skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Arnold: A ponaučení? Nemáš jezdit MHD 

-> MOLSO: Aha, tak 163 nastesti jede furt... To je jak to trafo svareci Elektrokov JS 90FN, taky vali furt a je max vlazny, ne jak ta trafa z lidlu a obi.
-> MOLSO: toto si daj patentovat :D

-> Arnold: no....mně taky :)
-> minno: nie neboj
-> Matthes, záškodník z TechWebu: prehriva tamto je iskravar 150

-> Matthes, záškodník z TechWebu: prehriva tamto je iskravar 150

-> MOLSO 20.06.11 21:59:14: dúfam, že tie výstuhy si neprivaril krajšie ako mne
-> MOLSO 20.06.11 22:02:06: motor počuť, ale len motor. Dunenie karosérie je fuč.

-> MOLSO 20.06.11 22:02:06: motor počuť, ale len motor. Dunenie karosérie je fuč.
Ináč dnes mi okrem iného prišlo aj objednané závitové očko M12x1.5. Prečisťoval som závity na šróboch kolies zadných nábojov, pretože matice šli ztuha. Ruky by som dolámal tomu, kto tie štefty predtým z nábojov "odborne" vyklepával von. 7 z 8 šteftov malo deformovaný prvý nábehový závit. 8. šteft som si dodával ja. Očkom sa mi to podarilo našťastie krásne prečistiť.

-> MOLSO: prirob ventilator tiez som ho tam dorabal
-> MOLSO: Tobe se prehriva iskravar? Nemozno, ja byl dneska venku na slunci. Svarecka rozpalena a v pohode...
-> alpin: akurat tebe furt nevypinal hrnec
som sa musel uchylit k nudzovemu rieseniu 

-> bezmozekk: jo taky me to ceka

-> minno: takže už motor nepočuť ? 

-> bezmozekk: jasny takze na 5 let ;-) tak gratulace
-> MOLSO: ja som dnes varil hrachovku a ty ramená 

-> Gryzly: nie nový, jazdený, ale v OK stave.
-> stika87: šel na nástavbu a je vyučenej s maturitou 

pokuta je zaplacena
ale e byli ochotny teda
no jebu je do huby ale tech 18 kc za dan z pokuty si mohli nechat od cesty takze celkem jsem D.P. HL.m. Prahy zaplatil 718 kc hruza

-> minno: A ten seriový byl taky nový?
-> minno: Když vydržel 20 let v olejový lázni, tak proč by nedržel dál?
-> Qwak: jak is mohl odmaturovat kdyz mas vyucni list ? 

-> Gryzly 20.06.11 19:06:03: Ja budem musieť spraviť nad ten silentblok prevodovky nejaký kryt. Stačí nejaký kúsok igelitu a pripevniť plastovou sponou. Dnes som ležal pod autom po cca 500 km od montáže vlečky a pretesnenej prevodovky, a okolo náhonu tachometra a radiacej tyčky je to už pekne zaslzené olejom. A to som dával aj nové O-krúžky. Nechcem, aby mi ten olej urýchlil smrť silentbloku.
-> jerrom 17.06.11 07:50:38: asi 250, tak jsem se na škrábání vys....

-> castrol: to hej no

-> alpin: je nemam box a vonku sa to striekat neda nechcem mat muchametalizu
-> castrol: tak nieje problém 

Dnes výmena silentbloku prevodovky. Tvrdý silentblok od speedpro nahradil silentblok sériový. Konečne nastalo dlho očakávané ticho po montáži vlečky, ktoré sa doteraz nekonalo. Rozdiel 100 a 1. Kto chce v aute ticho, speedpro silentblok neodporúčam.
-> alpin: kompresor nieje problem to mam aj ja
-> castrol: keby mám kompresor tak to nemás ani taký kus ku mne
-> alpin: tak to radsej nastriekam sprejom ako mrdacka valcekom 

-> castrol: dones valček a farby-laky a deme na to nie ?
-> Petrson: ?
-> J3STER: nový jsou už na firmě ale nechci to přezouvat dokud nezkončím demolici,bo to mám kolo v háji tak ob den

-> David29: za to ze jsem v metru projel o jednu stanici navic nez jsem mohl ale to uz je jedno kdyzse na muj ucet obohatilo ministerstvo dopravy
ps jeste si ty kundy strhli 10% za pokutu to je co?

-> myschaak AZNP K.Hora: A co ta hladká guma, když jsou ostatní drapáky?

-> Qwak: ja to mam taky za sebou,gratulace:-)
-> Qwak: 

-> Qwak: Blahopřeju 

dneska 1,5h na wapu,zprovozněný mazání...připraveno na akci

-> minno: Neměnil. Nějakým záhadným způsobem jsem ztratil oba šroubky který byli ze silentbloku do víka převodovky. Takže když motor zabral převodovka se nadzvedla a bouchla do silentbloku nebo do podlahy. ta převodovka na tom silentbloku jen ležela. "Letmo uložená převodovka", řadit šlo v pohodě. ten pohyb nahoru a dolů mohl být tak 2cm a mám ještě starý typ kloubu na tyči řazení. Ten silentblok jsem viděl asi před dvouma rokama a ted byl ve stejném stavu. Z jedné strany na povrchu byl měkkej od toho jak na něj tekl olej, tak jsem ho nožem odkrojil. Nic razantního. Mám doma novej origo, ale ten si nechám na jindy. Kdysi jsem na vlečce na jiným autě měnil ten původní byl na rozpadnutí.
Tak uz mam papir na to ze sem odmaturoval,nevěřim tomu do ted.....
-> David29 20.06.11 16:17:46: skoda-virt.cz/cz/.../1009
63-co-jste-dnes-podelali?p
offset=20...
-> Arnold: Za co?
Já dneska dostal lísteček za stěrač za stání na zákazu... Tak jsem ho zmuchlal, zahodil a jel dál... to sem ale pirát!
Já dneska dostal lísteček za stěrač za stání na zákazu... Tak jsem ho zmuchlal, zahodil a jel dál... to sem ale pirát!

Přišel sem teď od zubaře a oddychnul sem si. prej mám krásný zuby hehe
Něco mi šťournul vrtačkou, naštěstí bez příklepu, a šel sem dom

Něco mi šťournul vrtačkou, naštěstí bez příklepu, a šel sem dom

-> alpin: fajn ja sa musím ísť čím skôr ohlásiť teraz som si dával dokopy známky , zajtra potvrdiť žiadosť na vp , a niekedy v pondelok ísť opýtať na brigádu
-> suri: do autodielne , šéf sa volá Škoda