skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Maturitní projekt - motor favorit, felicie
prohledat
50 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 05.01.2008 do 17.02.2008, založil/a Petr Urban
-> Gemini: ahoj mohl by jsi mi prosim neco poslat o hlavach na muj mejl TRychly@seznam.cz mam z toho totiz maturitni praci
Prosím prosím nebyl by aspon odkaz na nějaké svody nebo fotka vačky ?
NUTNÉ .... fotku olejové chladiče z erka prosím, sem nebo nejlíp na email v id, zase moc dekuji
-> Urbi: sem to pruserar... zapomenl sem ti to poslat, ozvi se mi pls bud zitra nebo o vikendu na icq, nebo mail
Dále také fotky originálního příslušenství skoda 136 - dometk termostatu, svody, vodní pumpa. Hledám také pěkné fotky výfkových svodů ... nebo cokolik vodní soustavě - i text. Dekuji
Prosim nemáte někdo jekakoli pěkné fotky vaček ? Nebo stačí odkaz na nějakého člena odtud co má u karty vozu nějaké foto. Dekuji
-> Urbi: kedykolvek 

-> gabo00000: Problematika spojená s úpravami motoru a vlastně celou konstrukcí motoru a jeho detailní popis činnosti je na techwebu, všechny díly teorie motorů 1-5, stránek je to hodně, ale stojí za to, někdy je to sice až moc odborné, ale většinou dobře srozumitelné ! A některé konkrétní věci mně naštěstí zodpoví Gemini, za což su mu moc vděčný.
-> Gemini: ja nepotrebujem s nicim poradit...ja by som si len chcel nieco zaujmave precitat:) keby si mal nejake texty o upravach alebo hoci co co sa tyka skodoviek a chcelo by sa ti mi to hodit na maila bol by som vdacny

-> gabo00000: opytajs a konkretne ako Urbi a mozno ti poradim....
-> Urbi: myslim ze kalenie, cementovanie, nitridovanie.... nie naraz :)
-> Urbi: myslim ze kalenie, cementovanie, nitridovanie.... nie naraz :)
-> Gemini: ja som to myslel vazne

Nevíte někdo jaké se dají použít větší ventily na hlavu felicie a z jakého typu vozu přesně nebo kde se dají na zakázku koupit ? A jak se jmenují povrchové úpravi která se dělají na vačkové hřídele?
-> Gemini: Pomohlo moc, sem ti moc zavazán a vděčen 

-> gabo00000: ze si to ty, posielam ti Krasny srdecny pozdrav zo zladovatelej Bratislavy

-> Gemini: nechcel by si nieco poslat aj mne?

-> Urbi: tak kamarade, nieco som ti poslal, dufam ze ti to pomoze...

-> Urbi: Ten popis nemusí být nijak extra dlouhý a podrobný, nahážu do té práce fotky a spíš popíšuje co je na nich. Dělám práci na 30 stran, ale měla by trochu vypadat k maturitě no :) .
-> Gemini: Jé, to bych byl hrozně rád, kdyby si něco napsal například o hlavě, vačce, karburátoru a rozdělovači, ten karburátor asi zvládnu sám, ale moc rád bych byl za odobornější popis hlavy, proč která úprava se dělá, co přináší a třeba neumím odborně popsat důvod slícovávání kanálů, vím že se při rychlém proudění vzduchu kanálem se jak kdyby ten průměr zmenšuje a vzniká víření které má být až ve válci, ale neumím to prostě popsat, co to je za jev. Za popis hlavy bych ti byl vážně moc vděčný, třeba i takový základy, jak se vyrábí, z jakýho je matrošu a popis tech jednotlivých úprav. A jinak popisuji v té svojí práci popisuji zvyšování výkonu u motoru felicie 1.3 50kw s přestavbou na karburátor a do škodovky. Kdyby si měl nějaký obrázky nebo náčrty kde se co musí ubírat v kanálu a jak by měl ideálně vypadat nebo uplně jakýkoli obrázky upravených hlav, ventilů, rozdělovačů, karburátorů. Zkus to poslat do emailu, mam ho v id. Za cokoli moc děkuji.
-> Urbi: skoda-virt.cz/cz/.../3372
1 ------ foto kluky fabia v bloku 136.....
mozem ti nieco napisat o vackach, o hlavach, zapalovani, uprave karburatoru atd atd......len je to kvantum informaci a da sa o tom napisat dost hruba kniha
mozem ti nieco napisat o vackach, o hlavach, zapalovani, uprave karburatoru atd atd......len je to kvantum informaci a da sa o tom napisat dost hruba kniha
kurna... tak to zkusim jeste vecir procpat mailem
Teď zrovna píší o klice, prosím nevědeli byste o ní nějaké základní infomace... z čeho přesně je, jak se vyrábí a obrábí a hlavně jestli je nějak zušlechtně ? děkuji
-> RON: Tak stáhl jsem to ale otevřít v acrobatu to nejde, zahlásí to něco jako že je poškozený soubor.
-> Crestik: Tohle vypadá dobře.. prosím zkus to poslat na email co mám v id, a nemáš k tomu i nějaký popis ?
ron1.borec.cz/zbytek_svet
a/motory_zavodnich_automob
ilu_julius_mackerle.pdf
nekde sem to stahnul, tak at se na me pripadny autor souboru nezlobi
nekde sem to stahnul, tak at se na me pripadny autor souboru nezlobi
skoda-upravy.wz.cz/main/i
ndex.php?co=25
skoda-upravy.wz.cz/main/i ndex.php?co=19
třeba to taky pomůže
skoda-upravy.wz.cz/main/i ndex.php?co=19
třeba to taky pomůže
-> Crestik: zkus to prosím poslat na email, mam ho v id, děkuji
-> Crestik: No nejlepší byl byl nějaký obrázek někde z netu nebo z knížky, tento není moc pěkný ani čitelný.
jeste muzes zvednout objem.. nekde bych mozna nasel fotky motoru s vetsi klikou.. ale nebude to felda ale 742,136ka ale to s ty fotky stejne nikdo nepozna..
jestli jde o tu spirálu, tak v Corelu, nebo možná i je takový tvar v tom kreslení ve Wordu
Uplně bych zapomněl, nemůžu dlouhý hodiny nikde na internetu ani v knížkách najít nějaký hezký kruhový diagram otevirání a zavírání ventilů, něco podobného jako toto, ale skenerem sem mi to nepodařilo dobře oskenovat, ponevadž je ta knížka moc tlustá.
-> Urbi: aha..já jen tak..taky sem chodil na strojařinu...měli sme taky takovou praktickou část u maturity
A na bloku felicie který už nemá nálitek na ac se dá něco zlepšovat ? A nemáte prosím někdo vyfocený nějaký pěkně čistý blok a třeba nový šálky a rozvodák, bych to hodil do té práce, dekuji. Dost se mi blíží termín odevzdání - 20 ledna 

-> RON: Byl bych rád, kdybys pohledal.
-> Evž@: Ne, chodil sem v přerově tři roky na strojní průmyslovku, ale ve třetáku sem měl problém z 60-ti letou učitelkou která nám trhala výkresy které sme dělali celý víkendy, takže nás s tama odešlo víc a ted jsem v přerově na mechatronice 4 roč.
mam nekde v comu knizku sportovni upravy motoru v pdf... asi by se tam taky neco naslo
-> havlik: jj, máš pravdu, už je to hoodně dlouho

-> MATTESS: techweb
někde jsem četl podrobný článek zástavbě feliny do 742, buď na techwebu nebo 110r
-> Urbi: hoj....nechodíš náhodou do zlína na průmku??..
-> TTomas: Teorie motorů právě s tama čtu, už mám teorie motorů 1 přečtený ale nevím jestli se tam někde srozumitelným způsobem zabývá právě úpravami hlavy felicia...
mrkni na Skoda techweb clanky pana Cecha ... teorie motoru. Je to sice na delsi cteni, ale nez zacnes psat nejaky blaboly, tak rozhodne precist.
Vybral jsem si jako mat. projekt zvyšování výkonu motoru favorit, felicie a jeho zástavba do automobilu Škoda Rapid. A schází mi odbornější text například ke zvyšování výkonu a úpravě hlavy například, nebo cokoli co se týče zvyšování výkonu právě tohoto motoru, spíše pro účely do normlního provozu. Popsat bych to uměl sám, ale neumím odborně popsat co která úprava udělá a proč právě se dělá, takže pokud byste věděli kde takový text hledat nebo dokonce mi pomohli něco ztvořit, byl bych vám moc vděčný. A také bych vás rád poprosil o fotky upravených hlav nebo třeba větších ventilů nebo jiné vačky, nebo klidně i vyčištěný blok motoru, nebo třeba pěkně vyfocený sací a výfukový svody z 136, domek termostatu a vodní pumpa a vodní pumpy 136, ty zatím ani nemám, jinak bych si je vyfotil sám doma. Děkuji mnohokrát za cokoli.