skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Garde/rapid....
-> petr s: tak tak!!!

-> gabo00000: Je to jako by po sedanu plácli lopatou
-> Skoda RBK:
tya ty si srandysta
ja som sa proste do sedana zalubil a rapid je premna ako sedan do ktoreho zo zadu nabural kamion..tot vse

-> Skoda RBK: ja tak reku keby som to kupoval aby som sa neodrbal
parkrat sa mi to stalo (nie s autami
) a nerad by som sa odrbal pri tomto

pravde

-> gabo00000: kazdemu sa paci nieco ine, neviem preco, ale vsetci sedanisti iba picuju na rapidy a viete preco?? lebo ZÁVIDIA hahahahahahahaah pozrite sa pravse do očú

-> Borin: Rapid

-> 12MOLS: jo. tak polovina asi.
-> 12MOLS: no neviem ci na vsetkych ale ja som mal zhnile okolo ramu zadneho okna v dolnych rohoch. Posledne garde by mali mat aj pripravu na 5q
A vyrábali sa aj GARDE s prípravou na 5q ???
-> Skoda RBK: a ked tu 136 prestaviam vpredu na úzky čumák bude to vadiť ??? btw: Nemusím už len plastové nárazníky na užovkách nie ešte nejaké spojlery alebo čo
čiže by som chcel aby to zvonka vyzeralo viacmenej ako štandardny rapid (garde ??
dajme tomu Gapid
) A sú nejaké slabé miesta ohladne karosérie (miesta ktoré na kupátkach hnijú a na sedanoch nie ???

-> 12MOLS: ak chces robit na rapide upravy( upravy nemyslim nezmyselne lepenie plastov a inych kktin, ale hlavne motor, podvozok) tak by som siel do Rapida136, mas tam zapisany 136ku, a mozes motory upravovat a nik nezisti
-> gabo00000: Hnus!!! Hnus!!! Hnus!!! Nechtěl bych ho 

-> gabo00000: ale noo
jeden už mám... 

-> 12MOLS: sedan!!! sedan!!! sedan!!! sedan!!! sedan!!! sedan!!!

Napríklad teraz som našiel niečo ..... Komár 1981 a jeho garpid :-) niečo také akurát by som mal 4oko a vzadu užovkové svetlá. Tie nárazníky sú úplne super.... :-)
-> davidm29: no hej .... akurat ze mne sa pacia uzofky
a perpregy na uzovkach nemaju co hladat.... podlamna sa to tam vooobec nehodi .... A nemuselo by to byt az take zle ... Ked som pozeral do sekcie Auta a boli tam gardecky s tym zadnym celom ale bez tych dier pod znackou... a tie zelezne narazniky by tiez nemuseli vyzerat az tak zle .... A mne sa zda ze 136 je rarita prtoze sa tazko zhana .... nie ??

-> 12MOLS: Zřejmně tim myslel že ho má každej a že to neni žádná rarita.... hezká rarita by byl origo Rapid 120
-> kubina: Rapid 135 ano a 136 je "prezitej dobou" ???
sak je to to iste akurat 135 ma piesty s vybraním .... Inak Originál mi nieco hovorí ale tie prepregy na užofkach fakt nemusim ....

-> 12MOLS: Pokud origo, tak buď Garde (nebo bez image úprav) nebo Rapid 120. Dle mně je Garde strašnej hnus, když má spojlery apod. Na tjůnink Rapida 130 a vejš....
-> kubina: Nebo něco s uřízlou střechou že?

sice ti evidentne nic original nerika ale kdybys preci jen procitl tak bych doporucil rapid(bez oznaceni cize 120LS),garde a jako treti rapid 135...to jsou asi nejzajimavejsi kupatka.rapid 136 je uz prezitej dobou,dle me teda

No... asi by som chcel užovku čiže GARDE ... ale zase by sa mi hodil 5q
Asi by sa dalo rapida vpredu prestavať na garde nie ?? ale inak ma láka asi taka tuzerina ... keď chcete tak ma zabite .. ale by som nahodil 4oko, železne narazniky a dozadu to úplne prvé užovkové zadné čelo. Neviem si pomôcť ale páčilo by sa mi to tak .. a strašne sa mi nepáčia smerovky v prepregoch .... preto tie oceláky ..... Rodinu nemám ani neplánujem :D

No hlavně si kup jízdní řády autobusů pro SK. . .
Jinak asi rapida. Slabiny? Snad jako u všech 120tek jen ta zadní náprava a ty klouby - vlastně celý ty poloosy jsou tam tak nějak navíc . . . koukneš - uvidíš, když by to mělo "áčka" tak asi nebrat, ale zase když by to bylo jinak ok a za dobrou cenu, tak ta zadní náprava by se dala nějak rozumně zrepasovat a nedávno sem tady viděl v inzerci nabídku výztuh zadní (i přední) nápravy dle LA specifikace . . . Jinak taky záleží na tom, co se Ti vzhledově víc líbí, jestli Garde nebo Rapid . . . a taky jak to chceš, jestli denně do práce nebo víkendovku.

Jinak asi rapida. Slabiny? Snad jako u všech 120tek jen ta zadní náprava a ty klouby - vlastně celý ty poloosy jsou tam tak nějak navíc . . . koukneš - uvidíš, když by to mělo "áčka" tak asi nebrat, ale zase když by to bylo jinak ok a za dobrou cenu, tak ta zadní náprava by se dala nějak rozumně zrepasovat a nedávno sem tady viděl v inzerci nabídku výztuh zadní (i přední) nápravy dle LA specifikace . . . Jinak taky záleží na tom, co se Ti vzhledově víc líbí, jestli Garde nebo Rapid . . . a taky jak to chceš, jestli denně do práce nebo víkendovku.
to musis vedet sam co chces.pokud se szarytej originalista tak ti trebas nebude stacit 4q a motor 120LS pokud nejses originalista tak je to uplne jedno,naskladat se tam da cokoliv. ja osobne Rapid136 nekdo zas Garde,zalezi na lidech
.jinak slaby stranky sou takovy ze je to auto spis pro radost a jako konicek,ony sice sou to na nem velky dvere ale 2 je nepraktickej pocet pokud mas rodinu ci tak neco.

Zdravím všetkých !!
Rozmýšlam, že by som si zaobstaral nejakú garde/rapidku (áno správne zase mi lepí
). Sú nejaké slabé stránky kupátka ?? Čo by ste mi odporučili ?? GARDE alebo RAPID ??