skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Abrex a podobné modely (nejen) Škodovek
prohledat
13854 příspěvků (zobrazeno 3201 až 3250) od 23.10.2006 do 04.03.2025, založil/a Martin2705
-> Luky 03.07.15 09:48:44: a ty bys byl ochotný mi to udělat? Když tak bych Ti ve SZ zaslal seznam SPZ, na ceně se určitě dohodneme
-> miroussm: jaký font na to používáš?
Jinak k malování - já bych třeba zkusil udělat fotomontáží z více značek jednu požadovanou (pokud by samozřejmě byl materiál, tj. fotky značek, ze kterých by to šlo udělat). Borci to můžou udělat ve fotošopu, ale dá se to i v tom malování
Jinak k malování - já bych třeba zkusil udělat fotomontáží z více značek jednu požadovanou (pokud by samozřejmě byl materiál, tj. fotky značek, ze kterých by to šlo udělat). Borci to můžou udělat ve fotošopu, ale dá se to i v tom malování
-> Mr._Nosferatu 03.07.15 09:43:30: tak to je dobrý nápad, možná, že někde narazím na fotky našich rodinných aut, kde budou SPZ z dobrého úhlu. Pak už by to byla relativně "brnkačka"
OMG, tady je to samý odborník :D jeden říká poklicím elektrony a druhý by dělal model z rezistinu
Já jsem dělal SPZ klasicky ve wordu a myslím, že se celkem povedly. Malování určitě nedoporučuji, výsledná kvalita je otřesná ať se posnažíš sebe víc.

Já jsem dělal SPZ klasicky ve wordu a myslím, že se celkem povedly. Malování určitě nedoporučuji, výsledná kvalita je otřesná ať se posnažíš sebe víc.
-> FrantaM: Bych zkusil sehnat front původních SPZ a pak v nějakým grafickým programu. Prípadně zkus napsat tady klukům, co předělávaj modely, třeba by Ti je vyrobily, za pár Kč ...
-> Mr._Nosferatu 03.07.15 09:35:05: v poho, každý se občas může splést... Mimochodem, chtěl bych své modely vybavit SPZ, na které já pamatuji, že byly v rodině. Ale jak na to? Zkoušel jsem v Excelu upravit buňky pro velikost, a do nich vepsat data (př. AAA-00-01), ale výsledek mne nějak nenadchl. Pak jsem ještě přemýšlel, že bych zkusil v programu Malování vytvořit obdélník, do něho vepsat data, a pak tento soubor s patřičnou velikostí vložit jako obrázek s upravenou velikostí. Má někdo nějaký nápad? Ve finále bych to chtěl vytisknout na samolepící papír, a nechat jednotlivé částí naperforovat
-> sramot : to chce čas, ten kluk dělá i formany a snad feldy kombi. Zkus kouknout mezi auta, do karet s modely, někdo je snad má ve zbírce, tak zda by Ti nedal kontakt na výrobce, pokud je sám nepředělával
-> FrantaM: Jo, dobovost úplně OK, užovek se Sprintama jezdilo dobově hafo.. (třeba kámošovo tatík je pořídil hned při koupi auta a šlo s nima i do šrotu
).

No našiel som len felcky.a osobne mam za to že by len predok nestacilo vymenit.favorit mi príde viac hranaty ako felina
-> m8rinek: Já si právě nemohl spomenout, ale věděl jsem že to začíná na RE
-> m8rinek 03.07.15 09:31:28: jo, resin je to správné slovo
-> Mr._Nosferatu 03.07.15 09:25:00: no byl to jen takový okamžitý nápad, po pravdě, moc jsem nad modelem Pick Up, vycházejícího z Favoritu, neuvažoval. Ale máš pravdu
-> Mr._Nosferatu: resinu.... rezistin je něco trošku jiného :D
-> FrantaM: to asi jo, ale zas je to lepení 2 kastlí a vyrobit zadek ... spíš zkusiit sehnat ten z rezistinu, nebo z jakýho plastu se to odlívá
-> Mr._Nosferatu 03.07.15 09:16:23: a k tomu pick upu: Napadá mne alternativa použít Felicii Pick Up od Abrex, a vyměnit předek za "favoriťácký", to by možná bylo relativně nejjednodušší
Skusim pohľadať l
-> Jozka 03.07.15 09:11:04: ok, nic ve zlém, hlavně se mi jednalo o to, aby ten můj model měl trošku originálnější kola. A toto provedení kol, které je známější z Erka, se montovalo i na první provedení užovek, na tom se asi shodneme
-> sramot : Přesně jak píše FrantaM Buď předělat, nebo nějakej slovák je vyrábí z plastu, ale ceny jsou trochu jinde ....
-> sramot 03.07.15 09:05:06: tak to přeju hodně štěstí, tento model se dá leda upravit z Favoritu, nebo případně na netu jsem narazil na jednoho chlapíka z Košic, který takto upravené modely prodává. Myslím, že to bylo na bazos.sk? Ale tím si nejsem stopro jistý
-> FrantaM: Radši se do takových teorií nepouštěj..
Hliníkovým kolům se sice běžně říkalo "elektrony" (asi proto, že v ČSSR se kdysi dávno po jistou dobu vyskytovalo mnohem víc kol z elektronu, nežli z hliníku), ale poklicím fakt nikdy.
A tyhle poklice byly v dobách prvních užovek ještě pořád nejčastější aleternativa k sérii, neb dostupný sortiment byl velice omezený..

A tyhle poklice byly v dobách prvních užovek ještě pořád nejčastější aleternativa k sérii, neb dostupný sortiment byl velice omezený..
Sory že vas rusim v debate chcel by som sa len opýtať kde sa fa kúpiť model škoda favorit pichup.vďaka
-> Pavel P.. 03.07.15 08:55:27: njn, běžně se jim říkalo elektrony. Ale modelů s těmito poklicemi jezdilo poměrně málo, spíše jezdily s chromovanými, nebo pozdější s plastovými. mimochodem, slušná fotka?
-> FrantaM: jsou to hliníkový poklice Elko Sprint, ty elektrone

-> TT_daniel 03.07.15 08:41:28: to jsou elektrony, které byly montovány za příplatek. Jsou známé hlavně ze Š 110 R, na "užovkách" již trochu méně, ale byl to dobový příplatkový doplněk. Tyto kola má na svém voze i Enggik, a to na 105 S 79 (viz první fotky vozu)
-> FrantaM: niesu to nahodou puklice?
-> miroussm 02.07.15 09:11:24: -> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 02.07.15 10:06:51: Pánové, počkejme si do září, až uvidíme model v reálu. Fotky kolikrát hodně zkreslují skutečnost

-> miroussm: To jo, jsou nějaký nízký. Ale těžko říct, jak moc je ta fotka reálná.
Četl sem ale dobrý postřeh, a to sice, že už na první pohled je proporčně zprzněná, boční okna jsou strašně úzký
-> miroussm 01.07.15 16:57:07: paráda, tak to jsem ani netušil, dokonce i v barvě, kterou ještě nemám-:)-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 01.07.15 16:47:19: to spíše vyplynulo z toho, jak poláci uvedli na trh MB, a s jakým odstupem ji uvedly české kultovky. Netvrdím, že tomu tak bude....
Každopádně v kultovkách vyslyšeli přání Franty a nabízejí další Škodovku...www.kultoweauta.pl/index.
php?page=30
-> FrantaM: Trhlinu má hlavně to, že hledáš logiku tam, kde žádná není. Kdyby to nějakou mělo, tak ty Škodovky vyjdou především u nás a taky ne hned takhle za sebou.
ohledně mé informace: omlouvám se, pochopitelně se české užovky můžeme dočkat již k vánocům, nicméně podle propočtů to vychází na únor 2016.... Ale i železná logika má občas své trhliny...
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 30.06.15 19:10:14: to je fakt, vypadá hodně pěkně. Zkusil jsem si udělat malý odhad, a to kdyby se teoreticky mohla objevit česká užovka od de Agostini. Vycházel jsem z toho, že "polské" MB 1000 vyšlo někdy v říjnu 2014, "české" embéčko ho následovalo o 7 měsíců. Pokud se pletu, můžete mne klidně poopravit... (se dvěma "o", ne s jedním-:)!)
"Polská" užovka byla dána do prodeje 20.5. 2015, takže já osobně si tipuji, že by nám "kultovky" mohly přichystat pěkný vánoční dárek. Už mám promyšlené i věci na úpravu, takže to bude opravdu rodina "užovek" - od 105 S po 120 GLS. Ale zatím dávám dohromady materiály...
"Polská" užovka byla dána do prodeje 20.5. 2015, takže já osobně si tipuji, že by nám "kultovky" mohly přichystat pěkný vánoční dárek. Už mám promyšlené i věci na úpravu, takže to bude opravdu rodina "užovek" - od 105 S po 120 GLS. Ale zatím dávám dohromady materiály...
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Pořád tvrdí, že na TP pracují, ale...
-> Luky: Měla se dělat nějaká stavebnice (i s podvalem), tuším v Polsku (?), ale nějak to utichlo.
-> FrantaM: Kromě Škodovek je krásná třeba i ta T2.
-> FrantaM: Kromě Škodovek je krásná třeba i ta T2.
Tak od zítřka mají poláci v prodeji další škodovku - Felicii 1963. jsem zvědavý, kdy bude jejich další model. Hodila by se 100 L...
Tohle je z německé časopisové kolece vozů NVA, tuším, že to vydává Atlas, jako u nás užitková auta, takže nic jiného myslím není.
-> miroussm: nedělá se taky někde 813 6x6 tahač přívěsů? Nebo nějaká konverze na tohle?
Tatra 813 z německé kolekce již v prodeji: www.ebay.de/itm/.../11170
6876858?pt=LH_Defa...
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 28.06.15 22:03:53: To už je jedno těším se na říjen, co zase Jirka vymyslí, počítam do roka půjde auto na GO...
-> rapido: Všechny vembloudy nebo všechny hrby? Zvláštní místní úkaz vembloud tříhrbý. 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 28.06.15 18:29:14: Přesně tak myslím, že jsem je tam spočítal všechny...
-> rapido 26.06.15 14:52:30: To je z počítání vembloudů, ne? 

-> doking 28.06.15 14:44:08: njn, to je asi fakt. Nicméně hodím tam fotku, jak vypadá s koly od Abrex. S elektrony vypadá fakt pěkně, podívám se ještě po dalších kusech, a vytvořím rodinku užovek. Základ je tam pěkný, a mám promyšleno, jak na to.
-> FrantaM 28.06.15 11:41:03: takovýhle fotky sem nemá smysl dávat...Na internetu jich je spousta v lepší kvalitě už,všichni víme jak vypadá,ale takovéhle nezaostřené fotky nemají žádnou přidanou hodnotu,důvod proč by tu měli být,nic nového mi nepřinesli. Prostě z nich je maximálně poznat,že se jedná o kultovku (a to všichni víme)....Chce to trošku uvažovat a né jen bezhlavě fotit a cpát to za každou cenu na net....
Zamítnuté přispívání mají:
- aDAm (udělil dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) ), důvod: stále mimo téma