skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
skoda rapid kabriolet
prohledat
96 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 26.04.2008 do 12.05.2008, založil/a radimek1440
-> Marra: Tak potom založ téma s fotkama, zajímalo by mě to 

pánové, jsem sice off topic, ale nechci zakládat new topic.... včera jsem byl u škody 160 mtx, originál rok 1983, pro neznalce ,je to garde s motorem s žigula 1600 ccm, 117 kW, jen tři kusy v republice. Ten co jsem měl možnost vidět a stál jsem u něj asi půl hodiny, je neuvěřitelně v úžasném stavu, je všechno origo původní a jako nové!!! je to úžasný stroj, snad udělám brzo foto...neskutečná mašina..duté náboje/poloosy, uložení toho žigula, origo rámy....paráda!!!
-> bnjaro - bnpodzim: ale ked uz to ma CZ papiere tak by to malo ist prihlasit ku nam nie?
Ha jsem to konečně našel
matsoft.wz.cz/cabrio.html

-> petr s 12.05.08 17:58:01: Co to je?

-> mb136gl: Nebo si přidej na ICQ Matsofta do kontaktů 

-> petr s:
dik idem nato

-> mb136gl: hledej sekce články
-> aDAm: akože 20 000 hej, no viem že 20 korún to nebude taká sprostá otázka.
Inak teraz som si to celé prečítal a o tych všetkých modeloch sa kde dá dočitať?? Myslim niečo o tých kabrioch, ja som do toho debil, teraz som prišiel na to, že lux je s pevným bokom a chcel by som o tom vedieť viac veľmi ma to zaujíma, kde by som niečo našiel?? prosím???
Inak teraz som si to celé prečítal a o tych všetkých modeloch sa kde dá dočitať?? Myslim niečo o tých kabrioch, ja som do toho debil, teraz som prišiel na to, že lux je s pevným bokom a chcel by som o tom vedieť viac veľmi ma to zaujíma, kde by som niečo našiel?? prosím???

RAPID 136
Sportovní kupe Škoda Rapid 136 je opravdu pohodlný, rychlí a spolehliví! Sice to má maximální rychlost 158km/h a 100 tam budete mýt za cca 10 sekund až 14 sekund (a to je originální motor z favorita, kdy se montovaly tak kolem roku 1989)... Toto vozidlo dá se říct že je nejčastěji používán na tuning. Ale jsou osoby co ho používají třeba denně do práce a na jinačí učely. Tohle vozidlo má obsach 1 289 ccm, výkon motoru 46KW, spotřeba tak kolem od 6,0 - 8,0 litrů/100 km... Vozidlo je docela dobře vybavené! A zadní náprava je dost dobře řešená, rameno to už nejní jako ve Škodě 100/105/120 podlouhlé rameno... je tam rameno ve tvaru trojúhelníku a poloosa nejni celá "spojená" ale na začátku a na konci jsou klouby (jako je to u Favorita), takže už kolo se nebude tzv "lámat" při "houpání na vozovce" a bude stát pořád "rovně", což zlepší pérování a stabilitu na vozovce. Také je se často tahle náprava vylepšuje a to je většinou u pokročilých tuningářu se to rameno posune a přiblíží směrem blíž k diferenciálu, asi tak kolem cca 5mm až 5cm, tím se zlepší stabilita a dokonalost řízení celého vozu! Ale zde je problém, aby se nerozházela geometrie vozu :(. Tak tohle vozidlo hodnotím za NEJLEPŠÍ "sportovní vůz"!!!
Autor: TechniXHACKer, 11. 1. 2008,
Sportovní kupe Škoda Rapid 136 je opravdu pohodlný, rychlí a spolehliví! Sice to má maximální rychlost 158km/h a 100 tam budete mýt za cca 10 sekund až 14 sekund (a to je originální motor z favorita, kdy se montovaly tak kolem roku 1989)... Toto vozidlo dá se říct že je nejčastěji používán na tuning. Ale jsou osoby co ho používají třeba denně do práce a na jinačí učely. Tohle vozidlo má obsach 1 289 ccm, výkon motoru 46KW, spotřeba tak kolem od 6,0 - 8,0 litrů/100 km... Vozidlo je docela dobře vybavené! A zadní náprava je dost dobře řešená, rameno to už nejní jako ve Škodě 100/105/120 podlouhlé rameno... je tam rameno ve tvaru trojúhelníku a poloosa nejni celá "spojená" ale na začátku a na konci jsou klouby (jako je to u Favorita), takže už kolo se nebude tzv "lámat" při "houpání na vozovce" a bude stát pořád "rovně", což zlepší pérování a stabilitu na vozovce. Také je se často tahle náprava vylepšuje a to je většinou u pokročilých tuningářu se to rameno posune a přiblíží směrem blíž k diferenciálu, asi tak kolem cca 5mm až 5cm, tím se zlepší stabilita a dokonalost řízení celého vozu! Ale zde je problém, aby se nerozházela geometrie vozu :(. Tak tohle vozidlo hodnotím za NEJLEPŠÍ "sportovní vůz"!!!
Autor: TechniXHACKer, 11. 1. 2008,
-> mb136gl: dovoz cca 20ka
mám na mysli dovoz+cenu auta pochopiteľne

taká otázka:
možno ste tu o tom už písali, nechce sa mi to tu všetko čítať, koľko by to asi tak stálo keby som chcel napr. ten modrý, alebo farebný to je jedno, dík
možno ste tu o tom už písali, nechce sa mi to tu všetko čítať, koľko by to asi tak stálo keby som chcel napr. ten modrý, alebo farebný to je jedno, dík
-> Nwkt: A hlavně zkušenosti TechniXHACKer
-> Nwkt: zajímavé, že by nějaký žertík?
-> tomapa: Tak ten údajně neni na prodej, psal jsem na ten inzerát a ani neodpověděl
nečetl jsem celé vlákno pokud tu o něm byla zmínak tak se omlouvám
www.sauto.cz/car_detail.p hp?filter_car...
www.sauto.cz/car_detail.p hp?filter_car...
-> Kloggie: to je možný ale spíš si ho nechám postavit v metalexu z gruntu
-> Mr.Lumpy: Až vyhraješ ve sportce, tak ti těch peněz bude líto a koupíš to MTX hotový

-> kubina: počkej až vyhraju ve sportce 

Abych to uvedl na pravou miru,tak mtx roadster samozrejme udelat jde,ale je k tomu zapotřebí bud uzce spolupracovat s metalexem melnik,vytahnout z nej dokumentaci a nechat si udelat lamino dily,anebo mit originál mtx a delat kopie dilu.tak jako tak se dostanes na takovou cenovou urven,ze koupe roadsteru z tip carsu za 320 klacku ti bude pripadat daleko ekonomictejsi volba.kabriolety z Garde/Rapidu byly nekde na cene 140-150% sériového vozu.Roadster byl nekde u cisla 300%.proste to auto se nikdy v zadne garáži nezrodi a jestli jo tak snim sve boty.
-> aDAm: nemyslel jsem jen laminaty, cela karoserie je prekopana dost dukladne, jasne, kdyby jsi rozlozil favorita, zafixoval to a vymenil podbehy a prahy a vnitrky sloupku, pak dodal celej zadek, tak to udelas, nemozne to neni, ale... myslim, ze to nikdo delat nebude

-> ondie: ano to jo, ale pokud by se někdo pouštěl do malosériové výroby MTX cabrii tak by pravděpodobně měl potřebné zkušenosti, stačí okoukat jak to vypada, udělat kopyta a najít slušné nervy a jde to.
-> Nwkt: ee v metalexu na to měli speciálního robota z budoucnosti co to dokázal a až jich vyrobil dostatečný počet tak jej zničili ;) od té doby to už nikdo jiný nedokáže -)
-> kubina: Kdyby to nešlo tak to neudělají ani v metalexu ne? Nevim auto neznam, ale když to mohli udělat oni tak proč by to nešlo teď? Druhá otázka je na kolik by to vyšlo
-> aDAm: kdybys mel..kdybys mel....nebudu to resit,proste to neudelas,kdo to auto zna tak mi da zapravdu
-> kubina: proc? pokud máš vzor na udělání kopií všech laminátů...
-> ondie: diky za fotky
-> aDAm: roadstera neudelas ani kdybys se po*sal
-> Jarda: šecko de když se chce
-> ondie: kup MTX roadstera nebo kdyz budes mit stesti rapid MTX, tato auta jentak nekdo nevyrobi
, anglana udelat fakt neni az takovy problem...

ještě mám pár detailů,které jsou vyloženě nezajímavé..nebudu zasírat server :-)
každopádně tyhle kusy sou ještě v anglii a cenově i s dopravou na tom budou ve finále budou mnohem hůř než žlutobílej u Kolína
-> kubina: Jenom ty co jsou tady ve velkym
mohl by sem dat majitel vic fotek?obdrzel jste nekdo dalsi fotky?je mozno se jen tak pro zajimavost podelit?
Co by stály jen papíry? Matsoft je umí, ne? O jednom kábru asi vím a malinko si na něj myslím, ale nevím zda ho ten člověk ještě má, zda by ho vůbec prodal a ani stav, jak technický či dokladový
-> formalin: jak rika gryzly neni to sranda a zozere to moc penez to moje uz je par korun nad 100000 a este cosi spapa ... davam mu vzrobit novu strechu atd
-> formalin: Na slovensku to asi moc negál nejde, protože BNjaro pokud vím slovenský papíry nemá. A v čechách se přestavěný na leváka s CZ papírama prodává kolem stovky.
-> Majkl: to mi bolo od zaciatku jasne ale co to vyde? nemam ani predstavu ked 80 papierov bez papierov
tak kolko s papiermi? cca

-> formalin: asi takhle, kdo chce tohle auto, nemuze moc koukat na penize 

ja len zo zaujimavosti a take nejake angl. kabro sa da dat na sk papiere??( jemi jasne ze ten volant tam nemoze ostat) co to vyde ked je to legal?
-> Nwkt: stane se... 

-> Matsoft: Graf und Stift
takhle mi zkomolit výrobce auta
takhle mi zkomolit výrobce auta

-> radimek1440: jinak jak muzes najit i tady, tak v Anglii bylo vyrobeno 334 kabrii obou typu /lux a standart/
6ks kanada
18ks MTX+Hainzinger
10ks Rakousko - Graf ung Stift
28ks Nemecko Meise
9ks Dansko
pak par kousku v Belgii a Holandsku
6ks kanada
18ks MTX+Hainzinger
10ks Rakousko - Graf ung Stift
28ks Nemecko Meise
9ks Dansko
pak par kousku v Belgii a Holandsku