Odjela do Liberce, blíž jsem nic nenašel za rozumnou cenu...

to neni mozne, to bez rychle na ocni, aby to nebylo neco vazneho.... me se zhorsuje, ale rekl bych nejvic asi za poslednich 7 let pozoruji problemy se zaostrovanim, na ocnim mi rekla, ze na jedno oko jsem dalekozraky a druhe ze mam jinou vadu, na to vidim blbe na dalku i na blizko, ale to zhorsovani trva roky
dálky zahasinam až ten co ten proti je zhasne. A u novej samozahasinacih je to mnohem rychlejší a lepší neb není taková palba do očí. A teď tady jezdí 2 O1s nějakejma divnejma ledkama a ty oslňují i vedne

Karoq je zase má.

však to svítí tam kam jedeš, blbě je z toho když jako spolujezdec čumíš do mobilu nebo do knížky. Jinak taky už blbě zaostřuju, ale bohužel už déle než 14 dní

Tak, jasne, ze nemladneme a tech luxu na praci je potreba trosku vic, ale resime spis fenomen oslneni tzn. cumime do relativniho šera, zornice jak po davce perniku, a do toho palba dalkovejch z protismeru. Nez se z toho cipky a tycinky vzpamatujou, par vzerin to trva. Mam kliku, ze mam ten cas "na zotaveni " kratkej, takze me to nijak zvlast neomezuje. Ale od dob, kdy je v automotive moda co nejstudenejsiho svetla, aby to vypadalo "moderne ", je jizda v noci jak dat si 3 pressa pred spanim - to nema ani cenu se pokouset usnout

Jinak to že prd vidíš není jen kvůli intenzitě světel, ale hlavně kvůli tomu že si starej

A jízdám v noci za deště se už důsledně vyhýbám, pár týdnů nazpět jsem se ale kousl v moštárně do tmy a voda padala - zpět sice jen asi 12 km, ale páteční I. třída.. A navzdory předpokladu provoz v protisměru = to, co popisuješ.

Ordnung must sein!