skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zajímavé Rso
prohledat
136 příspěvků (zobrazeno 101 až 136) od 10.11.2007 do 19.10.2008, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
-> davidm29: Prostě chce říct, že takovejch co tady vymyslely škodovky s kdovíjakejma úpravama tady bylo asi milion, ale těch, který to dotáhly k nějakýmu konci bylo, že bys je na prstech jedný ruky spočítal a ještě měl rezervu...
Tak už tam mají i můj názor jsem zvědavej co mi odepíšou

-> lubor: Ted sem ze tebe v rozpacích, pač nevim zda to byl výsměch nebo míňeno vážně-)) Zřejmně navazuješ na tu sériovou škodovku co pojede jako ďas - ale jak sem řek 100x, byla to je otázka zda real bo sci-fi, ale nic o tom, že to budu stavět...
Jinak tohle závodní Garde se sériově nevyrábělo...byly postaveny asi tři kusy.
Jinak by mě zajímalo, jak třeba podel fotky postaví nápravy když jejich fotky nejsou. Nechápu to co tady řikáš. Nevim jak si přišel na to, že stojim za "prázdnotou", protože ke stavbě závoďáka je vše na dobré cestě....
-> Tuner#2: Já vim že žádná dokumentace takřka neni, ale pokusim se použít to co je, a zároveň sehnat něco dalšího. Ale kdosi kdysi tady o někom psal kdo to Garde má.... takže zas takový nerealný to neni. Co pude, ta pude...
Jinak tohle závodní Garde se sériově nevyrábělo...byly postaveny asi tři kusy.
Jinak by mě zajímalo, jak třeba podel fotky postaví nápravy když jejich fotky nejsou. Nechápu to co tady řikáš. Nevim jak si přišel na to, že stojim za "prázdnotou", protože ke stavbě závoďáka je vše na dobré cestě....
-> Tuner#2: Já vim že žádná dokumentace takřka neni, ale pokusim se použít to co je, a zároveň sehnat něco dalšího. Ale kdosi kdysi tady o někom psal kdo to Garde má.... takže zas takový nerealný to neni. Co pude, ta pude...
-> Tuner#2:Pokud by šlo čistě o hypotetickou otázku pak ta dokumentace není potřeba.Jsou lidé, jako třeba Bauer kteří jsou schopni ten vůz postavit téměř pouze podle fotografií, a i když to vypadá jako blábol je tomu opravdu tak.Ono to MTX 160RS taky není kdoví co, a jistě by to šlo z úspěchem věrně napodobit a následně zlegalizovat;).
Mě se nejvíc ale líbí,jak tady napíše někdo, kdo zakládá správně pomýlená témata všude možně jak bude stavět "přesnou kopii" a nebude dělat žádný"tunink" s tím, že už i ví jak se to bude v budoucnu to jeho dílo nazývat;).
Nejde o to,že má někdo sny a představy-to má a měl na začátku asi každý z nás, ale ty velkohubá prohlášení za kterými není absolutně nic kromě totální prázdnoty už mě občas trochu nudí-tak si říkám proč tu klauniádu třeba neokomentovat;)?!
Mě se nejvíc ale líbí,jak tady napíše někdo, kdo zakládá správně pomýlená témata všude možně jak bude stavět "přesnou kopii" a nebude dělat žádný"tunink" s tím, že už i ví jak se to bude v budoucnu to jeho dílo nazývat;).
Nejde o to,že má někdo sny a představy-to má a měl na začátku asi každý z nás, ale ty velkohubá prohlášení za kterými není absolutně nic kromě totální prázdnoty už mě občas trochu nudí-tak si říkám proč tu klauniádu třeba neokomentovat;)?!
-> davidm29: Zajímalo by mě, tak postavíš přesnou kopii auta na které snad ani žádná dokumentace není. To auto se dělalo tady v Plzni doslova na koleně, takže jediná možnost byla si něco nafotit a oměřit v Lánech, ale tam už dlouho není, takže ho bude majitel mít nejspíš u sebe. Je to hezký, ale nereálný sen.

->davidm29:Úžasná proklamace-to tu už tady dlouho nebylo,že by "někdo něco chtěl stavět"-bravo;)!
Mám dotaz:"bude to originál MTX sériovka, a nebo přesná kopie co pojede jako ďas"?;).
Mám dotaz:"bude to originál MTX sériovka, a nebo přesná kopie co pojede jako ďas"?;).
Pevně stojim za vyjádřenim Peklo-Evo-Luboše , protože já chci taky stavět originálního závoďáka (přesněji jeho kopii, ale PŘESNOU). Zatim to sice vypadá že jenom furt kecám, to proto že teď stavim civila... ale k věci.
Chci postavit Garde 160RS MTX, a tak tomu budu řikat, jestliže na něm nebudou žádný bastly (typu kyvka, série motor atd...). Ale: chci aby mohlo závodit v dnešních závodech, takže bude přizpůsobený dnešním pravidlům. Takže tomu budu řikat Garde160 RS MTX přispůsobené dnešním pravidlům.... prostě originál je originál, a kopie (přesná) je druhej originál.... všechno ostatní je tuning.
Chci postavit Garde 160RS MTX, a tak tomu budu řikat, jestliže na něm nebudou žádný bastly (typu kyvka, série motor atd...). Ale: chci aby mohlo závodit v dnešních závodech, takže bude přizpůsobený dnešním pravidlům. Takže tomu budu řikat Garde160 RS MTX přispůsobené dnešním pravidlům.... prostě originál je originál, a kopie (přesná) je druhej originál.... všechno ostatní je tuning.
-> Peklo-Evo-Luboš: to vis kdyz nekdo chce skutecne original (a nevi co to je-) tak zrucny obchodnik mu nabidne to co ma nebo umi udelat-) to je obchod-)
-> Saky: presne tak, ale nechtel jsem brat do huby nici jmeno. Nejhorsi na tom je, ze tyhle lidi pak jenom rozsiruji davy tech, ktery 100% "vedi" ze to je teda original, protoze tamten jim rikal, ze to tak je.
-> Peklo-Evo-Luboš: co se rozcilujes.. me taky chodi mraky mejlu typu mam LRo a chtel bych na nej kotouce.. ja mu dodam nabojky na LRo a jemu tam nejdou-) a ja sem ten blbec kterej nevi co je LRo-) proste je to tak jak pises nekdo si da na auto barevnej pruh a uz je to LRo-) jako ze to lidi chtej a nerozumej beru.. daleko vic me nasiraj lidi kteri prodavaj neco a rikaj tomu treba ze je to origo dil na LRo nebo RSo a ve skutecnosti je to nejakej bastl vice ci mene podobnej originalnimu dilu.. viz treba Molcanova RSova naprava.. kterou vesele prezentuje ze je na RSo..
-> Peklo-Evo-Luboš: Však já chápu i Tvůj pohled na věc

-> Tuner#2: To kazdopadne, jenze pak by tomu nemeli rikat RS, o cemz se tady dohadujeme :-) Jak rikam, prace pekna, poctiva, ale kdybych mel doma RS, kterou bych deset let za neskutecny penize ladil do originalu, urazelo by me, ze nekdo ma doma (vetsinou jeste daleko daleko tuningovejsi auto, nez to o kterem se bavime) neco takovyhleho a rika tomu stejne jako ja... Paklize nechteli aby to byl original, proc by tomu rikali RS? Asi vypadam jako hnidopich, ale vzdyt RS, LR je jednoznacne vymezenej typ auta, se vsim co to ma mit (dve dulezity veci + - autobus) stejne jako Fabia WRC, nebo jakykoliv jiny auto. Kdyz stavis chces stavet dum s garazi, tak stavis dum s garazi a ne treba iglu s bazenem...
Nechci vypadat jako rejpal, ale uz toho mam za tu dobu dost...Kdyby ti chodily takovy maily jako me, byl bys na to taky za chvili alergickej...
Nechci vypadat jako rejpal, ale uz toho mam za tu dobu dost...Kdyby ti chodily takovy maily jako me, byl bys na to taky za chvili alergickej...

-> Peklo-Evo-Luboš: Jenže to samý můžou říkat oni. Navíc když vidím, že staví auto od roku 2003, tak si nemyslím, že zrovna jejich případ je honem rychle jezdit. Třeba to ani nechtěli, protože už jen kotouče vzadu jsou prohřešek vůči originálu a chlazené v předu taky...

-> TTomas: Uz jsem to tu nekomu slibil, ze mu zjistim co by to stalo :-) Akoratsem zapomnel komu, nechavla jsem si u toho cloveka odlevat podlozky na LRu, podle vykresu z AZNP takze hned jak mi zavola ze se pro ne muzu stavit, budu se ho ptat, co by to komplet stalo a pak se s tim vrhnu sem :-)
-> Peklo-Evo-Luboš: Tak od slov k cinum...ty umis sehnat rs ramena se vsim co je k tomu potreba(poloosy, unasece, naboj, buben, drzaky...)? Pokud ano, tak by me to dost zajimalo i s cenou.
-> Tuner#2: divil by ses, ale kdyz sem shnel veci na LR, tak se mi porad pletly pod nohy veci na 130RS, asi to je blby nahoda, diky tomu ze jsem to neshanel, mozna ze kdybych stavel 130RS tak o to ani nezavadim :-) Kazdopadne vim, ze ramena nejsou tak neresitelny problem. Podle me jde tady hlavne o trpelivost, aby to honem honem jezdilo a navic 80% posuzuje RSo podle toho jestli ma laminaty nebo ne. Jak je ma, je to pro ty lidi RSo ikdyby tam byla kyvka a 105ka motor (neco jako, kdyz ma emko pruhy a laminaty, taky to je hned LRo, ackoliv zejmena to druhy s LRem nema skoro co delat :-) ). Za ctyri roky to treba uvidime v inzerci za 350tis, jako original RSo :-) Ale koho to dneska zajima...kdyz sem zacinal s autama, taky jsem si myslel ze LRo ma vlecku 

-> Tuner#2: No právě že jde, pokud chceš jezdit historiky. Tak s tímhle autem neuspěješ. Ale nechci tady shazovat jeho práci. Je to super.
-> deathcat: Možná jo, ale ne každý ty známé má a přece jen tohle auto ani originál nechce bejt. Je tam hodně moderních prvků a ono aby jsi splňoval dnešní předpisy na závodech, tak to s dobovým autem ani nejde.
-> Tuner#2: Co jsem mluvil s tím pánem co byl na rozkoši s tou RSkou, tak pokud máš peníze a známe, tak jde sehnat skoro vše. A tohle muselo spolknou tolik peněz, že by si tyhle origo detaily zajisté zasloužilo.
No tak na ty Girlingy vím o dobrým zdroji...Myslím třmeny, HBV či posilovač nevím
-> ondie: No tak Molčanovo svařenec versus tohle bude asi lepší, ale zas to není klasická vlečka, protože jde díky uchycení šikmého do kasle měnit odklony. A se svařencem by to stejně origo nebylo. Navíc sehnat třeba přední Girling brzdy taky nebude lehké.
No ty RS ramena by bylo celkem nákladné vyrobit:-/ Už jsem měl jedno půjčený a oměřoval a fotil jsem si ho. je docela tvarově složitý. Jinak ten motor vypadá na tu stokoňovou šestnáctku co je v Boleslavi v muzeu ve Formanu....
však jo,ale když už dělaj takovou nákladnou stavbu,tak by bylo aspoň dobrý tam dát buď ty LR ramena nebo ten molčánův vynález,když nejdou sehnat origo RS.. Ale nápravu,kde je zachovaný podélný rameno mi přijde trochu škoda tam dávat,aspoň do auta,který si vším ostatním "hraje" na závodní..
-> Peklo-Evo-Luboš: Mám stejný názor. 

Tak ono sehnat RS ramena, poloosy a přední širokou nápravu je docela problém. LR ramena Ti klidně udělá Molčan a nebo dřív dělal Michal, ale o výrobě RS teda nevím, takže asi tak.

-> Peklo-Evo-Luboš: zhruba tak, je tam víc věcí co mi nejdou pod kůži, ale ta vlečka to je běs, hlavně že to má na předku chlaďáky na zadku kotouče....
-> Peklo-Evo-Luboš: Souhlas
-> m8rinek: presne tak. Asi sem jinej, ale jak tam je vlecka, je to pro me tuning, ikdyby vsechno ostatni bylo tisickrat zavodni. Navic, me to mrzi dvakrat vic, kdyz tam vidis ze penize nejsou asi zas takovy problem...
u obou je škoda, že zastavěli ,,jen,, vlečky, jinak moc hezké
-> Tuner#2: nemam slov...parada...
nádhera,držim palce
je dobře že se najdou takoví nadšenci

je dobře že se najdou takoví nadšenci

moc pekne RSky
nádhera, opravdu piplačka
-> Tuner#2: dik za 1. odkaz vidím poprvé 

Fotky v Galerii a hlavně poslední 5. stránka - je tam pěknej motůrek. skoda.130rs.sk/index.html
Jinak i kluci ze 130RS už s tím pěkně pohnuli a mají skoro hotovo. skoda.130rs.cz/index_cz.h tml
Některým členům doporučuji na druhý odkaz nekoukat, neb mají svody od pána jako já a to navíc ještě v "nehorázně drahém" nerezu
Jinak i kluci ze 130RS už s tím pěkně pohnuli a mají skoro hotovo. skoda.130rs.cz/index_cz.h tml
Některým členům doporučuji na druhý odkaz nekoukat, neb mají svody od pána jako já a to navíc ještě v "nehorázně drahém" nerezu