skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadní Poloosy
-> Fén alias záznamník: Tak prej mám Synymu zamluvit 2 ks, potom si to s tebou nějak vyřídí 

Takže mám potvrzené že se jedná o prvovýrobu a cena za jednu by byla 500,- Kč.
Chlapci, vy to tu hrnete.. A co kdyby mi někdo nebídnul jednu novou poloosu ne-eMkovou?
a pak ze nerostou.... tak sup sem s nima nebo k panovi s ejmenem Pavel P - to je muj zastupce pro veci obchodni 

-> Fén alias záznamník: 

-> Pavel P.: ...a přivázaný řetězem k ruce. :o))
-> Fén alias záznamník: néé papírovej

-> Pavel P.: Myslíš ten v šedé kůře mozkové? :o))
-> David29 - Mirek Dušín :D: ne jen mám po ruce katalog 

-> Pavel P.: Koukám že ty ty čísla znáš zpaměti
-> Pavel P, Syny.: Naseru vás... první kdo se ptal byl -> lea:

-> Pavel P, Syny.: Naseru vás... první kdo se ptal byl -> lea:

-> Pavel P.: -> Syny: Moment jen co to ověřím u zdroje. :o)
-> Fén alias záznamník:
za?

-> Fén alias záznamník: to jsou Mka.. cenovka?

Pokud se jedná o polousu na kyvku s k.č. 113 320 210 tak bych o pár kusech z prvovýroby asi věděl.
-> Syny: neřeš... vlečka je nahovno

-> Pavel P.: Simte, ja tu byl driv to za prvy a za druhy - od kdy ma 130tka kyvku? 

-> Syny: zařaď se a nevyskakuj....

-> Tazi: Ale ta co máš v posteli nová není
-> Pavel P.: ses ve fronte 

-> Tazi: za kolik? o dvě bude určo zájem..

Jasný, ůplně nowý.

-> Tazi: a jsou novy - nejety?
-> Tazi: a kolik za 2?
Hele taky mám nějaky na garáži a jsou balený ve voskovém papíře a je to na emko. Myslím že tam mám aspoň 3...
-> Gryzly: To ani ne - staci pravidelne odpoustet 

Gryzly 12.06.08 16:49:31 napsal: -> Syny: Jen jestli ti třeba sperma netlačí zespod na mozek. Žeby??-> Syny: Přiznejse jak to je?

-> Syny: Jen jestli ti třeba sperma netlačí zespod na mozek. 

-> minno: Jo v pohode - to uz mi deformuje mozek uceni... 

-> Syny: 
reagoval som na tvoj príspevok, že keby to bolo dobré, tak by ten krúžok bodovali už vo fabrike - a ja som len dodal, že keby to už mali bodovať vo fabrike, to by mali lepšie vyrábať také poloosy aj s krúžkom v jednom kuse ako tam dodatočne pribodávať nejaký krúžok.

reagoval som na tvoj príspevok, že keby to bolo dobré, tak by ten krúžok bodovali už vo fabrike - a ja som len dodal, že keby to už mali bodovať vo fabrike, to by mali lepšie vyrábať také poloosy aj s krúžkom v jednom kuse ako tam dodatočne pribodávať nejaký krúžok.
-> Gryzly: aha 

-> Syny: máj flavr ár bjůtifl, jour flavr ár not bjůtiful.
lepčí?
Minno chtěl jen říct že by pro výrobce bylo levnější vyrábět ot v kuse než abny to bodovali z dvou dílů. Nechtěl říct že to tam měli dělat.
lepčí?
Minno chtěl jen říct že by pro výrobce bylo levnější vyrábět ot v kuse než abny to bodovali z dvou dílů. Nechtěl říct že to tam měli dělat.
-> Gryzly: Tak a ted si dej facku ty a precti si to po me. Ja te to taky prelozim jo: Kdyz bude poloosa s krouzkem v kuse, tak co se stane kdyz ten buben bude o 3 setiny milimetru delsi? Nesedne si na kuzel pac se opre o ten pevnej krouzek a co se stane dal? Bude na kuzelu blbe sedet a bum bac :) Nebo naopak kdzy bude kratsi tak tam zas bude vule...
-> Syny: Dej si facku, napočítej od desíti a pak si to po Minnovy přečtiještě jednou.
Já ti to přeložím do češtiny:
respektivě by tam ten krouzek nebodovali, ale vyrobily by celou poloosu aj s krouzkem v jednom kuse.
Já ti to přeložím do češtiny:
respektivě by tam ten krouzek nebodovali, ale vyrobily by celou poloosu aj s krouzkem v jednom kuse.
-> minno: Tak to si taky dobrej exot
A ty vis ze ten buben co na to nasadis nebude o kousek delsi nebo kratsi? Sice sou tam naky presnosti, ale stejne... Staci aby byl kuzel o kousilililinek mensi a uz te buben sedne dal a krouzek ho nepusti, takze bude sedet na hovno... Ja nevim co to tak hrotite tyjo... Proste na starou poloosu nalisuju novej krouzek a bude to dalsich 100 000km drzet - cehoz se to auto ani nedozije...

-> Syny: resp. tam ten kruzok neboduju, ale vyrobia celu poloos aj s kruzkom v jednom kuse

Ja nevim, ale dle me kdyby bylo dobry, aby krouzek byl nabodovanej, tak ho nabodujou ve fabrice 

-> Gryzly: teba som nemyslel ale poznam jedneho co to posunol ten kruzok zlozi dal bubon ten si kruzok posunul sam a rozobral to zavaril a zlozil
-> Dušan: kdyby to bylo český a ideál nepoužítý :-), mrkni, psl
nechci kecat, ale nejaky novy hridele mam ve sklepe a dokazal bych i ndjaky sehnat, ale nevim jestli je to Mko
Samozřejmě nikomu neradím aby to takhle dělal. Jen říkám jak jsem to udělal já.
-> suri: Tak bud mluvíš o mě, nebo jsem druhá osoba která to takhle udělala.
Vyndat poloosu, narazit ložisko, narazit buben a s citem dotáhnout, pak se kroužerk přirazí tak na 0,3mm od ložiska, protože při dotáhnutí na 200Nm se to jistě kus posune, kroužek se COčkem bodne na dvou místech proti sobě. A Když říkám bodne myslím tim bodový svár o průměru max 5mm, jen aby to neujelo. Pak se to rozebere a poskládá zase na autě a jezdí to už přes tři roky.
Vyndat poloosu, narazit ložisko, narazit buben a s citem dotáhnout, pak se kroužerk přirazí tak na 0,3mm od ložiska, protože při dotáhnutí na 200Nm se to jistě kus posune, kroužek se COčkem bodne na dvou místech proti sobě. A Když říkám bodne myslím tim bodový svár o průměru max 5mm, jen aby to neujelo. Pak se to rozebere a poskládá zase na autě a jezdí to už přes tři roky.
-> Matthes z TechWebu: Nevim - ten krouzek je lisovatelnej z nejakyho duvodu... potom tma nekdo fikne jinej buben a adios... Kdyz je to udelany dobre, tak se te za celou dobu neposune ani o kousek - u moji 125ky se nikdy nic neposuvalo a ma to najeto 130 000km.
-> Matthes z TechWebu: a pak to vymachat ve vode 

-> lea: ale ty krouzky byli driv jako nahradni dil. Takze ztaci aby oprasili zasoby a mozna jedna najdou 

-> Syny: Ta hlavni namaha poloosy je od zavitu po konec loziska, pak uz to neni tak hrozny, takze zmeny materialu bych neresil, no nesmis to provarit durch 

-> lea: :vykašli se na lisování kroužků,kup novou poloosu v krámě a jezdi,viděl jsem x prasklých poloos a všechny čssr,je to o údržbě,pokud nebudeš dělat nesmysly vydrží něco i neorigo díl.
-> Syny: v obchodě maji i celou tu poloosu/nápravu, ale Polskou, a to asi néjni nejlepší kvalite 

-> Syny: vies on to prve zlozil kruzok sa posunol ako ma byt a rozobral to a zavaril nemyslim ze by sa tej polosy nieco stalo kedto 2bodnes
-> lea: Tak te ho muzu privest na sraz nebo poslat nebo se zkus poptat v kramech - u nas ho teda nemeli ale v Praze jo...