Konečne domalovana zadná časť -> SO545 13.02.22 21:01:29: je tam na miestach kde bola pôvodná ochrana poškodená dostreknuta klasika prelakovatelna body 950 a maľujem to polyuretanom namiesanym podľa kódu auta. Ostatok som len vyčistil
U Š120 má ísť hadička k šoférovému ostrekovaču popred tiahlo stieračov, alebo poza? Po výmene hadičky mi to vychádza poza, ale to sa potom dotýka tiahla.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Já mám ty pružný docela rád. Když jsem montoval do OCT Webasto, tak jsem nebyl línej prlízt celej servis, jestli někde nenajdu tu "originál sponu", než abych došel do sousední prodejny a nafasoval si ta novou šroubovací. A o peníze mi v tomhle případě vůbec nešlo. :-). Když už jsem koupil i origo hadice, tak jsem chtěl aby to vypadalo jako origo montáž. Ale i debil pozná, že to origo není. Moc jsem se s tím sral a je to v podstatě skrytý...
21:58:44 29.01.2022
Matthes, záškodník z TechWebu
-> StepaNoFUN: Hhh dobre, diky za zkusenost... Ja vetsinou pouzivam sroubovaci spony, ale na focusu byly v dobrym stavu ty pruzny, tak jsem je nechal, ale je tam pristup jak k penezum...
21:56:46 29.01.2022
StepaNoFUN
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak přesně tyhle jsem na servisu neměl, ale bylo to od pohledu stejný. A svýho času to stálo asi 10x tolik. :-/
BTW - dneska to zase v případě nutnosti prasím stejně sikama. Ale snažím se to už moc nedělat a věnovat se jnejm věcem, než sice akutním, ale běžnejm opravám.
Většinou funguje. Běžný věci dělá někdo jinej a já bejvám většinou aktivován až slovy - hele nevěděj (nevíme) si s tím rady. Vyřeš to...
21:50:59 29.01.2022
Matthes, záškodník z TechWebu
-> StepaNoFUN: Diky, utfg umim, ale rikal jsem si jestli jsou dobry nebo ne...
Vymenil vadny termostat a strelila me do prstu takova ta pruzna tvrda hadicova sponka... vzdycky to prasim sikovkama a jinejma klestema... Nemate nekdo zkusenost s tema spravnejma klestema?
-> Bukaj: Kuknem origo štartér. Inak mi s týmto o nič nejde, len fakt taká zaujímavosť toto.
20:04:31 19.01.2022
Bukaj
-> minno 18.01.22 16:02:53: Podle mne to bylo z důvodu úspory materiálu - zatímco těch Felda startérů se vyrobily určitě statisíce, tak byla přesně vypočtená forma na přírubu, aby to fungovalo, tak na 120 to byl pouze doplňkový sortiment - nižší tisíce kusů, tak s tím tak laborovat nemuseli. Nebo prostě proto, že origo 120 startér má tu přírubu tlustší, tak aby zbytečně netrčely delší štefty...?
-> Eidy: Nj, foto by bodlo, keď pôjdem najbližšie do garáže, tak vyfotím. Opísať to lepšie neviem :)
08:16:26 19.01.2022
Eidy
-> minno: Už jsem pochopil. Tak příště lepší foto a popis.
07:34:41 19.01.2022
minno
-> Eidy: Tak to netuším, ale ako píšem, to s tým nesúvisí.
22:47:16 18.01.2022
Eidy
-> minno: Tak ale motor a všechny vnitřnosti jsou u 120 dál od dosedací plochy pro startér. Je to tak?
22:16:05 18.01.2022
minno
-> Eidy: Chápeš to nesprávne. Ono to je na tom felda veku "ubraté" voči 120 veku práveže len v časti, ako dosadajú M10 matice. T. j. ostatné rozmery sú rovnaké, "na funkci to nemá vlyf". O to viac to nedáva zmysel. Iba ak by felda prevodovka mala o 2 mm kratšie štefty na úchyt štartéra.