skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> minno: ok,díky moc

-> tunerlada: sakra ty si blazen kdyz das takhle lakovat aj plechy do motoroveho prostoru
ale jinak je to moc pekna prace

-> Radek Retro eLeSo: z vnútra radšej nie, zvonku môžeš, z vnútra treba zakryť aspoň osadenie pre gufero.
-> Radek Retro eLeSo: da tam zrkadielko aby sa to odrazalo
-> tunerlada: to by mě zajímalo kdo se kvůli tomu ohne

a ten deklík na štyry šrouby co kreje ložisko taky nepískovat zevnitř že??
-> Radek Retro eLeSo: strčiť poloosu do ložiska ale po správnosti tiež nemá ísť len tak ľahko rukou :-)
-> Radek Retro eLeSo: zalepit tak aby nesiel bordel do priestoru pre lozisko a z druhej strany by som olepil celu tu polokouli ...
-> Radek Retro eLeSo: písek? opiskuj jen nohavici a snaz se nepiskovat tu plochu u prilozky (tam se to mele a mze olejem) pak zavity samo a tu plochu kam prijde lozisko bych taky nepiskoval
u stitu je to jedno
u stitu je to jedno
-> afro100: -> VeTeV: asi stárnu páč tohle mě fakt netrklo
,jasně že starý mám,já hledal velkou trubku a nikde nic,díky
a ohledně pískování a laku nikdo nic??

a ohledně pískování a laku nikdo nic??
-> Radek Retro eLeSo: dá - drevenej spalek, a klepnout polosou o spalek :-)) ale není to úplně to pravé a hne se obvykle krouzek - takze ja na to mam stare poloosy k nicemu :-)
-> Radek Retro eLeSo: staru poloosu mas ne ? nasadit s5 a pobuchat o beton, ono vyleze ...
tak se povedlo to od sebe dostat..........
dva dotazy na vás:
jak dostat ven ložisko když na to nic nemám
a co všechno nechat opískovat(myslim co případně zalepit) a co vše do komaxu(taky co případně zalepit)
díky moc předem
dva dotazy na vás:
jak dostat ven ložisko když na to nic nemám
a co všechno nechat opískovat(myslim co případně zalepit) a co vše do komaxu(taky co případně zalepit)
díky moc předem

-> Syny: a na co by mi v tom autě byla
to jsou takové něco jako grafy teplot, podle teploty se to postupně vyplňuje :D kámoška z toho byla celá špatná, jak je něco takového ve Škodovce možné
jsem tam měl díru místo popelníku tak jsem přemýšlel, až mě napadlo toto 

-> matusko: To tak bejva, ze tam ty krouzky zustavaj 

-> mafes: ja myslel ze to dole jsou mracky
To bys me fakt rozsekal, kdybys tam mel nacpanou meteostanici

-> matusko: to je skor dotaz na vleckarov ... ja som suchy diferak este nerozoberal tak neviem ani ako to vyzera ...
-> Syny: prd meteo stanici :D Indikační LCD z PC, datum, čas a 3x teploty...rozhodně pěknější než teploměr z burzy přilepený na palubovce 

-> afro100: inak len tak po mimo mam taky dotaz a tusim ze ty by si to mohol vediet, vytiahol som poloosy (suche) z prevodovky a na konci maju byt tie poistke kruzky ale ostali dnuka v differaku...reku ci ich treba vybrat alebo to tak ma byt a len klasicky zastrcim poloosy dnuka??

-> matusko: ok 

-> afro100: viem ze to popraska mam to aj na motorke;) ale vyzera to celkom dobre je to docasne riesenie kym nekupim tie fixy

-> matusko: naprd, popraska to ... guma pracuje ... na to sa predavaju fixy ... tiez som to tak na gumach mal, takze viem ...
dneska bola dost nuda a cakam na nejake veci tak som sa hral s tymto na zivo to vyzera celkom fajn rucna praca so stetcom od laku na nechty

-> mafes: To si delas prdel
Von tam narve meteo stanici

-> Jozka 04.04.11 11:58:44: tak na mna vypadli take kamene -> Radek Retro eLeSo 03.04.11 22:30:44: dneska z jednej uzovky ...
Dnes ne, ale včera jsem stvořil "palubní PC"
trochu mi to ujelo, tak ho pak musím srovnat, ale to je detail..ve škodovce to vypadá dobře, každý na to čumí jak opařený

včera doobeda..motor a polnápravy von..viac som nestihol 

-> suri: otcovi chceme kúpiť na jazdenie do práce po meste.
-> darklord: riskuje ale nikdy to nikto neriešil , slová viacerých , ak máš helmu a svetlá tak ťa nikto ani nestavia -> minno: ideš kúpiť babettu?
-> Radek Retro eLeSo: Teda takový kameny na mě teda ještě nikdy nevypadly..
Než začneš do těch štítů mlátit, objeď rychlým kartáčem pořádně kolem dokola osazení na nohavici v místě styku se štítem - někdy to překvapivě hodně pomůže..
-> minno 04.04.11 08:35:56: No ale ty nohavice jsou tak krásně promaštěný většinou, že se díra udělá nanejvýš v místě, kde je navařený doraz.. tohle je rarita..
Než začneš do těch štítů mlátit, objeď rychlým kartáčem pořádně kolem dokola osazení na nohavici v místě styku se štítem - někdy to překvapivě hodně pomůže..
-> minno 04.04.11 08:35:56: No ale ty nohavice jsou tak krásně promaštěný většinou, že se díra udělá nanejvýš v místě, kde je navařený doraz.. tohle je rarita..
-> minno: podla mna je blbost aj platit za STK ked je to povinne a musim platit...
-> suri: -> darklord: -> afro100: dík. už som sa spýtal u kamaráta policajta, ten mi to zistil a povedal mi, že to prihlasovanie začína byť platné až od roku 2014, čiže do konca roka 2013 netreba nič. A babety kedže nie sú nikde evidované ani prihlásené, tak je podľa mňa blbosť na ne platiť aj poistku.
-> minno: SPZ na babču by mali byt platne od roka 2013 - kto chce jazdit, musi si prihlasit na prislusnym DI za cca 60 € ... ale sam neviem ci si to stado dvojkolakov budem prihlasovat ...
-> minno: natankuj.sme.sk/c/.../vod
icak-na-velku-motorku-a-do
klady-na-malu.html
-> suri: kto nema papierik od poistky, riskuje.
-> suri: kto nema papierik od poistky, riskuje.
-> minno: nikto špz ani žiadnu poistku nemá a jazdí , papiere to nemá tiež len takú knižočku z menom majiteľa . inak je to jedno , cárach je to či už s považskej bzstrice či s kolárova , nie je tam veľa rozidelov
-> afro100: vdaka.
A este dalsia technicka otazka. Ako je to s Babetami a poistkou a SPZ? Kazdy vravi nieco ine. Jedna vec je ista, babety nikde nie su evidovane. K comu potom platit poistku, ked tu poistku nemaju k comu pridelit, kedze ten motocykel prakticky evidencne neexistuje? A co je pravdy na tom, ze od 2012 aj babety a ine male motocykle uz budu musiet mat SPZ?
A este dalsia technicka otazka. Ako je to s Babetami a poistkou a SPZ? Kazdy vravi nieco ine. Jedna vec je ista, babety nikde nie su evidovane. K comu potom platit poistku, ked tu poistku nemaju k comu pridelit, kedze ten motocykel prakticky evidencne neexistuje? A co je pravdy na tom, ze od 2012 aj babety a ine male motocykle uz budu musiet mat SPZ?
-> minno 04.04.11 08:33:00: konkretne pojde prakticky o to iste, akurat to licencne vyrabali v Kolarove ...
-> Gryzly 04.04.11 07:30:31: sice daco slovenska vyroba, ale nekupil by som si to ... prebehla tu davnejsie jedna roztrhana lamela zo 105 a v okoli nepocujem moc kladnych ohlasov ... vyskusaj a uvidis no
-> jerrom: no ja neviem teda. Neviem si predstaviť ohnutú nohavicu tak, aby poloosa po nej drela a ešte s tým aj jazdiť dovtedy, kým sa to neprederie....A zhniť to môže kľudne z vonkajšej strany. Už som videl pár nohavíc kde moc nechýbalo a boli by durch....
Rýchla otázka: aký je rozdiel Medzi Babeta 210 a Jawa 210? Či len v názve a vyrábal to iný závod, ináč je to rovnaké?
-> minno: nn, možná je fakt prodřená, protože na jiné fotce bylo vidět, že je ohlá. Navíc vem si, že je to mazané zevnitř, tak jak by to mohlo prohnít...
-> afro100 02.04.11 21:57:49: predrená nohavica? asi dobre nepoznám kyvadlové nápravy :-)
-> Tony Outland 02.04.11 22:03:07: toto nie je predrená nohavica, ale nohavica zhnitá na prach

-> Tony Outland 02.04.11 22:03:07: toto nie je predrená nohavica, ale nohavica zhnitá na prach

-> afro100 03.04.11 22:20:16: Tos mě dost vyděsil. Já sio Frenocar koupil v pátek.
Tak som si neska do foroty zrepasoval poloosi na feldu... Do cistucka vybrusil, natrel penetratorom + alkytonom, nove manzetky Spidan, novy tuk, sexypasky, klby... Jo a este som naalkytonoval rozperu medzi predne tlmice a stabik na prednu napravu... 

-> Klubko_ 03.04.11 22:26:54: Tohle je klasika Ferodo, viděl jsem odpadlý 2P.
-> Radek Retro eLeSo: mohly by to byt desky do minibika

-> Radek Retro eLeSo: Velikost tam na ty prvni fotce neni z ceho poznat :-)
-> Matthes, záškodník z TechWebu 03.04.11 22:41:49: trochu mini destičky no ne??????