-> T: Prášková barva je na hliníky ideální podle mě, přestože primárně je určena na ochranu ocel. dílů. Hliníci přežijou i litinovou drt, ale písek je určitě lepší. Ale co jsem viděl, tak práškaři všude měli tryskárnu..
Jednu malou vadu jsem objevil. Někdy u zdědovaných na komaxitu "vybublají" puchýřky - prý proto, že ve vrypech apod. zůstaly nějaké ty oxidy..
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
lakovanie elektronov
prohledat
33 příspěvků (zobrazeno 1 až 33) od 04.03.2008 do 25.03.2008, založil/a gabo000000 - zrušená registrace
-> Max: jj presne to mam na mysli...tie otvory cierne a predok lesteny...ako apolo proste. nastriekam to na cierno a potom tu prednu cast vylestim, je to skoro rovna plocha takze ani velmi asi nepridem o ruky
len tie plastove poklicky som nevedel ako urobit

-> rolls: no kdyby ti ty pokličky přebyly,tak tě jich rád zbavím
jinak bych volil asi tu černou. Ale ne jen na pokličkách,ale i na vnějšku...aspon si myslim že to tak myslíš i ty,když jsi mluvil o apolech

jinak bych volil asi tu černou. Ale ne jen na pokličkách,ale i na vnějšku...aspon si myslim že to tak myslíš i ty,když jsi mluvil o apolech
cafte, ked je rec o lakovani, mam jednu otazocku. na mondeo si idem davat dokopy disky, je tam poskrabany lak atd, naprv som myslel ze to hodim len do nejakej striebornej farby a bude pokoj, ale potom som si spomenul na cierno-lestene apola a chcel by som to aplikovat na tieto disky. otazka ale je, mam dat stredovu plastovu krytku do ciernej farby? lebo sotva sa mi podari najst farbu ktora by korespondovala s vylestenym diskom. prikladam foto, rad si vypocujem vas nazor

-> T: Komax je i na hliníky, normálně by se to opískovalo. To ale budou vědět tam kde ti to budou dělat 

a kdyz uz jsme u toho tak cim lak dolu nez je zacnu delat? opiskovat? a to se piskuje jinak nez zelezo nebo ne? a nebo to dat prez puvodni lak? to je blbost ze?jinak coi tu procitam tak se mi zda nejlepsi ten zakjlad na hlinik a pak barva a lak,komaxit spis na zelezo si mylsim :-P
-> waca: tohle bych neřešil, za 1500 bych si je nechaval stříkat 2x do roka
a nebal se to odrbat o obrubniky

-> waca: Do toho bych šel, to je levný.. U nás dělaj 4 hliníky cca za 2400 Kč i s opískováním, plecháče levněji.. Na litý kola je to ideální a věčný (plecháče bohužel nejdou vypískovat v místech kde je plech na plech, takže to časem vykvete).
Má to dvě nevýhody- nesmí se brousit obrubníci, jak tu padlo a pokud už tam nějaký hrubší stopy, vrypy atd. jsou, nejde to ničním vykytovat. Tedy jde, ale je to pekelně drahý a stejně se to při spékání propadne dovnitř..
Má to dvě nevýhody- nesmí se brousit obrubníci, jak tu padlo a pokud už tam nějaký hrubší stopy, vrypy atd. jsou, nejde to ničním vykytovat. Tedy jde, ale je to pekelně drahý a stejně se to při spékání propadne dovnitř..
tiež som tie disky renovoval, myslím že sa mi to celkom podarilo na to v akom boli stave...
skoda.panda.cz/forum/view topic.php?t=8556
skoda.panda.cz/forum/view topic.php?t=8556
Waca... Tak jako komaxit z hliníku,pokud bude dobře připravenej podklad by se loupat neměl..když se k tomu člověk trochu chová a nebrousí všechny chodníky..
My sme mysleli elektron jako materiál (což je slitina hořčíku s hliníkem)..ten vyhnívá zevnitř a zřejmě se loupe..
Ale pak existuje spoustu lidí,zástánců mokrých barev...ten komaxit bych řek,že vyjde ještě nejlevnějc..
My sme mysleli elektron jako materiál (což je slitina hořčíku s hliníkem)..ten vyhnívá zevnitř a zřejmě se loupe..
Ale pak existuje spoustu lidí,zástánců mokrých barev...ten komaxit bych řek,že vyjde ještě nejlevnějc..
Máte mít plecháče!
Jednou za rok emajlem a šmitec!
Nicméně, když už jsem tady, pár lidí co znám si na liníky dalo jak se tu často ozývá - komaxit. Osobně teda vůbec nevim co to je, ale co vim tak strejc to má na hliníkách na to svim krumplu, jezdi s tim v zimě a tedy i v soli a už to tam má tři roky . . . jen je problém, že jakmile to někde rycne, tak to pod tim leze a pak se uloupne větší kus laku . . . má to práve na límci od obrubníku.

Nicméně, když už jsem tady, pár lidí co znám si na liníky dalo jak se tu často ozývá - komaxit. Osobně teda vůbec nevim co to je, ale co vim tak strejc to má na hliníkách na to svim krumplu, jezdi s tim v zimě a tedy i v soli a už to tam má tři roky . . . jen je problém, že jakmile to někde rycne, tak to pod tim leze a pak se uloupne větší kus laku . . . má to práve na límci od obrubníku.
-> ondie: Já prave nevim zda to mam hodit do toho komaxitu...kdyz tu čtu že se to po čase oloupe, tak nevim....nechci vyhazovat 1500 jen tak aby mi to slezlo z těch kol na silnici...kdyz je to Dural, nebo něco na bázi slitiny duralu....
-> waca: tohle mam v bilim komaxu na zimaky:D
-> waca: tak já bych řek,že ceny který si napsal patřej řekněme k těm nižším (pokud nemáš známýho,kterej ti to udělá ve fabrice za cigára)...plus ještě připočti nějakej ten peníz za opískování či ještě lépe chemické odlakování..
čus, kamos si ted dával tyhle ty kola na bílej komaxit...vypada to fakt moccc dobře...v jedný firmě za to chtej 300kč za kolo, takze 1200+190kč nakej ochrannej lak. tehle ten obrazek je jenom ilustrační a neni to on!!jenom sem chtel sem dát jaky kola dával na komaxit..Hodně o tom přemýšlím, protože ty moje jsou uplne stejny, a dost vodrbaný, oloupany od soli,atd..proste hnus!!takze bych taky rád uvítal naky zkušenosti zda se tech cca 1500 vyplatí do tech kol vrazit nebo nakou alternativní jinou možnost. dík
-> Luky.: asi jo,to máš asi pravdu...že navenek se může komaxit tvářit pěkně a uvnitř ten elektron vesele hnije...
Teď už jen jak moc velkého zajíce v pytli sem to koupil..
Teď už jen jak moc velkého zajíce v pytli sem to koupil..

-> ondie: Když je to čerstvé, tak ne, ale časem to nějak reaguje, podobně jako základ na lehké kovy. Navíc jak je ta barva taková tvrdá a silná, tak není vidět co se pod ní děje (vlastní zkušenosti nemám, jak jsem nakoupil, tak prodávám
)

-> Luky.: já mám pavučiny MTX 5.5 jednodílný v bílým komaxu...už sem to tak právě koupil,ale zdá se to kupodivu kvalitní...proč myslíš,že by se to mělo loupat víc než třeba u hliníku ?
-> ondie: Asi neshoří, ale bude se to loupat, na elektrony komaxit nedávat 

já už se párkrát ptal...jak to teda je s elektronem a komaxitem...svojí zkušenost nemám a zatim sem na to neslyšel rozumnou odpověď..
Jedni říkají,že v peci shoří..na druhou stranu sem takové kola viděl...nevíte ?
Jedni říkají,že v peci shoří..na druhou stranu sem takové kola viděl...nevíte ?
-> kubina: Přesně tak. Synorex Extra je nejuniverzálnější základ jakej sem kdy viděl a je asi jediněj kterej momentálně používám

-> gabomilionnul: synorex extra je na AL a muze na nej prijit jakakoliv jina baze
-> gabo00000: Aha, toho v textu jsem si nevšim 

joj kurnik..nadpis necitajte
hned v texte pisem ze chcem lakovat alu kolesa
no co uz-..sekol som sa..stava sa aj v lepsich pripadoch
sorry

-> petr s: Tak to potom jo. Takových lidí je spousta, ale nemohl jsem vědět že i gabo00000
Ale to co jsem psal se týká elektronových elektronů z elektronu, takže pokud se to gabo00000a netýká, snad se poučí ostatní 

-> Luky.: Ale gabo říká hliníku elektron
-> petr s: Já naopak četl že základ na lehké kovy V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ, že reaguje s elektronem a vyhnívá a loupe se to mnohem rychleji než s čímkoliv jiným...

-> petr s: môze ist galvinol pod akrylat? nevies?
Základ na lehké kovy a pak už je to jedno
aky lak na alu kolesa? staci nejaky akrylat a pod to lacnyplnic? dakujem