skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
co na denni jezdeni?
prohledat
42 příspěvků (zobrazeno 1 až 42) od 04.11.2007 do 11.11.2007, založil/a Jarda - zrušená registrace
-> Samantus: jestli to nebude tim ze je taky o par led mladsi nez 742 

-> Samantus: no prave kvuli tomu komfortu mi prijde nudna...
myslim, ze je na tom stejne jak fabka ci octavka a jezdim ze sluzebnima, tak mi prosim nerikej, ze jsem se v tom nesvezl, bezpecnost je nizsi samo nez fabka, ci octava, ale ten komfor jizdy mi prijde velmi podobnej... 

-> Jarda 10.11.07 16:32:22: kazdopadne blahopreju k vyberu, felda precijen vydrzi jako spotrebak dyl jak 742
Felda
+komfort
+bezpecnost
:))))))))))))))))))))))
+komfort
+bezpecnost
:))))))))))))))))))))))
-> Jarda: feldu a rapida odložit a leštit a leštit a jazdit za pekného počasia

pokud mas dilnu a trochu sikovny ruce, tak rozhodne skdovku (rapida). feldu prodej dokud ma nejakou cenu (i kdyz uz je stejne asi pozde). za cast penez kup par rapidu na nahradni dily a budes mit jezdeni navzdy ;-)))) takhle jsem to (bez toho pruseru s feldou teda) udelal ja a nelituju
-> zdenekz: no na kole ted nachladnu, ale na rotopedu se denne davam v prumeru neco pres 30km

-> davidm29:

-> charon: Panna - felda, orel - rapid...
padne panna - Á, to neplatí..ještě jednou..
padne panna - Á, to neplatí..ještě jednou..

-> Jarda: jezdi na kole,aspoň přídeš na jiný myšlenky a potom ti bude jedno co za auto na denní ježdění

-> Jarda: Když se nemůžeš rozhodnout, hoď si korunou. To je v tomhle případě asi jediná smysluplná cesta.
Určitě Feldu - lépe to topí, méně žere, dostuné a levné náhradní díly a víc bych u spotřebáka neřešil

Labros mas pravdu
-> Jarda: mi to zní, jako že feldu už v prvním příspěvku odsuzuješ, máme ti radit feldu, když se v ní stydíš jezdit?
-> aDAm: jj, ale nemyslel jsem neco davat do srotu

Na denní ježdění bych já zvolil feldu a rapida šlechtil
-> Jarda: ptal ses co zvoli, dostal si odpoved...pokud si chtel slyset neco jineho nemel si takovou otazku pokladat...
-> Jarda: a co když se posral doma a ne v kine
?

-> Jarda: Jinak na denní ježdění BMW - mě iS nevyšlo, ale už mám v merku 1,8 toura v plynu
-> aDAm: rapida do sberu?
ses posral v kine ne? na to bych srdce nemel... uz jen proto, ze jsem ho od sberu zachranil...

vies co kup si trabanta( najspolahlivejsie vozidlo na svete a o bezpecnosti nehovorim) proste kvalita za super cenu

šel bych jednoznačně do rapida,už kvuli vzhledu a nahonu na prdel

-> aDAm: To psali kdysi na sešitech do školy, takový to akční heslo: "Až dosloužím, chci do sběru."

-> Jarda: tak dodelej rapida a az dosloluzi sup do sberu a pak nastoupi felda ;)
-> MerHanz: no tak to asi jo, kdyz u rapa je puvodni a ma najeto pres 350tis. km a felina ma 90tis. km
Já se přikláním k tý felině. Co se týče topení, a dřiv se to ohřeje a tak a taky většinou je přvodovka v lepčím stavu.
-> Jarda: zalezi co si chces servisovat :-)
feldu
-> Jarda: Osobně bych na denní dojíždění volil tu feldu... Rapida si nech na deštivý léto .)
-> p.b.: no feldu mam a stoji jen v garazi a cena ji jde dolu... rapidem jezdim uz pres dva roky porad a uz to cimdalvic na nem zacina byt videt a je mi ho lito no ... ta felda jeste v zime nikdy nejela
-> Jarda: jezdi feldou a rapida strč do garáže. Záleží to čistě na tobě, nevím proč se takhle rozhoduješ, jestli potřebuješ víc dveří a kufr, nebo tě už štve jezdit rapidem....
-> Nwkt: v lete zas chci jezdit necim bez strechy... takze rapida by cekalo odstaveni v garazi...
-> suri: jo tak nerikam, ze je spatna, kdyz je trochu poladena, pekna siroka kola a hp podvozek, decentni ladak, mozna i decentni narazniky ve stylu kitcar, tak uz bych se nestydel, jenze to potom zas neni ideal na jezdeni a v seriovym stavu to je pro mwe jen nakupni kosik proste a to se o rapu rict neda, to je proste kultovni auto...
-> Martin2705: asi to tak dopadne...
-> suri: jo tak nerikam, ze je spatna, kdyz je trochu poladena, pekna siroka kola a hp podvozek, decentni ladak, mozna i decentni narazniky ve stylu kitcar, tak uz bych se nestydel, jenze to potom zas neni ideal na jezdeni a v seriovym stavu to je pro mwe jen nakupni kosik proste a to se o rapu rict neda, to je proste kultovni auto...
-> Martin2705: asi to tak dopadne...
Jsem pro felinu, na běžný ježdění je určitě lepší, myslim že ten komfort se nedá srovnat
-> Jarda: Rapida si nech na léto, když zrezne filcka tak je to buřt
co mas proti felde ked sa ti nepaci tak nedavaj take otazky A JAZDI NA RAPIDE FELDA JE POSLEDNA DOBRA SKODOVKA MYSLI FELDU1,3
zas tolik toho nenajezdim 35-40 tis. km za rok
-> U-Geen: njn, jenze ja chci auto, ktere si dokazi sam servisovat
a to u me konci s feldou...

-> gabo00000: me zas eMko prijde to same, co felda, proste spotrebak... odjezdit a zahodit, nemluvim o 120 GLS, 136 GL a podobnych raritkach...
pokud vyber z techto dvou tak asi Rapid, jinak bych volil zcela jinak :)
-> Jarda: ja by som siel skôr za feldou...ked uz skodovka tak nejaka 130ka..proste Mko...rapid sa mi az tak nepaci...
nejak se nemohu rozhodnout jestli feldu nebo rapida... spolehlivost je na stejne urovni, obe maji LPG
Rapid
+ vyssi vykon (1,4)
+super vzhled, proste auto ktere ma styl, posledni opravdovej ceskej sportak primo od skodovky
-zatekani do vozu
-po vyvareni uz takovou odolnost nema a zacina to na nem po dvou zimach byt videt
spotreba okolo 8,5 l LPG na 100km
Felda
+komfort
+bezpecnost
-nudna jizda,
-nizzi vykon, ikdyz ma chiptuning pro LPG
spotreba lehce pres 7l LPG na 100km
no fe felde se stydim jezdit narozdil od rapida, rapid pro me neco znamena, kdezto felda je jen jakejsi nakupni kosik...
co se technickeho stavu tyce, tak jsou na tom oba vozy postejne dobre
dekuji za nazory
Rapid
+ vyssi vykon (1,4)
+super vzhled, proste auto ktere ma styl, posledni opravdovej ceskej sportak primo od skodovky
-zatekani do vozu
-po vyvareni uz takovou odolnost nema a zacina to na nem po dvou zimach byt videt
spotreba okolo 8,5 l LPG na 100km
Felda
+komfort
+bezpecnost
-nudna jizda,
-nizzi vykon, ikdyz ma chiptuning pro LPG
spotreba lehce pres 7l LPG na 100km
no fe felde se stydim jezdit narozdil od rapida, rapid pro me neco znamena, kdezto felda je jen jakejsi nakupni kosik...
co se technickeho stavu tyce, tak jsou na tom oba vozy postejne dobre
dekuji za nazory