Jen jsem tak trochu uvažoval o dnešní době a říkal jsem si, že když jsem chodil na základku, pořádaly se v rámci tělesné výchovy školní i meziškolní olympiády. Jejich součástí byly různé dispiclíny, včetně šplhu na laně a tyči. Totéž se dělalo někdy i při běžných hodinách. Šplhalo se až ke stropu na čas, bez přírazu to bylo plus a bylo to docela vysoko - odhadem 6 metrů? Tam plácnout do traverzy a sjet dolů. Říkám si, co bylo jinak, že se tělocvikáři nejspíše asi nebáli (nebo ne tolik) podstoupit to rizeto, že někdo méně pohybově nadaný shrábne dolů? Tím spíše při těch olympiádách, které byly organizačně s ohledem na počet lidí organizačně dost náročné. Ještě se dnes ve školách šplhá a nebo se to zrušilo, páč to není bezpečné, stejně jako XY dalších běžných sportů? Při některých si můžete zvrtnout nohu, při skoku dalekém vdechnout písek apod.

Jak by to v případě nějaké nehody vůbec bylo? Poplatné dnešní době? Rodiče by se soudili s učitelem, školou, ředitelem, školníkem, ministerstvem školství atd.?