skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nezmysel
-> Bedřich: 

-> mb136gl: Pozor já se nehádám.A v žádném případě to jako hádku neberu, jestli to někdo takto pochopil omlouvám se za podání svého názoru.Jsou to pouze názory a diskuze.Každé auto má něco do sebe v tom máš pravdu.
-> Bedřich: nebudeme sa tu o tom hádať, každy má svoj názor.
Ja by som to uzavrel takto: aj škodovka (myslím súťažné) aj VFTS majú niečo do seba čo ty na to?

-> Tuner#2: Ono čím více člověk dospíva (alespoň ohledně aut) tak tím více zjišťuje, že škodovky nejsou a nebyly to pravé ořechové.Jsou to dobré auta s ohledem na možné úpravy cenovou dostupnost dílu a celkovou dostupnost dílů a jako hračka ideální(si vem co by jsi za cenu toho co máš v autě udělal třeba s Fordem...já skoro nic) ale jako auta v pravém slova smyslu je to hra kompromisu.Dneska jsem uvažoval v práci při rozebírání jedne starší Škodovky kde soudruzi udělali chybu...když srovnáš Spartaka s Mercedesem(nebo čímkoliv jiným) z přidližně těch let tak Mercedes montoval elektronický vyrovnávací systém na zadní osu(něco jako elektrický stabilizátor).A opravdu kde se stala chyba, vždyť cestu vývoje si Škodovka a Mercedes prošli skoro stejnou (+- pár let co LK dělali motorky)....A tak kde soudruzi udělali chybu, ale vždyť soudruzi byli i v Rusku...
-> Bedřich 18.04.08 15:28:24: Souhlas, jen poupravím, že 160RS ty závody tuším nevyhrála, ale když jela, tak měla silnou převahu nad ostatníma.
-> mb136gl: Myslíš si, že kdyby byl motor ve škodovce co k čemu tak by Agroteam Slušovice dával do 160RS motor z Žigula?Nepříjde ti to jako paradox?Jedna z nejlepších škodovek která jela tuším dva závody a oba vyhrála měla tento motor.Nikomu svůj názor nenutím jen nejsem fanatik do škodovek a nebudu tvrdit, že škodovka je nejlepší auto na světě a přes to nejede vlak...
A konečně ten důvod...technické informace by jsem stejně vyčetl z netu z tabulek které toho řeknou dost, ale jak komu....viděl jsi p.Němce s jeho VFTS?Až to uvidíš důvody potřebovat nebudeš.
A konečně ten důvod...technické informace by jsem stejně vyčetl z netu z tabulek které toho řeknou dost, ale jak komu....viděl jsi p.Němce s jeho VFTS?Až to uvidíš důvody potřebovat nebudeš.
-> Bedřich: napíš pár dôvodov
-> Bedřich: pre koho ako
-> gabo00000: Když už chceš takto nějak srovnávat auta,tak srovnávej tu Felicii(na fotce za VFTS) a toho žiga.Když budeš srvonávat jakoukoliv škodovku (kromě kit carů a WRC) s VFTS vždy na tom bude lépe VFTS.
Kdyby závoďáka, tak VFTS 

-> Bedřich: jo..aspon ja keby som sedel v LR uz ten pocit ze sedim v LR by ma vyrovnal
-> 12MOLS:

-> 12MOLS:

-> gabo00000 14.04.08 17:01:28: To si opravdu myslíš?
-> gabo00000: mne by stačilo aj v tvojej LRe ale aj tak skodovky su lepsie takze nic netreba dokazovat a žiguli BUM

Žigulika a Škodovku bych nesrovnával.. Někdo má rád holky někdo zase vdolky... Tady nejde o testy jako jsou dnes co je lepší ve spotřebě v jízdních vlastnostech.. Tady jsou všichni nadšenci do škodovek tak jim mužou bejt ty VÁZi ukradený

-> gabo00000: To si sem ještě vložil fotku škodovky která relativně vypadá slušně

-> petr s: presne a pak by si sadol do nejakej origo LR a zas by si mluvil jinak

-> 12MOLS: Ale to jsi nikdy neřidil tu bílou bestii pak budeš mluvit jinak
osobne môžem povedať že škodovka mi vyhovuje viac ako žiguli ... sympatie sú rozhodne k škodovke a žigulák mi nevyhovuje už len ovládacími prvkami
-> gabo00000: Raději tu vfts
-> gabo00000: ty vole ty skodovky sou ale nehorazny vraky......
-> mb136gl: ani mne ale neda sa to vseobecne porovnat..napr: porovnajme si tuto skodovku
-> gabo00000: lada mi nestojí ani za pľuvanec

-> mb136gl: nič... súhlasit

Včera som počul skvelý výrok: " Aj keď je žigulík šrot, škodovka je na tom horšie." , povedal jeden expert, ktorý ma doma Ladu 1200.
Čo k tomu dodať?
Čo k tomu dodať?

mno muj tacho při160 real kolem 145+
-> cobra11: co by to nebylo možny? .. já nevim co tady řešite, pokaď si někdo dá tu práci a složi "dlouhou převodovku" a motor to "utáhne", tak proč by to nemohlo ve 170km/h točit 2500ot/min ?
to ani dieslovy motory na 5ku nepojedou 140km/hod pri 2500 ja mam pri 150ti 3000ot na 5ku
-> mb136gl: fuuuuuu tazke prachy som za to pustil

-> gabo00000: nepredas prevodovku??

-> gabo00000:

moja skodovka ide 200kmúh pri 2tis otacok na 7 rychlostnom stupni

-> mb136gl: všechny navigační programy ukazujou rychlost...
proc se autor stydi a smazal prispevek?
-> Vlastik: si vsimni ten staly prevod
O akom GPS hovorite?? To ukazuje kazdy model??
-> cobra11: urcite v tom bude finta mal 160 a cez 5000ot. a potom 170 a 4500ot. to zaradil 5ku?? alebo tam ma 6ku

-> cobra11: Pokud jeli s tim co tma je na zacatku videt na tej vysokozdvizce, tak to je 125L - tedy 4,22... Takze nakejch 170 na 4500 muze ukazovat treba tachometr, ale GPS by ukazala 145 

-> cobra11: 5q ma na petku a 4500ot: 145km/h (4.22) nebo 157 (3,9)
4500 ot/min pri 170 je totalna blbost podla mna
http://www.youtube.com/wa
tch?v=ohUKJV6syII&feat
ure=related
a co hovorite na toto, tu mu tocilo tiez niak malo otacok ne
a co hovorite na toto, tu mu tocilo tiez niak malo otacok ne
-> mb136gl: Jj facko je mocny auto... Na 4ku jede 150 pak zaradis 5ku a mas tam 120 

-> mb136gl: No to tak. Maximálně 130 víc ani trochu

-> mb136gl: GPSka je lepší
12:41:09 156 km/h 49,1 km 289,9 M 49°53,8651' N 013°57,2384' E 43,670 km
Tacho ukazoval přes 170

12:41:09 156 km/h 49,1 km 289,9 M 49°53,8651' N 013°57,2384' E 43,670 km
Tacho ukazoval přes 170
ale uz som pocul aj o takom favorite co mu v kopci, kde sa 120ky tahaju 60km/h, ukazalo 150 takze nie je nic lepsie ako presny tachometer....

-> kuko: chce ma zviest a este, ze vraj polozi aj moju 130
-> mb136gl:
nesmies si taketo veci brat osobne, je to jeho hlupost, ked tak ho popros nech ta zveze, mozno nakoniec ma zly tockomer
nesmies si taketo veci brat osobne, je to jeho hlupost, ked tak ho popros nech ta zveze, mozno nakoniec ma zly tockomer