skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co vsetko vyrabala minulosti Skodovka ???
prohledat
45 příspěvků (zobrazeno 1 až 45) od 14.08.2008 do 18.08.2008, založil/a Tomo - este 11 dni ! - zrušená registrace
Ve třicátejch letech zajišťovala tehdejší Republika Československá (Škoda Plzeň, ČKD Praha, ČZ, Zbrojovka Brno..) téměř 30% objemu světového obchodu se zbraněma, tedy tanky, děla, houfnice, minomety i lehčí zbraně. Takže ani Němci, ani bolševik to už budovat ani předělávat nemuseli..
Škodovka dělala pro Němce pancéřování na tanky, v tom sme byli opravdu jedni z nejlepších 

-> Pavel P.: pěkný fotky 

-> tomo227: za války museli všichni... tušim že už za první republiky vyráběli vojenskou techniku
-> Pavel P.: tak to kukam
tak to som nevedel ze skodovka daco take vyrabala ...

montážní hala škodových závodů.... na fotce je rozdělaný hakl a nákladní škoda
tady třeba přejímka dělostřeleckých kolopásových transportérů před plzeňskou škodovkou
-> David29: U lékaře: Pacient - pane doktore,předepsal by jste mi ještě jedny čípky,zase mi došly...Lékař: Hergot chlape,už zase??vždyť jste tu byl nedávno,vyto snad žerete.....Pacient:Nééé,s
trkám si je do prdele....
prostě jsi to podělal,no))))
prostě jsi to podělal,no))))
Ještě vyráběli traktory a za II Světové války zbraně. Víc než Němců se napadené státy bály zbraní z plzeňské Škodovky (např. děla).
Zas tu resite picoviny :)
-> David29: Tak lokomotiva a auto je taky něco jiného
-> Tuner#2: To zas ale přeháníš

-> David29: Ale to je dost podstatné, to je jako by jsi napsal, že Škodovka dělá Golfa a VW má v nabídce Fábii a pak by jsi to pravil tím, že to vlastně bylo obráceně

-> petr s: Tak ale ne úplně jinak, ale jenom sem to měl obráceně 

-> David29 15.08.08 16:22:54: 

-> David29: tak jak to napsal-> Tuner#2: ty jsi to měl obráceně
-> petr s: Jak teda?
-> David29: Akorát to bylo úplně jinak
-> Tuner#2: Noo...nebyl sem daleko od pravdy 

-> David29: Laurin a Klement byli v Boleslavi a spojili se se závody p. Škody tady u nás v Plzni

A pokud se nepletu, tak v Plzni byla Laurin a Klement, a ty se pak spojily s panem Škodou, a tudíž pak byla Škodovka jak v Plzni, tak Mladé Boleslavi, že?
Asi by to chtělo zpřesnit dotaz, jestli teda autor myslí jen automobilku v Boleslavi, která řízením osudu získala jméno a znak jiné firmy (a dnes je to zase jiná firma než samotná Škodovka) nebo veškeré fabriky a závody, které kdy byly pod koncernem Škoda, Škodovými závody, Závody Vladimira Iljiče Lenina nebo jak se to vůbec kdy v průběhu historie jmenovalo. To pak můžeme začít opravdu deklama kanálů a skončit kompletníma cukrovarama nebo elektrárnama.
osobní auta, náklaďáky, autobusy, trolejbusy, lokomotivy, metro, tramvaje, myslim že i stacionární motory a co já vim co ještě... a to s tím vytápěním Boleslavi je taky pravda 

tomo227 14.08.08 15:21:48 napsal:
chcem vediet co vsetko vyrabala skodovka ,ci len auta alebo ci aj nieco ine tak piste a posielajte........
tak skodavka vyrabela/vyrabi paru a vytapi s tim pulku MB
chcem vediet co vsetko vyrabala skodovka ,ci len auta alebo ci aj nieco ine tak piste a posielajte........

-> mb136gl: 

-> myschaak: 

No začali bicyklami a to pre celkom zábavný dôvod, potom prešli na motorky Klement doniesol motocykel, potom prvé autá a počas vojny skoro všetko čo bolo treba, ale aj poľnohospodárske stroje - pluhy a potom sa dostali späť k autám, nie je to všetko presné, ale históriu škodovky mám doma spracovanú v jednej publikácii "100 rokov Škody" niečo málo som dal aj do článkov skoda-virt.cz/cz/.../4424
-100-rokov-skody-favorit
-> mb136gl: já mám zas ten klíč na ty kanály se znakem škoda

-> tomo227: no u nás sú aj poklopy od kanála so znakom škoda
-> Fén: správně
-> aDAm: to si trafil :D 

-> Nwkt: 

-> Pavel P.: Tak vypisovat co všechno se dělalo v Plzni by bylo na dlouho 

-> tomo227: tak to ze na starych liazkach je skoda znak je sand jasne ne? i když dle tvého roku výroby asi moc ne ;)
plzeňská škodovka vyráběla kde co... v neposlední řadě i poklopy od kanálu....
-> Luky.: Nezačínali kolama?
aha daka mooc :-)
inak by som sa nepytal ale ked vydim liazku ze je to skodovka tak som trocha v pomikove
a ked som dnes na brigade rozoberal sklad tak tam bol spis alebo dokument : skoda ,znak a napis "jednoradovy projekt o elektrike " tak preto sa pytam

co ja si pamatam tak aj tanky (kedysi davno som tu mal diskusiu o tom)
je toho fakt hafo. No a když od L&K fabriku koupila plzeňská škodovka...tak vlastně vyráběla i lokomotivy, protože to byl jeden podnik:-)
Zajeď do muzea, nebo prolistuj knihy o historii, bylo by to dlouhý psaní.
škodovka jen auta. Předchůdce, firma Laurin & Klement začínala motorkama, pak přešli na auta