a je to kolem 500kč i s materiálem jako těsnění a svíčky a pod...
většinou je to na hodinu práce a je to kolem 500kč i s materiálem jako těsnění a svíčky a pod...
Pavel P.:
a na kolik tě to seřizování běžně přijde?a tou knížkou myslíš údržba aopravy ,viz.jak psal Nwkt?
a na kolik tě to seřizování běžně přijde?a tou knížkou myslíš údržba aopravy ,viz.jak psal Nwkt?
pyroman:
skvělej nápad,taky jsem nad tím uvažoval,ale bylo by vhodný,mám li toto auto do budoucna míti nadále,tak umět to sám by na "škodu" zrovna dvakrát nebylo
skvělej nápad,taky jsem nad tím uvažoval,ale bylo by vhodný,mám li toto auto do budoucna míti nadále,tak umět to sám by na "škodu" zrovna dvakrát nebylo

-> Škůdkař: dej to do servisu.... na seřizování předstihu, ventilů apod.. si taky zatim netroufám.... naučiš se to nejlíp sám když to budeš dělat.... je dobrý si koupit knížku.
jerrom:
tim resistinem to jen natřeš a prostříkáš?
tim resistinem to jen natřeš a prostříkáš?
-> Škůdkař: pokud tomu nerozumíš, tak je nejlepší sehnat v okolí, kdo tomu rozumí a kdo to umí 

-> Škůdkař: je na to speciální pistole s dlouhou hadičkou a tryskou na konci, která rozstřikuje do stran
jerrom:
Voskem?Amůžeš mi říct,jak bys to stříkal?a jaký vosk použiváš?Díky
Voskem?Amůžeš mi říct,jak bys to stříkal?a jaký vosk použiváš?Díky
-> Škůdkař: nebo třeba www.nejlepsiceny.cz/ochra
nne-natery/resistin-car-95
0g.html
-> Škůdkař: jasně vodou... to se dělá proti vodě aby se tam nedržela
například voskem, rezistinem a jinejma prostředkama....

Pavel P.:
Nevíš,kde bych to mohl naučit?Vše co si mi napsal víše?Umím výměnu těch kapalin a hadic,ale ladění,to už nevím,v životě jsem to nedělal,nemám zkušenost.dík
Nevíš,kde bych to mohl naučit?Vše co si mi napsal víše?Umím výměnu těch kapalin a hadic,ale ladění,to už nevím,v životě jsem to nedělal,nemám zkušenost.dík
-> Škůdkař: voskem...!
tím vystříkání dutin myslíte vodou?nebo jen vzduchem?
korozi se neubráníš... roto je dobrá prevence a to je to vystříkání dutin a nátěr spodku
pokud někde něco hnije nebo rezne tak yvavřit a ošetřiti a nebo obrousit a natřít.

-> Škůdkař: Záleží co všechno budeš dělat a měnit
tak především promazat všechna místa kde je to předepsaný pak taky pravdidelná výměna oleje, brzdovky a fridexu, výměna starých zpuchřelých hadic a spon za nové pokud je to potřeba, seřízení motoru, karburátoru, ventilů... před zimou vystříkání dutin a spodku, kontrola brzdovýho obložení a kotoučů, bubnů a ložisek kol. výměna nebo utáhnutí čepů svislých, kulových a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna... a opravy když se něco posere

a můžu se zetat,na kolik to tak zhruba odhaduješ?
-> Škůdkař: myslel jsem to tak, že pokud šáde nemáš v dobrým technickým stavu, tak je nejideálnější ju odsavit a kompletně ju zrepasovat,
Karel.:
Jak myslíš brzdy,nápravy?Na mě musíte trochu podrobněji,jsem v tomto lajk,řidičák mám jen pár dní
,tak trochu trpělivosti semnou....díky
Jak myslíš brzdy,nápravy?Na mě musíte trochu podrobněji,jsem v tomto lajk,řidičák mám jen pár dní

-> Škůdkař: nejzdit s ní v zimě aby nerezla a jinak komplet udělat nový mnápravy,brzdy, hadice a tak a bude to dobrý

Zdravím Vás,poradili byste mi,jak se preventivně starat o škodárnu?(myslím odvzdušňování,lak,brzdy a hlavně "slavné" hnití.)díky(vím,že zbytečně přepl
nuji forum jíž zodpovězenými dotazy,nebo ěmi,které bych tu našel,ale rád bych to měl všechno pokupě a hlavně nemám internet doma,tak musím ve volně chvíli v práci.)
nuji forum jíž zodpovězenými dotazy,nebo ěmi,které bych tu našel,ale rád bych to měl všechno pokupě a hlavně nemám internet doma,tak musím ve volně chvíli v práci.)