skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
Díky Darklordovi jsem si skočil na podzimní prohlídku dailycaru v renocaru
-> Vojtisek 24.11.13 11:25:00: tendle bufik mam doma po dedovi, uz jsem ho chtel nekolikrat rozbehat... kolik zere?
-> DEKODOVAC: jasná vec

-> minno: ja to vydím že tu sa kuje pikel na predohrev sitiča na LEKR

-> minno: ved práve o tom to je !

-> DEKODOVAC: ľad nemá čo v motore robiť :)
-> MOLSO: dík, to mi stačí.
-> MOLSO: dík, to mi stačí.
-> minno: 100% iba diera 

-> minno: Minno tal to by zaujímalo aj mna ved kím to lad nevytlačí tak to nikto nevie


Jedna rýchla otázka: Čo sa nachádza u 742.136 sacieho potrubia zboku pod plechovou záslepkou vody? Je tam len diera veľkosti záslepky, alebo je pod záslepkou nejaký závit, alebo...?
-> Jindas: : já myslel, že to nejsou gumy pro ARC



No vrátil se z tréningů ze Sosnový a masakr! Bylo se na co dívat!
A ještě na zkoušku zkusil tohle:

A ještě na zkoušku zkusil tohle:
-> alpin 23.11.13 02:44:57: u nás vaří klidně 3-4m v kuse. a přestanou jen proto, že je tam žebro
jinak v kuse třeba 18-30m. Mostní konstrukce no


-> Fén: Tak přesně na tohle bych teď měl chuť...
-> Borin - Král tuzerů: jj vadí Ti to tolik?
-> Fén: tak tenhle příběh bych si rád u fénovice a fenrohlíků rád poslechl :-)
-> maca 23.11.13 11:55:18: Ropid už i tady 

-> maca:







-> Eidy: samozrejme že rukou , na jeden krát
-> Tommyk: proti tomu čo zváram bežne ( do 20 cm ) je toto dlhé až až , niečo okolo metra , koreň a potom vrchný , ale na praxi som videl zvárať nejaké stroje do bane a tam na trojitom bežne ťahali aj dva v kuse , len zdvihol kuklu , vzdychol si a znova , hneď za chrbátom pálil horák ako predohrev a hybaj ho.. ale to je otročina
-> Tommyk: proti tomu čo zváram bežne ( do 20 cm ) je toto dlhé až až , niečo okolo metra , koreň a potom vrchný , ale na praxi som videl zvárať nejaké stroje do bane a tam na trojitom bežne ťahali aj dva v kuse , len zdvihol kuklu , vzdychol si a znova , hneď za chrbátom pálil horák ako predohrev a hybaj ho.. ale to je otročina
-> Fén: Super, konecne neco zajimaveho :-)
-> Nwkt: To zrovna ne, ale ta představa je zajímavá. :o)
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: Dělal jsem to podle tohohle receptu:
1 kg pšeničné mouky hladké 00
Droždí 2 kostky (4 %)
Sůl 20 g (2%)
Cukr 10 g (1%)
Voda cca 500 ml (55%)
Postup:
Nejdřív si vytvoříme omládek. Je to řidší kvas z droždí, mouky, vody a cukru. Nejjednodušší je, když si do mísy nasypete mouku, do které uděláte uprostřed důlek. Nalijete do důlku trochu vody, cukru a rozdrobíte droždí. Přidáte z okolí trochu mouky a rozmícháte na kašičku. Pak přikryjete mísu třeba utěrkou a necháte ji stát na teplém místě (ideálně kolem 30 stupňů). Zhruba na 15 - 20 minut. Za tu dobu vzniklá hmota zvětší objem, objeví se v ní bublinky.
Vše pak smícháte se zbytkem mouky a zbývajícími ingrediencemi. Vypracujete těsto, které by nemělo lepit, ani se rozpadat. Zabere to asi patnáct minut. Potom jej opět přikryjete a necháte odpočívat a kynout. To by mělo trvat alespoň 30 minut.
Po vykynutí těsto už jen lehce prohnětete a rozdělíte na díly. Každý z dílů pak rozválíte na kulaté pláty (do tvaru pizzy), nakrájíte na osminky a zarolujete od té delší strany do tvaru rohlíku. Hotové rohlíky pak pokládejte na plech pokrytý pečícím papírem, postříkejte vodou, aby neoschly a opět nechte 20 minut kynout.
Mezitím předehřejte troubu na 250 stupňů Celsia. Jakmile je rozpálená, postříkejte její vnitřek po stranách vodou z rozprašovače. Jen co se utvoří pára, rychle strčte dovnitř plech s rohlíky a zavřete dvířka. Pečte zhruba 10 - 15 minut, podle druhu trouby. Ke konci pečení mírně pootevřete dvířka, aby se trouba odvětrala. Že jsou rohlíky hotové, vám napoví zlatavá barva na jejich povrchu. Bude-li šedivá, máte málo vody.
-> castrol: Vltavskou polevu já nerad. :o))
-> Stepan FUN: Jestli přeháním nevím, ale psychologické vyšetření mě teprve čeká. Dám pak vědět :o)) Příběh s názvem "Nový Fén po třicítce" klidně někde na srazu povyprávím. :o)
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: Dělal jsem to podle tohohle receptu:
1 kg pšeničné mouky hladké 00
Droždí 2 kostky (4 %)
Sůl 20 g (2%)
Cukr 10 g (1%)
Voda cca 500 ml (55%)
Postup:
Nejdřív si vytvoříme omládek. Je to řidší kvas z droždí, mouky, vody a cukru. Nejjednodušší je, když si do mísy nasypete mouku, do které uděláte uprostřed důlek. Nalijete do důlku trochu vody, cukru a rozdrobíte droždí. Přidáte z okolí trochu mouky a rozmícháte na kašičku. Pak přikryjete mísu třeba utěrkou a necháte ji stát na teplém místě (ideálně kolem 30 stupňů). Zhruba na 15 - 20 minut. Za tu dobu vzniklá hmota zvětší objem, objeví se v ní bublinky.
Vše pak smícháte se zbytkem mouky a zbývajícími ingrediencemi. Vypracujete těsto, které by nemělo lepit, ani se rozpadat. Zabere to asi patnáct minut. Potom jej opět přikryjete a necháte odpočívat a kynout. To by mělo trvat alespoň 30 minut.
Po vykynutí těsto už jen lehce prohnětete a rozdělíte na díly. Každý z dílů pak rozválíte na kulaté pláty (do tvaru pizzy), nakrájíte na osminky a zarolujete od té delší strany do tvaru rohlíku. Hotové rohlíky pak pokládejte na plech pokrytý pečícím papírem, postříkejte vodou, aby neoschly a opět nechte 20 minut kynout.
Mezitím předehřejte troubu na 250 stupňů Celsia. Jakmile je rozpálená, postříkejte její vnitřek po stranách vodou z rozprašovače. Jen co se utvoří pára, rychle strčte dovnitř plech s rohlíky a zavřete dvířka. Pečte zhruba 10 - 15 minut, podle druhu trouby. Ke konci pečení mírně pootevřete dvířka, aby se trouba odvětrala. Že jsou rohlíky hotové, vám napoví zlatavá barva na jejich povrchu. Bude-li šedivá, máte málo vody.
-> castrol: Vltavskou polevu já nerad. :o))
-> Stepan FUN: Jestli přeháním nevím, ale psychologické vyšetření mě teprve čeká. Dám pak vědět :o)) Příběh s názvem "Nový Fén po třicítce" klidně někde na srazu povyprávím. :o)
-> Fén: Nepřeháníš to trochu? Nejdřív chození pěšky, pak armáda, teď vlastní pečivo... :-O Skoro bych si ten příběh "novýho Féna po třicítce" možná i poslechnul... :-D
-> Fén: este by to chcelo vodica co ma skusenosti s pecivom 

-> Fén: co to co to ? domácí pečivo ? návod jak na to by nebyl? protože co se prodává v krámech to už se nedá žrát 

-> Fén: Rozjíždíš pekařství?
-> Pavel P..: noo tak jeto takové větší no

-> alpin: ti budu muset někdy něco vyfotit v práci, abys věděl co to jsou dlouhý sváry.. 

dementi
som si monitor poprskal 


-> alpin: pekne
-> Nwkt: Jj, to mě taky napadlo. 

-> Nwkt: 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : A mazelína by dodal, že svářečkou se nevaří, ale svařuje 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Woe 

-> Eidy: Na to se přímo nabízí odpověď "Ne, svářečkou."... 

-> alpin: Tos vařil rukou?
-> Pavel P..: jj další level je kanalizační potrubí ;)
-> Lukyn Fakír: větší už měli jen rouru od kamen co?

dnes jsem namontoval new vyfuck a také jsem hocha trochu umyl a jak prokoukl

-> alpin: krása 

-> alpin: Moc hezký :s)
-> Stepan FUN: Hlavním důvodem je něco jiného a plná verze by dala asi na několik stránek slohového cvičení.
Jednoduše řečeno starého Féna praštila dožitá 30ka a vzniká nový Fén. :o))
Jednoduše řečeno starého Féna praštila dožitá 30ka a vzniká nový Fén. :o))
-> doking: Tak zachranovat se to ted urcite jeste nevyplati, ale koupit nejakeho v 1A stavu a nechat ho v suche stodole neni spatny plan :)
-> jourin: Mám jednoho ve stodole,ale ten je v takovým stavu,že já ho určitě zprovozňovat nebudu, to se ani nevyplatí,když dneska seženu slušnej kus za pakatel a už ho půl roku dávám ekologicky zlikvidovat,do jara má ještě čas.
mladá měla návštěvu v práci,prej mam složitej nick,no a stejně to napsala blbě



-> doking: O tom jsem naprosto presvedcenej ze Favorit bude jednou ceny auto.. Je to posledni socialisticky auto, oproti eMku revolucni koncepce, navic posledni cistokrevna Skodovka, pak uz to byl VW. Driv byl taky Laurin und Klement kram k nicemu a dneska to je rarita :-)
Dneska jsem dokoupil snad už poslední stavební materiál na dílnu....dlouho jsem už skoro desítku neutratil během dopoledne
