skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Abrex a podobné modely (nejen) Škodovek
prohledat
13854 příspěvků (zobrazeno 3451 až 3500) od 23.10.2006 do 04.03.2025, založil/a Martin2705
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 28.04.15 20:36:05: No ty rozměry se nemusej brát vážně někdy to neodpovídá realitě proto se ptám na rozměry, třeba mašina v HO má 12 cm a pokud tento kombajn má na délku třeba 8 cm, tak klidně muže být i u vláčků v HO, protože by to rozměrové sedělo. Asi tak...
-> rapido: na délku bez lišty je 4,5cm a šířka 0,8cm je to stavebnice od Aleše Marboe
-> rapido: K HO asi moc ne, když je to 1/160. 

-> Petr1344 28.04.15 20:19:11: Pěkný kombajn šiknul by se k vlačkům HO na pole, kolik měří kombajn na délku a kolik je široký bez žaci lišty...
Ten slibovaný lanový bagr od Václava by mě taky zajímal, kde mu je konec. Pokud si dobře vzpomínám, tak byl slibovaný jako stavebnice. Tatry doma mám, tak by to chtělo konečně nějaké jejich využití! :)
-> rapido: mastodontní měřítko :-( nejlepší je 1:160 :-) ať žije ENKO!! :-D - omlouvám se za kvalitu je to foceno mobilem
-> rapido: wohoo... Kde si můžu vyzvednout cenu za správnou odpověď? 

-> Luky 28.04.15 13:20:14: Je to 1:87 přestavba modelů, původem z Rumburka, které byly původně v převozní poloze, ta verze od vaška co tady ukazoval asi stále čeká na dokončení...
-> rapido: typnul bych 1/43 a je to přestavba z atlasovky, teď nevím název tý kolekce .... už dřív tu byly fotky ze stavby ...
-> rapido: 1:87?
-> mischicka: Proč myslíš? Nepíšu, že je výměna podmínkou. Asi by jsi měl číst celý text.
Takový blbý pondělí to bylo, dokud jsem si tu nepřečetl diskusi. Hodně slušnej matroš :D Nejzajímavější ovšem je, že pokud je někdo blbej, většinou neumí ani pořádně psát. Tady je gramatika celkem OK, takže pak to nechápu, to snad jde o nějakou provokaci :D
Ale zpět k modelů, když koukám na tu Š1201 tak nevím, už sem viděl hodně fotek a názorů, že je pěkná, ale co ty utopený kola? Pro mě osobně zklamání a počkám si na model od Abrexu, možná to ještě pár desetiletí potrvá, ale třeba se dočkáme :D
Ale zpět k modelů, když koukám na tu Š1201 tak nevím, už sem viděl hodně fotek a názorů, že je pěkná, ale co ty utopený kola? Pro mě osobně zklamání a počkám si na model od Abrexu, možná to ještě pár desetiletí potrvá, ale třeba se dočkáme :D
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 25.04.15 17:30:18: Tohle je docela naivní představa, nemyslíš?
-> mischicka: no, kdyz ta chromova verze stoji okolo 800-900 tak pochybuji ze by verze ze 24karatovyho zlata byla jen o 600 drazsi ...
-> Mr._Nosferatu: Bych se bál, že to je opravdové zlato za tu cenu :-D
V Rusku je taky Zlatá kolekce, i když se jmenuje "Kultovní auta SSSR - BEST" nebo jak se to překládá.
-> EasyDaviD: Aha, tak proto se objevuje až teď. Ale je zajímavé, že vydávají dvě obdobné kolekce současně.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 26.04.15 18:23:52: vychádza to teraz súbežne s obyčajnými kultovkami - www.zlotakolekcjaaut.pl/
Na netu jsem našel Fabii S2000 1/43 Gold Edition, asi za 1500, nevíte co je to za kolekci ? je to pozlacený kvalitním zlatem, nebo je to něco jako ta chrom edice, jen ve zlatý barvě ?
Nevíte,kdy KONEČNĚ výjde erko 1:18 od Abrexu ?
-> mischicka: A co to přesně znamená? To vycházelo zvlášť nebo jako vložená čísla?
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Zlatá kolekce.
-> Vena136: Co na to říct... že jsi mimo mísu, už jsi napsal sám. Tak snad jenom odkaz: www.kultoweauta.pl/
Ale koukal jsem, že se snad dočkáme 1000MB v CZ kolekci, tak že by i těch dalších? A taky mě dneska překvapilo, že bylo eMko v PL i v jiné barvě než oranžové.
Ale koukal jsem, že se snad dočkáme 1000MB v CZ kolekci, tak že by i těch dalších? A taky mě dneska překvapilo, že bylo eMko v PL i v jiné barvě než oranžové.
Twl, dneska je to tady vážně kvalitka - jeden patlal, co neumí fotit a nejspíš ani s modely a další, co si kupuje něco v jedné zemi a čeká, že dostane něco z jiné.
To snad nemůžete myslet vážně ani jeden, ne?! Už vím proč jsem o víkendech obvykle nechodím :-D
To snad nemůžete myslet vážně ani jeden, ne?! Už vím proč jsem o víkendech obvykle nechodím :-D
-> Tuner#2: tak snad to valí jedna firma a mělo by to být jedno,pro koho to je....každopádně 1201-ka je kultovnější pro nás než pro Poláky,když měli Fiata "P" a východní blok a nechápu čím je zase pro nás kultovní nějaká 205-ka nebo co tam už vymýšlí za kraviny poslední čísla....

-> Vena136 - zrušená registrace 25.04.15 17:48:04: Ty bydlis v Polsku??? Jsem netusil...

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : jen tak mimo mísu,bereme tohle taky a stejšina ani 110R nepřišlo nikdy,...a při úklidu jsem narazil,že měl být i favorit od Abrexu,ale tak to je hoodně už dlouho.Teď chodí už jenom samý západní sráče a nechápu proč 

Měl by někdo zájem o model Škoda 1201 z Kultovek? Preferoval bych výměnu za 110R z téže kolekce ve stejném stavu, tj. nový, nerozbalený, nepoškozený.
Nechte ho bejt... možná neumí porozumět danému textu, já s tím měl kolikrát taky problém... Člověk si pak uvědomí ty blitky, a už je na tom jinak. Co se týče modelu, tak podle mě je kastle papír, a zbytek jak sám psal díly z abrexu.
-> stepan: on je uplně mimo....
-> FrantaM: Vůbec si ty komentáře nepochopil. Tu užovku ti nikdo nehodnotil protože na fotkách je zelenej flek a ne užovka...
-> FrantaM: rozumies co pisem? k diskusii o modeli ani nedoslo kedze sa z toho obrazku neda poznat 

UPOZORŇUJI VŠECHNY, ŽE NA DALŠÍ PŘÍSPĚVKY OHLEDNĚ UŽOVKY NEREAGUJI. TAKŽE JSOU ZCELA ZBYTEČNÉ. DÍKY
-> darklord 24.04.15 18:56:21: ok, dá se tato diskuse ukončit? Nemá to smysl, nepouštěl bych se do této práce, kdyby existoval výrobce právě tohoto modelu. Myslím v současné době....
-> FrantaM: pochopl, ze na tych tvojich poslednych dvoch fotkach je vidiet UPLNE HOVNO. Da sa z toho poznat len nejaky zeleny nejasny flak. Nic viac. Kvalita modelu ostava tajomstvom. kazdy moze hodnotit len MIZERNU kvalitu fotky, kvalita modelu sa posudit neda, dokonca sa neda ani posudit ci ide o model z papieru, plasteliny alebo listia konope.
-> stepan 24.04.15 18:40:44: ok, focení možná špatné, to uznávám, ale žiji na ubytovně, a na prostoru cca 3 x 6 metrů pro dva.... asi chápeš, co mám na mysli Netvrdím, že by můj model mohl konkurovat renomovaným firmám, ale zkrátka jsem se snažil si trochu obohatit sbírku, a kdyby už nic, tak aspoň linie vozu připomínají "užovku". Model jsem fotil víceméně narychlo.... Pro doplnění informací: model má v interiéru přední hlavové opěrky, použil jsem díly z víceméně vraku 110 R (přední nárazníky), 110 L (nápravy). Zasklení je vlastní výroby. Má se jednat o model 1979 v provedení de Luxe
-> FrantaM: Jak primitivní podmínky proboha? Evidentně je to focený za světla, takže nechápu to rozostření a focení proti světlu.
-> darklord 24.04.15 17:56:47: není to úplně optimální, ale bylo to děláno v poměrně primitivních podmínkách. Myslím, že proti původní fotce je to o x % lepší-:) A pak, odvaha pustit se do toho si myslím také cení
-> HLT 23.04.15 12:46:54: na blbé poznámky nereaguji, ale udělám výjimku. Mimochodem, máte tamu vás pekelně drahé MHD
-> FrantaM: Až zaostříš škodovku, a né notebook v pozadí, tak to sem dej 

-> FrantaM: no to si to teda moc nevylepsil

-> Radek Retro eLeSo 24.04.15 15:53:34: sorry, dávám snad lepší fotku
-> FrantaM: radši se na to focení ............
-> FrantaM: Možná by to příště chtělo aspoň použít foťák, a ne fotit ručně přes babičiny brejle na hajzlpapír.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 23.04.15 09:17:24: asi blbě konstatováno. smyslem měla být spíše diskuse. Pokud vím, všechny karosářské provedení se dělaly i v modelech 1:43 (např. Fabii I dělal KDN i Abrex, nově Fabia III už je také na trhu - přes e-shop skoda-auto. U ní výrobce bohužel neznám). Zařazeno do špatného tématu. Přikládám fotku nového modelu Fabia III, který jsem získal právě přes výše zmíněný e-shop
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : mě by zajímalo kolik je -> FrantaM: let :D tipuju tak 6
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Ty to nechceš vědět? Mně třeba zajímá, co se Frantovi líbí :-D
-> FrantaM: A jak to souvisí s tímto tématem? A opakuji původní otázku, k čemu je dobrý abychom věděli, která Fábie se ti líbí víc?
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 23.04.15 00:15:17: smyslem bylo: názory ostatních na jednotlivé modely Fabií v různých generacích.
Zamítnuté přispívání mají:
- aDAm (udělil dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) ), důvod: stále mimo téma