skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> doly120: dobre ty, takze se nebude muset hned rozebirat :)
-> Zeke-ten šestý: Moravskáliten si poradí
Sem na ni našel už místo
ale je to poslední místo na celým placu

Sem na ni našel už místo

-> doly120: a co kdyz se dohromady nedá? :(
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ale dalo by se říct že to auto do Litně jede
Ale do Moravský Litně
Teda jesi se da dohromady

-> doly120: Uz se to dozvidam od Tousta. No to je dalka teda 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Já sem z moravy,a potáhnu ji do litně? Celý žhavý
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Motor uplně nahovno,majitel tomu dával pořádně za uši

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Motor uplně nahovno,majitel tomu dával pořádně za uši

-> doly120: Tak ji do Litne odtahnete ne?

-> doly120: Na cem jste pohoreli?
dnes marný pokus o oživení tyhle škocny img.skoda-virt.cz/forum_u
pload/7_553_128206__2010-0
2-26_20-10-29_21.jpg
Hrozná hujda
Hrozná hujda

a uklizet ten bordel nebudu až zitra
au 

generálka altíku a přeseděl sem si u toho nohy aaauu
-> darabos: tak musis sa pozriet na zapojenie a uvidis, ze cievky su zapojene voci minusu (G) a z IMF-ka lezu budiace impulzy,takze tam moze byt na vystupe open colector PNP,alebo push-pull,kazdopadne pokal je to open colector tak ,tam tie dva odpory dat nemozes - uz som pisal preco ,pokial je tam push-pull, tak by to mozno slo ..no tie diody su jednoduchsie....
Dneska jsem dal do auta nový chladič a zprovoznil klakson-blbá kostra

-> BeBe: ja nie som eketrotechnik, takze ma treba brat s rezervou :)
Ale tam 1A a 1B funguje ako keby "open collector", samozrejme je to MOSFET.
preto nechapem ako by to malo takto fungovat.
Ale tam 1A a 1B funguje ako keby "open collector", samozrejme je to MOSFET.
preto nechapem ako by to malo takto fungovat.
-> darabos: tie dva odpory by som tam dal len ak je 1A a 1B,na nulovom potenciale ,ked tam nieje budiaci impulz, inac ti to bude otvarat tie trandy... ono by sa to dalo orezat dvoma odpormi a diodami voci tomu 5V zdroju ...ale osobne by som tam hodil asi optocleny ,pripadne niaky prevodnik-budic CMOS-TTL
takto niak som to myslel
takto niak som to myslel
-> J3STER: komaxit drzi jako blazen,vid?
-> Fén: flexibilita prednosti

Tak všera jsme vzali za funa s mladou vozejček a honem rychle ddo kiky než nám zavřou....20tkč v pr...ale zas se budu mít u televoze na čem válet....bohužel se ani jedna část do funa nevešla tak to odsral vozejk,fun vezl jen taburet

Tak jsem dneska zase škrabal komaxit. Než budou hotové všechny kola tak budu mít fousy až na zem. Nevděčná to práce.

-> 105: Správný mechanik si musí poradit za každé situace. :o)
www.rupexim.cz/novinky/pr
ijmeme-automechanika me pobavil ten obrazek :D
Tak sem dneska opravil osvětlení zadní značky. Měnil sem taky spínač zpátečky co je na převodovce, ale teď to místo toho aby svítilo kdy má, tak to svítí furt. Takže nový čidlo je asi špatný, zbytečně sem se tam válel

-> gabo000000: ty ich preskakujes zejo? 

-> stepan: jasne ze jinej:D ja som dobry sofer:D ja po obrubnikoch nechodiiim:D
-> gabo000000: to nic nemění na tom, že si dojebal disk na kadetta, nebo ti ho o ten obrubník dojebal někdo jinej? 

-> Jožynek : ta naco mi ich? a tento bol ovsem krivy..pozeraj limec...dostal obrubnik

-> gabo000000: si dojebal disk na kadetta..

-> gabo000000: jou uz vidim....slepota no...
-> darabos: to nei je hotovy disk...robim si to ja
-> gabo000000: odkial mas? dal si si ich vyrobit?
-> U-Geen: sila zvyku
-> gabo000000: aha, ja myslel, ze si zaved nejaky novy jednotky :)
-> darabos: to je v pohode..treba mi nieco na slicky...
-> U-Geen: bez cca 1-2mm ma ten disk sirku 8 palcov
-> U-Geen: bez cca 1-2mm ma ten disk sirku 8 palcov
U-Geen 05.03.10 15:22:30 napsal:
→ gabo000000: co je 8J?tiež neviem
ale hrúbka disku ? 
→ gabo000000: co je 8J?tiež neviem

-> gabo000000: co je 8J?
-> darabos 05.03.10 15:11:20: No tak nejak 

-> gabo000000: uz budes pomaly sirsi ako dlhlsi 

-> Gemini: tak nejak som to myslel:
Edit: konektory A1 A2 su vlastne 1A a 1B
Edit: konektory A1 A2 su vlastne 1A a 1B
-> Gemini: vsak ked imfsoft da iskru tak spoji + na kostru (teda - vynutie cievky) a to mozes vyuzit ako vzostupnu hranu, nie? samozrejme treba signal trosku upravit ( nejaky transistor a pre TTL uroven nejaky stabilizator), teoreticky 
Edit:
skusim to nakreslit, len este musim poriesit v praci daco...

Edit:
skusim to nakreslit, len este musim poriesit v praci daco...
-> Gemini: A nestacilo by tam pouzit pro kazdou civku jeden tranzistor vykonovy? PNP.. otazkou, jestli ta lista nema nejakej urcite pozadavky na tu spadovou hranu.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: neznas IMFsoft ?? :) seru na rozdelovac, len tam potrebujem tu listu aby som sa netahal s kablami a induckami
-> Matthes, záškodník z TechWebu: imfsoft.cz/hardware/produ
kty.asp
-> Gemini: O jakym si mluvil softu? Ja myslel ze to chces dat jen na rozdelovac, pricemz by regulace predstihu stale zavisela na podtlaku a hlavne na pruzinkach odstredive regulace...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: pomoze mi optoclen ? musim skusit
-> Gemini: Popravde uz si to moc nepamatuju. Ale premyslel jsem o opticke zavore a kontaktech v rozdelovaci... Kontakty rikaj kdy se ma palit a opticka zavora kdy se ma palit. Tyhle negace delaj ty integrovany obvody prave.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: sakra a ako spravim z odpojenia minusu, odpojenie plusu ?? neviem sa z toho vymotat :D
IMF soft nedava TTL signal, riadi stare inducky presne tak ako kladivko
IMF soft nedava TTL signal, riadi stare inducky presne tak ako kladivko
-> Gemini: A proc to nechces ridit TTL? Ja prave uvazoval pouziti integrovanych obvodu... NAND dejme tomu a nemel by byt problem. Pomoci tech privodnich 4 konektoru (+ - pal23 pal14) mi to jiskry hazelo v pohode pri sestupnych hranach.