skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> suri-> castrol-> EDoZoNe Díky 

-> Tommyk:
Jo, myslel jsem že ty nerozsvěcící se jsem viděl víckrát.
Jo, myslel jsem že ty nerozsvěcící se jsem viděl víckrát.
-> palinator 31.01.12 21:04:19:
http://youtu.be/yLqdNo9Ct Ng
sice špatná kvalita, ale rozsvicí.. ten traktor je nějaká socka
http://youtu.be/yLqdNo9Ct Ng
sice špatná kvalita, ale rozsvicí.. ten traktor je nějaká socka
-> Milan 136:
Že by kontrolky brzd tak často praskaly?
Že by kontrolky brzd tak často praskaly?

-> palinator: protože je rozbitá

-> minno: jj nejnižší, ale snad pořád lepší než ty ostatní "mrdky" na trhu, viz starline (
) atd..
navíc jsem z nouze neměl ani moc na výběr, takže jsem vlastně vůbec rád, že mám aspon tuto. A za poslední je to do spotřebáka, kterej se u mě doufám už víc jak rok-dva neohřeje

navíc jsem z nouze neměl ani moc na výběr, takže jsem vlastně vůbec rád, že mám aspon tuto. A za poslední je to do spotřebáka, kterej se u mě doufám už víc jak rok-dva neohřeje

Včerajšia montáž hodin z fava do panelu pod radiom. A vysledok:
-> minno:
Já mám 52 Ah Silvera, taky si nemůžu stěžovat. Ale mě to tahá chlapáckej startér nereduktorák.
Já mám 52 Ah Silvera, taky si nemůžu stěžovat. Ale mě to tahá chlapáckej startér nereduktorák.

-> afro100: tiež som neveril, že mi tam vojde
Totiž pôvodne som si objednal Vartu o radu nižšiu a poslali mi túto za rovnaké peniaze
Tak som len tŕpol, či mi bude pasovať, aby som sa im k ich chybe nemusel priznávať
-> Tommyk: tak verím že áno. Keď tak potom poreferuj. To máš tú najnižšiu radu od Varty, snáď bude fungovať tiež dobre.

-> Tommyk: tak verím že áno. Keď tak potom poreferuj. To máš tú najnižšiu radu od Varty, snáď bude fungovať tiež dobre.
-> minno: všechna čest baterce. Tak teda doufám, že ta moje Varta 56Ah (viz. karta) bude aspon ze 3/4 startovat stejně dobře jako ta tvoje :)
-> minno: sranda ... mam 55Ah (aj ked nie vartu) a uz som ju nezmestil
-> minno: hmm, prave ma to zaujalo, lebo som u teba v karte videl klasicky kaslik a deklik nan ...
-> afro100: jj, zmestila. Má rozmery ako klasika 44Ah, akurát trošku iný tvar a výčnelky znemožňujú dať tam ten plechový "U" držiak. Takže je tam len horný plastový kryt.
-> minno: Divim se ze to melo snahu chytnout a nakonec chytlo.
Ja jsem se pred 2 marokama se 120 nechytal pri -21 vybil jsem 4 baterky a ani prd.3dny jsem se kvuli -21 nedostal ani do skoly.

-> minno: a to sa ti ta 54Ah zmestila do kaslika ?
-> palinator 31.01.12 20:20:41: baterka je Varta Silver 54 Ah, mrazy tej baterke nič nerobia, zatiaľ nech som robil čokoľvek, nepodarilo sa mi ju vybiť tak, aby som to pocítil.... ale veď ono to príde :)))
-> palinator: na felicii počas štartu presvieti hladina brzdovej kvapaliny a zhasne
-> Chester škoda 120: Všechno nejlepší ;)
U Felicie tahle kontrola kontrolky je taky, ale jenom u některých. Suri řekne víc.
-> darklord: ahá, dík ...
odchovany kilom, ma na tie nove auta nejak nie je :)
odchovany kilom, ma na tie nove auta nejak nie je :)
-> minno:
To bude nový video na pozici : "Mother of all cold starts"
Pěkný, ale to štěkání rychloběžnýho startéru není pro mě. Všechna čest baterce. Co je zač?
To bude nový video na pozici : "Mother of all cold starts"

-> Chester škoda 120: vsetko naj
-> afro100: tá kontrolka bŕzd nesvieti v druhej polohe ale v tej spínačke je ešte taká jedna medzipoloha, proste keď kľúčikom stočíš ešte kúsok ďalej za jednotku tak sa zopnú kontakty a slúži to na kontrolu funkčnosti kontrolky bŕzd :-) je to na všetkých týchto škodovkách tak. Alebo aspoň od modelu M/Rapid.
No hej je to normálne to neštartovanie, ale nie 4 minúty vkuse :D
No hej je to normálne to neštartovanie, ale nie 4 minúty vkuse :D
-> Chester škoda 120: všetko naj
-> palinator: asi-> Jarda/felda: lebo nepriame si krochnu bez žhavenia
tak dneska sem se vzpamatoval ze vcerejsich 18ctin
tak a hura dodelat papiry 

-> afro100: to je na to aby si videl ze ta kontrolka funguje
-> minno 31.01.12 20:13:36: to iste mi robi rapid, normalny stav ...
akurat som si vsimol ... sa ti rozsvecuje v II polohe klucika kontrolka brzd, preco to robi ? pytam sa, lebo mne to rapid robi tiez ...
akurat som si vsimol ... sa ti rozsvecuje v II polohe klucika kontrolka brzd, preco to robi ? pytam sa, lebo mne to rapid robi tiez ...
-> Jarda/felda:
Jako kdyby si starý komůrkáče škrtali.
Ale mám dojem, že některý motory tuším od Fiatu žhavící svíčky vůbec nemají nebo neměly mít.
-> suri:
Asi zamrzla.
Jako kdyby si starý komůrkáče škrtali.

-> suri:
Asi zamrzla.

-> minno: Jezdil jsem obě zapalovaní a je pravda že s bezkontaktem to v mrazech startovalo lepe než s kontaktem

-> palinator 31.01.12 19:31:00: moderní motory si bez žhavení neškrtnou
-> palinator: no až také úplné to nemám, ten štart trval strašne dlho
A navyše bola ráno ešte tma. Ale aspoň zvuk tam je. Hodím na youtube.

-> tunerlada: niet zac
-> palinator: jj dnes si po to bol v servise , niečo z naftou vraj , musím sa ho opýtať
-> suri:
Jo?
Taky mám takovej tajnej tip. Tu kompresi 16,5:1 přece nemůže vstřikovací tlak common-railu vytrhnout.
Jo?

-> minno:
Jestli je ten start kompletní, tak by mě to zajímalo.
Jestli je ten start kompletní, tak by mě to zajímalo.

-> castrol: oo děkuji pane castróle

-> palinator: video mám, ale nič zaujímavého, proste len štartujúca škodovka, ktorá nechce chytiť.
palinator 31.01.12 19:31:00 napsal:
→ minno:
Zásadní chyba, že jsi neudělal video. Já plánuju totéž s Vectrou
vyzkoušet na konci týdne, kdy má být přes –20°C i na většině
území ČR. Pro znesnadnění ještě plánuju naředit benzín éčkem. Když
legrace, tak ať pořádná. Pokud to nenatočí, tak to auto nepojede dle
předpovědi do půlky února.
Pak chci vyzkoušet, jak startuje moderní
1.6 TDI-CR bez žhavení, případně se žhavením. Škodovku nemá cenu
zkoušet.
nechytí vôbec ako triedneho yeti 2,0 cr 
→ minno:
Zásadní chyba, že jsi neudělal video. Já plánuju totéž s Vectrou
vyzkoušet na konci týdne, kdy má být přes –20°C i na většině
území ČR. Pro znesnadnění ještě plánuju naředit benzín éčkem. Když
legrace, tak ať pořádná. Pokud to nenatočí, tak to auto nepojede dle
předpovědi do půlky února.

1.6 TDI-CR bez žhavení, případně se žhavením. Škodovku nemá cenu
zkoušet.

-> Matthes, záškodník z TechWebu: výpověď vždycky písemně
-> minno:
Zásadní chyba, že jsi neudělal video. Já plánuju totéž s Vectrou vyzkoušet na konci týdne, kdy má být přes -20°C i na většině území ČR. Pro znesnadnění ještě plánuju naředit benzín éčkem. Když legrace, tak ať pořádná. Pokud to nenatočí, tak to auto nepojede dle předpovědi do půlky února.
Pak chci vyzkoušet, jak startuje moderní 1.6 TDI-CR bez žhavení, případně se žhavením. Škodovku nemá cenu zkoušet.
Zásadní chyba, že jsi neudělal video. Já plánuju totéž s Vectrou vyzkoušet na konci týdne, kdy má být přes -20°C i na většině území ČR. Pro znesnadnění ještě plánuju naředit benzín éčkem. Když legrace, tak ať pořádná. Pokud to nenatočí, tak to auto nepojede dle předpovědi do půlky února.

Aha, tak to zmenili vocasove...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: treba pisomne -> tunerlada: na nete ju najdes
-> Matthes, záškodník z TechWebu: neska už myslím písemně
Ve zkusebce se musi davat vypoved pisemne? Ja zil v domneni, ze se na to rovnou muzes vysrat.
trošku mimo ot ale nemáte někdo vzor výpovědní smlouvy ve zkušební lhůtě ? :)