skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
Dnes som asi po po 1 000 000 krát robil poriadky v garáži
Ja neviem kde sa to furt berie ten bordel. Vždy keď robím niečo väčšieho na aute, tak sa tam nie je kde pohnúť a po dokončení prác to potom musím dávať deň do poriadku a vyniesť odtiaľ haldy bordelu a haldy súčiastok - šrotu.
Dnes som rozobral kyvku a rozlúčil sa s jej účinkovaním v garáži, odviezol som všetko s kyvkou súvisiace, k babke na povalu, aby mi to v garáži nazavadzalo. A pri vypratávaní som toho ponachádzal akosi moc
4 nohavice, 7 poloos, 5 bubnov

Dnes som rozobral kyvku a rozlúčil sa s jej účinkovaním v garáži, odviezol som všetko s kyvkou súvisiace, k babke na povalu, aby mi to v garáži nazavadzalo. A pri vypratávaní som toho ponachádzal akosi moc

-> Lukky_sk: mam to odtialto www.benetsk.sk/sk/.../kon
takt
-> castrol: a z kade to máš? neponúkal to jeden chlapík niekde od Brezna? pred cca 3 rokmi som naňho stratil kontakt, robil viacej vecí z laminátu
Dnes sem vyměnil zpuchřelou podložku pod karburátorem. Nejel sem s tim, ale na místě když sem to natočil, tak sem byl spokojenej, už to nestřílí do vejfuku a zdá se mi že to líp reaguje na plyn.
-> matusko: krásný motor

motor dnuka spasovany z prevodovkou takmer vsetko ako ma byt dneska uz stoji na kolesach:)))
-> james.bond: ved aj mne ale ja som mu kufor otvaral osobne -> suri: vybavene
nee a ked ma niekto tukne tak to bude problem aj tak 

-> castrol: tak napríklad keď si pozerá platnosť lekárničky , oni sú kurvy v tomto , jasné ak to máš vybavené tak nevidí a nepočuje , ale netrápi ťa že ak ťa niekto ťukne môže to byť prúser?
-> castrol: mně koukal do kufru na rezervu
-> suri: a preco by ich otvaral ..........este ani raz co som bol na stk mi ich nik neotvaral 

-> castrol: tak keď ich otvorí a zavrie asi vie z čoho sú nie?
Kaprof 13.06.11 15:57:35 napsal:
→ doly120: Ne jsme stejně jen já jsem si to vzal ještě
oklikou pres zemědělku

→ Vojťas: Měsic rejpání se ve škodovkách a pak
Kolben…
a dálková nástavba…
Hm,závidím ti tu nástavbu
Taky sem chtěl dělat nástavbu,ale matikář mi jasně řek,že jak mě uvidí v nastavbovém studiu,že mě vyhodí
Matika mi nejde,jinak zbytek ok
jenže k čemu jsou mi jedničky z odborných předmětů,a dvojky trojky s normálních,když nedám matiku...
→ doly120: Ne jsme stejně jen já jsem si to vzal ještě
oklikou pres zemědělku

→ Vojťas: Měsic rejpání se ve škodovkách a pak
Kolben…

Hm,závidím ti tu nástavbu

-> suri: ale tieto pasuju na 100%
a ked su nalakovene picu vie ci je to lamino alebo plech

-> Edisek: keby si vedel ako dlho som to odkladal
ale koniec je nadohlad

-> castrol: pasuju , nesedela jediná diera , zalaminovaná výstuha pri pánte z pliešku z krivým závitom , celé také hrubé ofušované , nesedelo dobre okno ani zámok , je toho dosť a plno roboty , a čo som sa pýtal tak ak je kurva tak na stk vyhodí z Cčkom - zásah do konštrukcie vozidla a navyše je to dosť podstatná deformačná zona
-> castrol: ty si sa do toho pustil vo velkom 

-> J3STER: parada,byl jsi na těch zavodech?Mohl si se zastavit...Jinak doufam že semnou pojedeš na ten pohofest

ja dnes toto
a je hotovo zajtra plnic a niekedy cez tyzden farba konecne 

dnes skladanie tureckého mhd autobusu po novom celolaku... otrasná robota
-> myschaak AZNP K.Hora: My jsme v práci (Liebherr servis) dělali tuhle potvoru od Skansky - kously se lamelový brzdy, shořely, přepálily olej a vypálily gufero který začalo chcát. Skanska to zjistila až začal chcát olej z koncáku. Teď je to rozhozený a čeká se na díly.
asi po měsíci sem se konečně svezl v laurině.Koupil sem klapku za litr,nechal nastavit za 400 a už to jezdí.A ještě sem nechal opravit PP kola protože ucházelo
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ani ne,
jak jsem udělal tu prezentačku tak sobotu ráno jsem na to kouknoul zhodnotil, že je to dobrý tak pro základku....
Tak jsem udělal nové evo a paráda.
Jak mi jeden místní nejmenovaný člen řekl už je na čase tu zbrojovku rozjet tak jdu na to soustruh, frézka ,lis + nějaké brusky (na kulato, na plocho). Bohužel to nejsou stovkové položky
,ale vybavení se rozrůstá

Jak mi jeden místní nejmenovaný člen řekl už je na čase tu zbrojovku rozjet tak jdu na to soustruh, frézka ,lis + nějaké brusky (na kulato, na plocho). Bohužel to nejsou stovkové položky

-> aceboss: Fajn :-) nebylo to tak hrozny, ne?
Zbrojovka jako nejake zbrane a nebo soustruh?
Zbrojovka jako nejake zbrane a nebo soustruh?

Po třech letech dokončil studium a dokázal, že jsem se aspon něco málo naučil......:o))
Nejvíce mě potěšila chvála oponenta
Ted jsem štastnej jako blecha
a můžu se vrhnout na dlouho odkládané úkoly a začít pracovat na projektu Zbrojovka....
Nejvíce mě potěšila chvála oponenta

Ted jsem štastnej jako blecha

-> Kaprof: Gratulace :)
-> myschaak AZNP K.Hora 13.06.11 14:27:57: Nekoupili jste o pár čísel větší? 

-> Kaprof: Gratulace.... Nemám ani tušení, jaký to je 

-> Kaprof: gratulace
-> doly120: Ne jsme stejně jen já jsem si to vzal ještě oklikou pres zemědělku

-> Vojťas: Měsic rejpání se ve škodovkách a pak Kolben....
a dálková nástavba...

-> Vojťas: Měsic rejpání se ve škodovkách a pak Kolben....

-> doly120: jj von je ještě malý pívo
-> Kaprof: Gratulace, a co ted???

-> Kaprof: Gratulace, a co ted???
-> Kaprof: Gratulace
Já myslel že si končil stejně jako já-vloni :) Jsi tedy mlačí co? :)
Já mohl mít vyznamenání-praxe 1 ustní 1 a pisemné za 2

Já myslel že si končil stejně jako já-vloni :) Jsi tedy mlačí co? :)
Já mohl mít vyznamenání-praxe 1 ustní 1 a pisemné za 2

-> Kaprof: graluluju!
Dneska jsme montovali nový bačkůrky....jeden kousek 400kg,ve čtyřech to bylo akorát
Dneska jsme montovali nový bačkůrky....jeden kousek 400kg,ve čtyřech to bylo akorát

Jetro 13.06.11 08:48:12 napsal:
Chlapci a děvčata, ...
Skús si to rozmyslieť ešte, v garáži budeš mať na 80% 1/2" golu. 3/8" nieje až taká častá. pre porovnanie 1/2" má rozmer násady cca 1,25x1,25 cm; zatiaľ čo 3/8 má nejakých 0,94 cm.
zvykne sa nazývať aj tzv stredná veľkosť. 1/2 - je väčšinou normál a 1/4 malá. potom sú to ešte 1" tá nieje bežná - veľká a potom ešte 3/4" ... tá je o kúsok väčšia ako 1/2
čiže skôr sa orientuj na tú 1/2 :)
Chlapci a děvčata, ...
Skús si to rozmyslieť ešte, v garáži budeš mať na 80% 1/2" golu. 3/8" nieje až taká častá. pre porovnanie 1/2" má rozmer násady cca 1,25x1,25 cm; zatiaľ čo 3/8 má nejakých 0,94 cm.
zvykne sa nazývať aj tzv stredná veľkosť. 1/2 - je väčšinou normál a 1/4 malá. potom sú to ešte 1" tá nieje bežná - veľká a potom ešte 3/4" ... tá je o kúsok väčšia ako 1/2
čiže skôr sa orientuj na tú 1/2 :)
-> Jetro 13.06.11 08:48:12: Utahovací momenty na Favo teda naznám, u motoru vzadu je 100 Nm dostačující, pokud se nevrheš třeba na nápravy a podobný věci s maticema a šroubama od M12 výš cca.
Nicméně - obvyklej rozměr čtverhranu třeba u OK 30 na tu klikovku je spíš 1/2" než 3/8"..
Nicméně - obvyklej rozměr čtverhranu třeba u OK 30 na tu klikovku je spíš 1/2" než 3/8"..
-> Kaprof: gratulace.. já dopadl stejně jakožto elektrikář, taky samý dvojky

Dnes jsem se úspešně stal automechanikem
ustní,praxe,pisemna-vše dvojky:o))

vyměnil olej v rapidu a opravil stěrače na formanovi, už stíraj jako zamlada
predtim tam vubec nebyly takovy ty čepičky ve kterejch ma bejt vazelina a ma to bejt nacvakly na tech čepech

-> m8rinek:
Á, vyzkoušet předem i otvory v kapotě.. Dobrý postřeh, to nesmím zapomenout - až se dopracuju k montáži štítku na MB 69.. Lepší, než si pak spílat nad zbytečně rozlomeným plastíkem..

To zarostlé je vypuštěný rybník. Jsem zvědav kdy ho konečně vybagrují.
-> Jozka: hele ale napadlo mě to :D když jsem to pak musel páčit ven ze štítku bo to neprošlo kaporou a na pákovkách jsem musel pacičky maličko zastřihnout (lak, širší replika než origo) a zas zpět... No tak nějak se to povedlo ;).
-> m8rinek: To už teď nikdo nepozná, jak ses k výsledku dopracoval, i tak jseš o třídu výš, než "zbabělci", co to lepí oboustrannou páskou

-> Jozka: tak nějak, žádná olympiada, jeden zařval, pak už to šlo, jen to je nějaká měkká hlína proti původní...
-> m8rinek 12.06.11 14:25:31: Ohnuto bez zlomeniny a úspěšně napasováno na logo?
-> Jetro: 20-100 mi prijde naprd. Lepsi je 20-200Nm
-> Jetro: bohate :)