-> minno:
Mogulácká 75W-90 je při 100°C hustší, než Gyrol 90 a to ne zrovna zanedbatelně...
80W - 8,22
90 - 15,68
75W90 - 18,4
Zrovna dneska jsem tu 75W-90 kupoval. 250,-/l, hnus! Aspoň že se to nemusí měnit furt...
E: On píše, že má 75W ... tam je viskozita 6,5
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Převodový olej
prohledat
43 příspěvků (zobrazeno 1 až 43) od 19.09.2002 do 13.02.2013, založil/a
-> packa: Tak hlučnejšia asi ťažko, ak je to olej 75W-90 a bežne sa do týchto prevodoviek leje len "letný" olej PP80 alebo PP90, čiže ten 75W90 má pri prevádzkovej teplote +/- rovnakú viskuzitu ako PP90.
Já používám Mogul 75W. V zimě jde řadit i za mrazů lehce, v létě to jde vůbec lehounce, ale převodovka je hlučnější.
-> m8rinek:
Nevyjde levněji sehnat jinou převodovku než vylejt ten 75W-90?
Nevyjde levněji sehnat jinou převodovku než vylejt ten 75W-90?

-> m8rinek 02.02.13 13:12:26: kombinácia GL4+GL5 neviem, ale GL4 75W90 mám a bez problémov.
-> m8rinek: nakloněním auta to nevyteče částečně ?
-> m8rinek: míchání bych se nebál. Jeden olej nezkazí ten druhý. Výsledné vlastnosti budou průměrem obou.
-> vhml: Mě tu zbyly dva litry tohohle a je mi líto to zahodit...
-> Pavel P..: a jak se to snese se zbytkem pp80 v nohavicích? Asi litr dokoupim...
-> Pavel P..: a jak se to snese se zbytkem pp80 v nohavicích? Asi litr dokoupim...
-> m8rinek: spíš bych se na to vysral a tankoval jen čistej GL4
-> m8rinek: podle Sixty bezproblemu
Otázka do placu, zchroupe škodováckej špajz převoďák 75W90 (specifikace: API GL-4, API GL-5 úroveň: MIL 2105 D/E)
-> peti: Já to taky jezdím a jiný už tam nenaliju. Rychlosti padají samy :)
-> palinator: I tak si myslím že jednorozsahový olej 75W je moc řídký.
-> palinator: I tak si myslím že jednorozsahový olej 75W je moc řídký.
-> Urbi 14.06.12 02:21:47:
A není to starý doporučení, který vycházelo z toho že nic řidšího tehdy nebylo?
A není to starý doporučení, který vycházelo z toho že nic řidšího tehdy nebylo?
-> Michal N 283: no ja som bohove zvedavý čo ako bude , idem napísať životopis ...
-> suri: a ja furt, že u nás je to najhoršie, to by som si nemyslel nikdy 

-> Michal N 283: možno nie taká ako by som si predstavoval , je to bieda .
-> suri: to neverím, že v Bystrici nie je robota???

-> Tomaso435: podle toho co seženu tady , uvidíme , pôjdem na výlet teraz niekedy ku vám , len musím poriešiť doktorov tu ...
-> suri: hodláš emigrovať? :D
-> Tomaso435: ani nevím , ale spíš kvuli práci ...
-> suri: kvoli práci? alebo škole?
-> Tomaso435: kombinujem , musím :-)
-> suri: teraz neviem, ale zdá sa mi to alebo tu v poslednej dobe píšeš čiastočne viac a viac češtinou? :D
-> Tomaso435: jj vím , ja problém nemám ale musím poriešiť budúcemu šoférovi
-> suri: proti tomuhle mam od wurthu takovej olejíček ředěnej benzínem kterej po vyprchání se stane takovou vazelinkou co nejde dolu.. a nezamrzá je stále stejně aktivní . . . to samý na těsnění... silikonový lubrikační gel pro citlivé intimní partie... a dveře nezamrznou :-D
-> Tomaso435: MNE SKôR ZATUHNE TIAHLO - TUK , ale to by na fave nemal byť problém
-> Urbi: uz dva roky jazdim v skodovke olej 75W-90 a iný by som tam nedal, v zime sa to neda porovnat pekne plynule radenie aj v mrazoch a v lete je to tiez OK
-> suri: ja doufam že pude řadit :D zatim to tam šlo v zimě dycky chvili přez zuby :D
-> Tomaso435: v zime je to luxus , mal som to prvú zimu ale mám aj dosť ko prevodovku a zatuhnuté tiahla radenia
-> Urbi: aby to v zimě nejezdilo i na neutrál :-D
jinak řadí se s tim daleko lip, a ře bych že je to celkově i tak nějak tišší.. nebo možná jen pocit...
jinak řadí se s tim daleko lip, a ře bych že je to celkově i tak nějak tišší.. nebo možná jen pocit...
vhml 13.06.12 17:50:19 napsal:
75w90 je dražší sranda, já se spokojil s obyč 75W
ani bych neřek já dával 49,- za litr
edit: pro srovnání PP80 je za 42,-
ani bych neřek já dával 49,- za litr

-> Urbi: favorit nemá škodovácku prevodovku
-> Tomaso435: Proč 75w ? Když je do škodováckých převodovek doporučováno viskozita 80.
tak ono nebylo ani moc z čeho vybírat,, takže takhle..řidkej smadlavej volejiček. 2,75L se tam vešlo...
-> palinator: už si to presne napamätám , paramo má práve tú 75w fajnú čo patrí do fel
-> suri:
Bacha na to, Paramo(Gyrol) a Mogul není totéž! Paramáckej Syntrans nebo jak se to jmenuje je GL-3, GL-4, GL-5; Mogul Syntrans je GL-4+. Nevím, jestli Fa GL-5 může, ale pokud vím, tak 1000-136 ne.
Viz:
mogul.cz/produkty/Katalog ovyList.aspx?kodprodukt...
-> vhml:
Zrovna převoďák se většinou mění jednou za život a není ho tolik, tak na něm bych nešetřil.
Bacha na to, Paramo(Gyrol) a Mogul není totéž! Paramáckej Syntrans nebo jak se to jmenuje je GL-3, GL-4, GL-5; Mogul Syntrans je GL-4+. Nevím, jestli Fa GL-5 může, ale pokud vím, tak 1000-136 ne.
Viz:
-> vhml:
Zrovna převoďák se většinou mění jednou za život a není ho tolik, tak na něm bych nešetřil.
-> Tomaso435: tak daj ten trans 75w/90 od parama alebo od mogulu , to sú ideálne oleje do tej prevodovky , aj do feldy idál ...
-> suri: děkujem:) valime na benzínu .)
-> Tomaso435: to ti jedine 75w/90 GL4 , na značke toľko nesejde , lacný je BP Energear SGX , Prípadne 75W/90 Mogul je super
alebo ušetri a daj len ten LF75W od mogulu resp od parama ,ten je gut
alebo ušetri a daj len ten LF75W od mogulu resp od parama ,ten je gut
děcka rychle do fáčka převodovej olej doporučíte jakej?
něco aby to mazalo i v létě i při mínus 20 :)
něco aby to mazalo i v létě i při mínus 20 :)
08:13:47
19.09.2002
19.09.2002
pp 90 je hustší s vyšší viskozitou, v 5tikv. jsem měla 80, kvůli průsaku jsem teď dala 90 a ekolube gear a chodí to taky, uvidím, až přijdou mrazy, ale neměla by to být velká změna
06:53:19
19.09.2002
19.09.2002
Žadám o radu při výměně převodového oleje v 5.stup.převodovce Škoda 130.Doporučován je
převodový olej PP90 ( SAE 90 rozsah teplot +35/-15 ) nebo PP80 ( SAE 80 rozsah teplot +5/-30 ).
Který z nich je řidčí a který hustší a který z nich je vhodnější pro 5.stupňovou převodovku?
převodový olej PP90 ( SAE 90 rozsah teplot +35/-15 ) nebo PP80 ( SAE 80 rozsah teplot +5/-30 ).
Který z nich je řidčí a který hustší a který z nich je vhodnější pro 5.stupňovou převodovku?