skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadní Poloosy
-> suri: hlavne nebodovat, pak se taky muze stat ze neni posunutej uplne nebo je posunutej moc a v neposledni rade svaret hnaci hridel taky nebude ono...
Precijen bych mel strach z mozny zmeny struktury matrose :)

-> suri: hmm, tak ta vule se tam asi teď udělala
malinko se to kolo (celá hřídel) hýbe v axiálním směru 

uvidim,v servisech se jim s tim moc drbat nechce, ikdyž to nechápu, zadarmo to přece nedělaj
-> lea: aby nebola vule
-> Syny: ja som poznal jedneho co kusok ten kruzok posunul poskladal polos lozisko...dotiahol to kruzok sa dal ako mal byt tak to rozobral a pribodoval ho a dovtedy to uz nikdy nerobil co si o tom myslis?
-> suri: proč?
-> Syny: no jo, ale já su z moravy :-)
-> lea: ja viem ze to nik nechce robit ale aj ked das inu polos tak ho bude treba kusok posunut
-> lea: sundas ho flexou... Nariznes z obou stran a spadne sam (snazit se neznicit poloosu) mno a nandat by mel jit tehda kdyz krouzek nahrejes a poloosu zchladis a nebo v lisu... Me to takhle udelal Pilot 105 a ted ho oravuju jeste s 2ma...
-> suri: já ti to věřim, ale když to nechce nikdo dělat ....
-> lea: Sliovat jde aj v zveraku a nalisovat sa da pod lisom
-> Syny: to by bylo ideální, ale prej je ten kroužek nalisovanej a nějak to nikdo neumí nebo nechce dělat :-(
-> Syny: ja berem ze polos je hriadel a nohavica je obal hriadela nie?
-> lea: a co vymenit ten krouzek? Ty se sehnat nechaji - mam dokonce nakej navic...
-> suri: Tak ono je to poloosa cely - uvnit nohavie je hridel. Ale chapejme pod pojmem poloosa prave tu hridel 

to je funk, potřebuju tu hřídel, uvolnil se tek kroužek, o kterej se opírá ložisko 

-> Dušan: to je nohaivca polos je vnutry
poloosa je ta vec co se prisroubuje k podelnymu rameni ? 

-> Syny: ono ceske sa kupit daju horsie su CSR
-> suri: jo? Tak mi sezen 2 :)
-> Syny: oni sa sehnat daju
-> lea: Myslim ze nejsi jedina kdo shani/shanel novy cesky eMkovy poloosy 

vrakáč je poslední možnost 

na vrakáči?
v inzerci?
-> lea: rekl bych ze to je uropie - ale az jich nekde nekdo objevi ranec budu rad 

Ahoj, nevíte někdo, kde by se dala sehnat zadní poloosa (M), české výroby? Dík