-> saskyn2 05.02.26 19:59:32: Já mám diář, kam píšu, co jsem kdy kde dělal. A po zkušenostech (s mou laxností ohledně vystavení faktur) jsem se s většinou klientů domluvil, že jim budu fakturovat na konci roku za celou sezonu - tedy pokud nejde o nějakou jednorázovou akci nebo zálohovou fakturu na materiál.
Jediné, čeho se děsím, že ten diář někde ztratím - to bych pak fakt nedal dohromady, kdy kde co jsem dělal a jakej materiál jsem tam použil. Už takhle ty mé zápisky dost haprují a někdy i zapomenu nějaký den zapsat - tak holt dělám zadarmo, no.
Jinak kolega má chytrej telefon a Google ho šmíruje, kde a kdy byl, takže zvládne zpětně dohledat, který den kde byl a od kolika do kolika, takže když zapomene zapsat do deníčku, tak to dohledá...

Takže celej rok mám na účtě pár desítek tisíc a mezi Vánocemi a lednem mi tam přistane pár set tisíc za faktury a z toho žiju zase další sezonu

Jinak hodinovku mám cca 500 Kč. Jen v zimě nedělám v hodinovce, protože by repase karburátoru vyšla dráž, než novej karbec...