skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
uzovka na vyvoz?
-> Žiabrovak 09.01.20 22:25:35: Už tady dnes sdílel Atom
skoda-virt.cz/cz/.../1204
43-videa-skodovek?gotopost
=3...

-> Žiabrovak: Povědomý 

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: Myslim že kdysi se to tu řešilo a přišlo se na to že je to asi nejlepší téma pro věci co se týče vývozovejch specialit. Škoda v zahraničí neni ani moc o starších autech.
-> Tom Troll: nějak nevidim užovku, co takhle téma škoda v zahraničí? Opěrky byly na západ celkem běžná věc
západní Německo, Rapid JET. Hlavní detail jsou zadní opěrky.
-> michael: zaujímavé
-> Tom Troll 20.07.19 12:43:24: Tohle by bylo super - možná bych s tímto doplňkem vzal na milost i tu jinak velmi nepraktickou elkovou palubku...

-> Tom Troll 20.07.19 12:43:24: Krásný, ale v létě za tím oknem v ní stejně nemůže nic zůstat. A ještě je možná škoda, že skoro všechny doplňky na tehdejší Škodovky jsou takové uživatelsko designově kompromisní.
-> Tom05: asi si to pamatuju,možná jsme o tom na FB i prohodili řeč.. cena už byla vyšší (jenže nejsou) , ale zase takováhle patina je nejlepší výchozí stav 

-> ondie 09.07.19 00:36:38: Jupitery z toho Garde jsem koupil já. 

-> Lubes120: Ano, Žigul, ale čeho je Žigul licenční kopie...?

-> Tom Troll 29.05.19 19:29:29: tie smerovky mi prídi skor ako žigula pripadne volga 24 ma presne take isté.
-> Tom Troll 08.07.19 19:25:03: z takejto som mal na svojej plastove podblatniky. Ak by to skodovka daval na vsetky auta tak by boli skoro vecne. Velka parada a velmi solidne prevedenie... tak isto aj pridavne vyhrevne teleso chladiacej kvapaliny...
-> Tom Troll: Podobný Garde proběhlo půl roku zpět inzercí,dovoz snad Norsko (nebo Švédsko?),na Jupíkách,ty se prodaly zvlášť,pak i auto...
finská 120 - bez přídavku - 1981, jediný mezitypový auto co jsem tam viděl bez preregů a s kulatejma světlama, tak když nešli stříkačky tak tam jsou stěrače. 

Na pozadí jednnoho bazoš inzerátu s blatníkama G který se zdá jako že s italskejma blinkrama...
-> Enggik: Ale zase je tam opět vidět dvojitá nádržka ostřikovačů,takže musím dát zpětně za pravdu v dávné debatě TomTrollovi
-> Tom Troll: asi jo no
jen si říkám,že to teda muselo mít svůj spešl čudl,žes neplácal vodu tam,kdes nepotřeboval..

-> Tom Troll: asi jo no

-> Tom Troll 16.04.19 19:06:23: Už se to tu tuším i řešilo, ale pořádně nedopátralo k výsledku. Každopádně zapojený je to: Originál nádobka krmí pouze jedna část předního okruhu (u čtyřpístů), a z té přídavné je druhá část předku, zadek a spojka. Tady na fotce je to vidět. Předpokládám že to bylo z bezpečnostních důvodů, při ztrátě kapaliny v jedné nádržce. Což je tedy jen teorie, funguje to i na standartním zapojení, tady mi to dvojí zapojení přijde spíš kontraproduktivní (více spojů)

... SEDR s druhym ufem pro zpomalení závěru sekundáru, a dokonce s odbublinkovávačem, kterej tak často vidět neni. 

jedna 130L (AZV -> GL) ze švédska, dvě nádobky na brzdovku. Vypadá to že původní má dva cecky nezapojený a je jenom na spojku, vedlejší dodělaná na brzdy. Ale proč?
Více méně zaručeně origo protože zelený hadice.
Více méně zaručeně origo protože zelený hadice.
-> Pavel P.. 09.03.19 13:29:58: Tak to je opravdu zajímavé - předpokládal jsem, že druhoška (jakákoli sériová výroba) bude mít nějaké logo nebo homologační znaky...
...a znám na kilo druhovýrobní světla (PLR, nebo MLR), ale ta jsou úplně jiná (a hnusná k tomu)
...a znám na kilo druhovýrobní světla (PLR, nebo MLR), ale ta jsou úplně jiná (a hnusná k tomu)

-> Pavel P.. 09.03.19 13:29:58: hodi se to na aukro a vydelek 5k

-> Bukaj 06.01.19 15:39:20: tak a tady je rozluštění celé záhady.... je to polská druhoška.
sklep.roda24.pl/lampa-tyl -skoda-l-100.html
sklep.roda24.pl/lampa-tyl -skoda-l-100.html
-> Bukaj: Nedělám si plané naděje
Adeptů by se tu našlo více

-> Enggik: A že Ty neuhodneš, pro koho jsem to koupil?

-> Tom Troll 22.01.19 13:22:53: mozna nekde na kupe

-> Bukaj: Asi něco jako tohle
Nejspíš nějakej konkrétní Belgickej dealer. Taky už jsem viděl eMko 105SE

Nejspíš nějakej konkrétní Belgickej dealer. Taky už jsem viděl eMko 105SE
-> Bukaj: Tak si odpovím sám - třetí strana (od začátku) tohoto tématu...

Znáte někdo takovýto samolepící plastový štítek?
Předpokládám, že se tím přelepoval originální štítek (případně to bylo nalepeno přímo na čele místo něj) u nějaké vývozní verze...
Předpokládám, že se tím přelepoval originální štítek (případně to bylo nalepeno přímo na čele místo něj) u nějaké vývozní verze...
-> Bukaj: Je to z jedný egyptský reklamy na ze všech věcí zrovna sejra, a točilo se to kolem roku 2010, takže kdo ví, možná ještě existuje.
Ale spojení s techwebem dobrý.

Ale spojení s techwebem dobrý.

-> Tom Troll: Spíš byla...
Přemejšlím, jestli to nějak souvisí s TechWebem (skoda.panda.cz)

Přemejšlím, jestli to nějak souvisí s TechWebem (skoda.panda.cz)

-> Enggik: přesně
-> Bukaj: -> Bukaj: Novej mediální portál škodovky, 95% jsou fotky moderních plasťáků a komerčních akcí, atd atd, vcelku velmi nezajmavý. Dá dost hrabání než se tam něco najde.
Fotky aut jsou tam pěkný, ale materiál z let minulejch buďto prvorepublikovej, nebo až Favorit, s vyjímkou felicií a embasa.
742 a spol jako s oblibou zapomenuti, až na pár fotek. 
Mě přijde zajmavý že ty světla vypadaj jako kdyby byly z jednoho kusu, na okrajích je vidět že do sebe prolíná barva obrysovky a blinkru, rozhodně to neni slepovaný z kusů.

Fotky aut jsou tam pěkný, ale materiál z let minulejch buďto prvorepublikovej, nebo až Favorit, s vyjímkou felicií a embasa.

Mě přijde zajmavý že ty světla vypadaj jako kdyby byly z jednoho kusu, na okrajích je vidět že do sebe prolíná barva obrysovky a blinkru, rozhodně to neni slepovaný z kusů.
-> Bukaj:

-> Enggik 06.01.19 17:12:38: Neplánuju žádný békáčko, ale jako designový bytový doplněk do poličky by se mi hodily
Nebo pak v důchodu udělat nějakou splácaninu ze zbytků MBček, co ještě budu mít, dát na to ta světla a přesvědčit širokou veřejnost o tom, že je to ztracený prototyp...

Nebo pak v důchodu udělat nějakou splácaninu ze zbytků MBček, co ještě budu mít, dát na to ta světla a přesvědčit širokou veřejnost o tom, že je to ztracený prototyp...

-> ondie 06.01.19 15:30:24: Tohle?
www.skoda110r.com/archiv/
.../zadni_svetla3_01.jpg
-> Bukaj 06.01.19 15:39:20: Ježiš, na tyhle jsi přihazoval?
Ty plánujěš 100ku
jinak po burzách jezdí jeden chlápek co vozí takový prapodivný ,,kilí" světlo. Tvarem se tváří že by mohlo pasovat (rozměry jsem nezkoumal), ale to je dělený horizontálně.

-> Bukaj 06.01.19 15:39:20: Ježiš, na tyhle jsi přihazoval?

-> Bukaj: