skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
co s diskami
-> Kloggie: jaaaj, tak nic. ja som to dal streknut uz zakladom a plnicom. takze teraz uz len zohnat nejaku peknu striebornu farbu :) .. a lak
Jinak, jestli chcete perfektní výsledek, tak komaxit bez matu! protože když se dělá barevnej (stříbrná, bílá) tak se na to dává ještě průhlednej lak a ten vyhladí nerovnosti, pak je to lepší jak nový. Na tom černým disku je možný si povšimnout malinkatejch nerovností.
-> Staf1221: na holý plech, nejdřív se to pískovalo a hned potom na to šel komaxit, budu takhle dělat další sadu a u erka mám takhle udělanej černej mat.
-> Kloggie: no celkom pekne. na co si ho daval, na holy plech, alebo na aku vrstvu coho?
Ehm, koukněte se ke mě jak vypadá stříbrnej komaxit.
chromovy sprej? tak to skusim pozhanat. dufam ze to nebude prilis drahe
tak neni to nic extra,mam to tam par měsicu a zatim to vypada dobře
-> zedd: Mě se ten chromovej sprej teda moc neosvědčil, je to hned poškrábaný
u nas v pieskovni renovuju diky na kamiony..... opieskuju, streknu sedym zakladom, striebrenka metalicka, priehladny lak a vyzeraju ako nove, neveril som vlastnym ociam
ja by som to dal zobral prvo odhrdzovacom..tak plnic..aspon 2 vrstvy a nejaku peknu meltu striebornu na to nieco len tvrdene tuzidlom alebo take...akrylat abo boh zna tie nazvy

tak pro představu jak ten chromovy sprej vypada na plechači, sem tim střikl limec, a vypada to dobře,focene mobilem,ale ve skutečnosti to je hodně vklidu
ok, tak uz je rozhodnute
zaklad: nejaky epoxydovy plnic (3 zlozkovy)
potom: normal plnic
end: nejaka strieborna farba
zaklad: nejaky epoxydovy plnic (3 zlozkovy)
potom: normal plnic
end: nejaka strieborna farba
ja osobne (i ked som prave najebany a to su len 4 hodiny
) by som doporucoval chromovy komaxit .. vypada to ako lesteny hlinik.. fakt parada... ukazka tu
skoda-virt.cz/cz/.../7244 1
a tu
skoda-virt.cz/cz/.../8555 2

skoda-virt.cz/cz/.../7244 1
a tu
skoda-virt.cz/cz/.../8555 2
-> Staf1221: jo v spreji
-> minno: a aky lak si na to striekal? len tak nejaky v spreji, ci ...?
-> Staf1221: kazdopadne ak to chces strieborne, pravdepodobne by na to musel ist tak ci tak bazfarebny lak..... S alkytonom na diskoch nemam skusenost, viem k tomu povedat len tolko, ze mensie diely ktore som natieral zlatym alkytonom a na to striekol este tym lakom vyzeraju pekne a dobre...bez laku urcite nie.
-> minno: tak toto je uz druha zpomedzi poslednych troch sprav co hra v neprospech komaxitu
a co ho voris na ten alkyton?
v podstate mam uz ujasnene ze to budem chciet strieborne, ale ked tak by som bol najradsej keby to bolo co najlesklejsie.

a co ho voris na ten alkyton?
v podstate mam uz ujasnene ze to budem chciet strieborne, ale ked tak by som bol najradsej keby to bolo co najlesklejsie.
-> Staf1221: komaxit je praskova vypalovacia farba....vyzera normalne...lesklo :) len je fajne tvrda, dobre odolna na oter. Osobne som tak este disky nerepasoval, ale spytaj sa Mishaaaa, on tusim spominal ze mu komax na jupikoch zacal praskat, ale to moze byt sposobene aj podkladom....
-> Staf1221: No, chromování by bylo asi dost drahý ... Na plechy asi fakt bude nejlepší komaxit ... A nebo stříknout Alkytonem
Komax na plechový disky je na prd,ale když se pod něj dá pořádnej základ tak to taky sem tam vydrží..většinou to začne hnít v tom spoji co je límec a střed.
-> David29: uhm, prave som vygooglil niekoho kto to robi v mojom meste. tak zajtra tam zavolam ze co je to zac a kolko to stoji. (lebo neviem ako by to vyzeralo)
-> charon: no to netusim ani kde robia a ani kolko by to mohlo stat.
rozmyslal som aj nad zinkovanim, ale to mi tiez bolo povedane ze to za vela nestoji
rozmyslal som aj nad zinkovanim, ale to mi tiez bolo povedane ze to za vela nestoji
A co třeba komaxit?
A co pochromovat? Pořádnej chrom vydrží hodně ...
-> minno: no vraj tam musia ist dva druhy plnicov. jeden specialny na ... kua, zabudol osm ten vyraz .. proste na materialy ktore su velmi nachylne na korodovanie. a potom bezny aky sa pouziva aj pod farbu
-> Staf1221: co za spesl plnic tam chces davat? Je to holy plech. a plech ako plech, ci je to kasna alebo disk. A podla vrchnej farby sa da potom aj spodok :)
-> minno: no jo a asi ich necham strieborne.. normalne som rozmyslal aj ze iba lak na to dat, ale to mi uz bolo povedane ze musi ist zaklad a kedze tak .. tak uz jedine na strieborno. nic priesvitne uz nepomoze
-> minno: no povrchova farba (ako material) ma az tak netrapi, skor mi ide o tie zaklady. na toto bude asi nejaky specialny plnic, nie taky bezny ako pri gitovani ..
zlatej střed stříbrnej(leštenej) límec

-> minno: miesto toho pluska malo byt =
Co třeba PUR.
disky krasne :)
1. Idealne ich dat vypalit, resp. nastriekat aspon nejakou tvrdenou farbou + akryl s tuzidlom, resp. metla + bezfarebny lak na to.
2. jednoznacne strieborna
1. Idealne ich dat vypalit, resp. nastriekat aspon nejakou tvrdenou farbou + akryl s tuzidlom, resp. metla + bezfarebny lak na to.
2. jednoznacne strieborna
mam dve otazky:
1. technicka
dal som si opieskovat disky. momentalne ich mam uz doma, ale neni na nich ziadna ochranna vrstva .. proste len cisty plech. dalej ich chcem dat nastriekat a tu nastava otazka ako je najvhodnejsie pri tom postupovat? ake vrstvy? vrstvy coho presne? ...?
2. esteticka
do akej farby by ste ich doporucili dat? povodne som uvazoval nad farmou auta (zostala mi este zo striekania) ale teraz sa mi to uz az tak nepaci
moje auto: img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/2415_2008-04-18_ 20-16-36_29.jpg
1. technicka
dal som si opieskovat disky. momentalne ich mam uz doma, ale neni na nich ziadna ochranna vrstva .. proste len cisty plech. dalej ich chcem dat nastriekat a tu nastava otazka ako je najvhodnejsie pri tom postupovat? ake vrstvy? vrstvy coho presne? ...?
2. esteticka
do akej farby by ste ich doporucili dat? povodne som uvazoval nad farmou auta (zostala mi este zo striekania) ale teraz sa mi to uz az tak nepaci
moje auto: img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/2415_2008-04-18_ 20-16-36_29.jpg