výztuha podélného ramene 114322480

prohledat
138 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 15.07.2003 do 24.10.2003, založil/a
řadit dle data
12:06:22
24.10.2003
Luděk
-> Martin120: čeho půl? 1 ta výztuha origo je tam celá a prostě ten zbytek je dovařený až dopředu (ani tam být nemusí,pokud není extrémní zatížení),stejně dřív nebo později povolí něco,co je měkčí,tudíž odejdou třeba silentbloky,nebo kapsy ve skeletu,nezapomeňte,že auta L/A dostávaly nový skelet skoro po každým závodě a věřím,že i tak ten spodek byl určitě vylepšený.
09:31:37
24.10.2003
SOMALECEK (martin120)
je pravda že kombinace půl origo výztuhy a půl L/A výztuhy tvoří docela slušnou hranu kde se to rameno může nádherně zlomit a pokud LA výztuhu dělá normální člověk tak ten oválnej otvor udělá takovej aby tam narval ořech od goly. To co má chip na autě z toho bych měl strach protože to rameno na půlce je uzavřenej profil a na půlce není a ještě je tam hrana na které se to bude lámat
09:13:22
24.10.2003
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Luděk: Nemam slov. Tuner#2 viděl spostu úhlovek, protože jezdí už pár let na téměř všechny lepší srazy Škodovek a pokud to auto za to stojí, tak si i pod něj klekám :o)) (tohle bylo myšleno vtipem)

2. jaký problém se seřizováním zbíhavosti???? to je vidět, že jsi neviděl nikdy L/A výstuhu, protože je tam dost velká podélná díry na možnost seřízení.

3. Mattess má Rapida ve stavu, jako málokdo tady!!!! co se týče koroze (není tam žádná). Má najeto 50 tkm. Má tam originální Tebou propagované výstuhy, protože je to jeden z posledních Rapidů 130 (tuším, že rok výroby konec 88). A proč mu tedy pravé kolo u krajnice (více namáhané dělá Áčko????? tak to opravdu nevím. Podle mě je lepší výstuha v celku po celé délce a né dvě krátké s mezerou - i malé dítě pochopí, že se to bude kroutit. Končím diskuzi, ať si každý z našich příspěvků udělá vlastní názor.
09:05:58
24.10.2003
-> CHIP: Je mě jedno co si o mě myslíš a pokud bereš bernou minci, to jak píšu tady své reakce na netu, tak nemám slov. Možná je to někdy odemě drsný a namachrovaný, ale píšu to v rychlosti v kavárně a většinou hned v reakci když si něco přečtu. Asi sem přestanu lézt - stojí mě to akorát prachy a pomluvy a to nemám za potřebí - můžeš se zaptat všech co mě znají, jestli jsem namyšlenej machr a nebo ne, ale asi bude nejlepší, kdyby jsi si udělal obrázek sám, pokud se někdy setkáme.
20:15:38
23.10.2003
Kurvapes
Jé tak to sem vopravdu rád,mě se už po těch výztuhách stýskalo.
10:04:51
23.10.2003
WindMAN
-> Luděk: ser na to, kto chce kúpi si, kto nie, tak pôjde na to inak. Darmo niekto narve výstuhy, keď domčeky s už v riti. Ramená v takom stave ako môj brat mám aj ja a to jazdím 195/50 a 3cm podložky a nič sa mi nekrúti a mám len tie origo výstuhy od výroby.
13:31:10
22.10.2003
Ludek: no comment, na to opravdu neni co napsat :(((
11:10:30
22.10.2003
Luděk
-> všichni: Jo a ještě k těm cenám výztuh.Nabízím tu originální za 38,- Kč/ks kde zapotřebí jsou 4ři kusy (v tom původním příspěvku jsem se přepsal),pokud někdo tvrdí,že pořídí výztuhy zadarmo,tak předpokládám,že: má k dispozici někde poblíž,nejlépe hnedle za domem dostatečné množství Fe2O3 (to je železná ruda pro laiky) a doma po předcích takovou maličkou železárnu s válcovnou,kde zároveň vyrobí tažný plech,ze kterého vystřihne pásky po celé délce ramene podle L/A výkresu,který získal darem od kamaráda.Poté tuto výztuhu navaří svářečkou zkompletovanou z vyhozených televizí,ledniček a radií,které posbíral na recyklačním dvoře za rohem.Zároveň předpokládám,že elektrickou energii na veškerou tuto činnost mu poskytuje buď sluneční záření,nebo voda,nebo vítr a zařízení na výrobu této energie je taktéž poskládáno z nalezených součástek,tudíž zcela zdarma.Zároveň osoba,zabývající se obsluhou a funkčností všeho výše uvedeného pobírá invalidní,nebo starobní důchod,popřípadě jinou podobnou rentu (třeba T-mobile) A PAK TO MÁŠ ZADARMO!!! Bohužel,když si tohle všechno přečtu,tak mi připadá,že ta osoba by se musela nacházet v zemi,kde zítra již znamená včera ...
17:16:35
21.10.2003
Luděk
-> Tuner#2: bazmek ??? to leda Ty,když jseš tak zabedněnej,že prostě nepochopíš,že to,co já tady nabízím je opravdu originální díl,který se zcela sériově montoval do posledních typů vozů Škoda s vlečenou nápravou.

ale to už bych Ti zase začínal nadávat a to snad ani nechci,protože to fakticky nemá cenu.

Pokud porovnám zpracování toho,co mám na nápravě já (35k km a jezdím 185/70/13) a toho,co mi ukázal u Rebelů Tomáš Černý,tak zlob se ,nebo ne,ale originální výztuha vhodně doplněná další výztuhou se mi zdá elegantnější a vhodnější řešení,hlavně z důvodu bezproblémovějšího seřizování sbíhavosti zadní nápravy.Podélné rameno je na začátku vyztuženo samotným kusem železa na který je navulkanizovaný silentblok,pak je tam navařená ta výztuha,kterou tam navíc dávají u nás ti mechanici (kteří mimo jiné opravili tolik vlečených náprav,kolik Tuner#2 v životě ani neviděl),no a pak je ta originální výztuha (to je to,co nabízím),která při provozu na standardních pneu a zdravých podélných ramenech dokáže udržet nápravu O.K. třeba těch 135k km co má brácha WindManna,aniž by na to sáhnul.Osobně se mi rapid srovnal na 2 roky už jenom po namontování těch výztuh a podložek pod péra,což jsem ovšem po cca 1,5 roce zrušil,protože pérování bylo tvrdý a podélný ramena shnilý,ale to už jsem kdysivá psal jinde.

Chip má levý zadní kolo O.K. a pravý mírně šikmo z důvodu koroze a následného vychýlení kapsy,která je ve skeletu a drží silentblok podélného ramene,jinak u toho byl i WindMann s bratrovým rapidem (136ska 135k km) v sérii z výztuhama a rovný kola,vžak taky spodek auta byl netknutý.Připomínám ovšem,že jezdí 165/80/13

Jinak jsem se v rychlosti spletl v níře uvedené ceně výztuh,cena je 152,- Kč za 4ři kusy,to znamená 38,- Kč/ks nikomu je nevnucuju,protože se vcelku úspěšně stíhají prodávat i přes pomluvy jedinců,jako je Tuner#2.
16:01:58
21.10.2003
CHIP
-> Tuner#2: No asi jsem to trosku prehnal, ale ty jsi tak strasne zaujatej pro sva reseni ...

Tohle podle me nevyresime tim, ze kazdej budeme zastavat pouze svuj nazor, chce to podlozit vypocty, popripade nejakym pocitacovym modelem. Ovsem ja nejsem technik a tyhle vypocty nedokazu ....Mattess neco rikal ze by to umel spocitat, tak at to spocita a mame vysledky ...
15:33:27
21.10.2003
CHIP
-> Tuner#2: Zajimave je, ze posledni rapidy meli pouze ty vyztuhy co mam vzadu ja, bez vareni a maji napravu rovnou dodnes ... myslim, ze jsi proste jen perfekcionista nic vic nic min. Nepopiram ze mam mirny Acka, ale jizdnim vlastnostem to jen prospeje a gumy se nesjizdej, coz je presne to co jsem od opravy ocekaval. A jak rekl Ludek je tomu tak proto, ze mam vyhnuty kapsy v kastli, kvuli tomu ze se ohnuly ty stary podelny ramena.

Rikej si co chces, ale ja tohle za bastl nepovazuju, je to nejjednodusi reseni, ktery prinasi ocekavany vysledky.

Skoda ze jsem nenafotil Ludkovu napravu. Ma to tak uz 35000 a porad ma kola rovne ... denne jezdi a nic se nikde nekrouti ... zacinam si pomalu ale jiste myslet, ze hazis akorat machra, aby jsi pohanil reseni jinych.

15:22:47
21.10.2003
-> Tomáš Černý: To jsou pořádný výstuhy dle L/A, akurát by měly být navařené po celé délce - je to lepsí kvůli kroucení, ale musíš vařit po malých kouskách a z obou stran. A cena?? pokus si je doma vyřízneš z plechu, tak 0,- a to je na tom to nejlepší - fungujou a jsou levnější než ten bazmek tady inzerovaný4
15:20:13
21.10.2003
-> CHIP: No tak to je přesně jak jsem si myslel a jak jsem to probíral i s Mattessem. problém je v tom, že to není v kuse a bude se to kroutit. A vzhledem k tvému stavu šikmých ramen (koroze zhruba tak jako jsem měl já nápravu od Dana), tak budou na 100% zkroucený a je to vidět i na fotkách po opravě - dělá ti to Áčka pořád a to tam nemáš žádný podložky natož 15" kola. A stím, že to měl rapid už v sérii na mě nechoď, protože mám doma prospekty z Mototechny na rapida a kola to má přesně kolmo stejně jako přední. Za tenhle bast bych nedal ani halíř - nebudu se hádat tohle je můj názor a znovu vysvětlování proč to tak je nemám v kavárně čas - koneckonců jsem na tohle téma tady napsal už dost :o))
18:06:54
20.10.2003
Tomáš Černý - zrušená registrace
10:17:30
20.10.2003
Luděk
-> všichni: výztuhy jsou k dispozici za 58,- Kč/ks a potřebuješ 4 ks na auto,takže kdo máte zájem,tak se ozvěte.
09:41:58
20.10.2003
CHIP
Takze, kdysi nam tady vzplala debata o vhodnosti vyztuzovani napravy zpusobem "Ludek" , vsichni kdo maji zajem, se muzou podivat na moje stranky (chip.zde.cz)/ a tam je v sekci Skoda130Rapid->Opravy vyfocene zadni vyztuzene rameno.

Tezkou debatu ocekavam ja a myslim ze i Ludek ....

(Jen tak na okraj, vim ze to mam ze spodu orezle, takze na tuhle skutecnost neni nutne reagovat, co nevidet se do toho pustim.)
12:47:11
20.08.2003
To: Tuner a CHIP

Pardon za zmatenie, som proste vol a necitam si po sebe co napisem.

Nie sikme, ale pozdlzne mam do vrtule. Sikme vyzeraju byt OK, zato silentbloky v nich musia byt pekne zrasovane, kedze drzia snad celu namahu. Trochu ohnute mozno su, kedze farba je na nich najviac olupana pri rure s loziskami. Ono keby ste poriadne na rozdiel odo mna poriadne citali moj prispevok asi by ste prisli na to, ze su v nom nezrovnalosti, ked pisem sikme, ale popisujem pozdlzne :).
13:34:26
19.08.2003
CHIP
2Tuner#2: Odkaz je napsanej u mejeho auta ... takze pro ty co do galerie aut nechodi je to na "chip.zde.cz" .

Jak spravne poznamenal Mattess zatim nejsou fotky ze spodu, ale budou ... nedostava se mi cas, tak poseckejte.....
12:09:02
19.08.2003
2CHIP: už máš někde ty fotky - docela rád bych to viděl. Dej sem prosím potom odkaz. díx.
15:00:24
15.08.2003
CHIP
2MATTESS: Dobra zmerim ti tu vyztuhu a popisu ti presne jak je to tam pridelany ..... Doufam ze pondeli ....
12:51:06
15.08.2003
MATTESS
2CHIP: Jo, te co tam mas ty.Nebo vlastne pokud to je seriova U profil, tu tam mam.Chci si neco propocitat.
12:31:07
15.08.2003
CHIP
2MATTESS: Ceho te vyztuhy??? Jestli myslis vyztuhu, tak tu musim zmerit ...
10:51:27
15.08.2003
MATTESS
2CHIP: Nemohl bys mi poslat rozmerovy nacrtek??
10:41:32
15.08.2003
CHIP
2Tuner#2: Vis proste mame odlisne nazory ... je jiste ze jsou napravy ktere jsou do A, kde kdyz vymenis podelna ramena, tak mas napravu az neprirozene rovnou .... a tedy je jasne, ze pricne rameno je absolutne v poradku ... jak jsem jiz nekolikrat psal .... nikdy jsem zadne zkroucene podelne rameno nevidel ... jediny kdo o tom pise ze videl jsi ty a PPP a ten tvrdi ze je to pouze napruzeni nikoli trvaly krut, takze jste dva .... nikoho dalsiho neznam.

Ty moje vyztuhy jsou navareny presne tak jak rikas ty na kraji podelneho ramene, mozna jedinou nevyhodou je to, ze to mam na dve casti jednu vepredu a druhou vzadu .. ale myslim si, ze zas tak vysoky naroky jako pro zavody nepotrebuju a tedy mi to uplne postaci. Tot pouze muj nazor.

Ja jsem spokojen ... zaplatil jsem, obdrzel jsem vec, kterou jsem chtel a co je nejdulezitejsi, tak ta vec kterou jsem zaplatil ma ucinek jaky jsem zadal.... Jestli se to casem zase rozesere, pozadam tebe, aby jsi mi to za tech 500 nebo kolik opravil.... budu docela rad, ze mam takovyho znamiho...

Jsem rad ze nejsi nastvanej ... bylo by to totiz uplne zbytecne ... mame pouze odlisny nazor.......52
09:23:57
15.08.2003
2CHIP: To byl fakt jenom odhad, protože selou páku nese šikmé rameno - v něm jsou ložiska s nábojem kola a né v podélným - to je tam jen jako pomocné a zabraňuje pohybu kola dopředu a dozadu. Nejsem na Tebe taky naštvanej, ale čekal jsem že se předminulý týden ozveš a vše Ti vysvětlím a ukážu na své nápravě a Ty nic. Ta výstuha bude neúčiná protože končí v místech největšího namáhání a to že na ní bude navazovat origo výstuha nestačí - ta výstuha musí být od začátku až do konce v kuse a musí být navařená za samotný kraj podélného ramene. A to že se kroutí šikmá mě jen dále potvrdil (už asi ve stém případě) PPP. Další fakt je, že za ty výstuhy vděčím Lubošovi a moc mu za ně děkuji, ale vše je přesně tak jak píše Bery - je to o tom najít ty správné známé co o tom něco ví a co už to někdy dělaly a né jít slepě za tím co Ti někdo nakuká.4 Na tebe už dávno nejsem naštvaný (to bylo jen chvilkové zatmění, protože nemám rád, když někdo plácá nesmysly a ani neví jak vypadá výstuha L/A - tím nemyslím Tebe )
09:12:23
15.08.2003
Luděk
2PPP: aoutodílna Horáček-Sládek Ti vymění i domečky (mám to za sebou loni),že by další potencionální brigádník na mojí stavbu40
09:01:59
15.08.2003
CHIP
2PPP: Mozna je to napruzeni tech sikmych ramen zapricineno tim, ze jsou do vrtule podelna ramena. Ale to je jenom dohad. Jiste je, ze bych zkusil dat nova podelna ramena a vyztuzil je... Mohlo by to vyrazne pomoct ... No u me na aute byla a je vyhoda, ze domecky podelnych ramen nebyly rezave, takze se nic varit nemuselo.

Jinak jsme na tom stejne v tom co muzeme udelat sami ......
16:59:03
14.08.2003
To: CHIP

Pises, ze vraj sa sikme nekrivia, ale sa "zborti" spoj so sikmym. Nuz mozno u Teba, Ale v mojom pripade su sikme do vrtule. Pi silentbloku su pekne zvislo a nad nabojom su uz krivo a niekde medzi su proste ohnute. Nie je to asi stale, lebo ako som uz nizsie pisal, staci, ze im odlahcim (napriklad dvihnem auto, alebo urvem silentblok z domceka :)) a su zrazu rovne (takze nie su ohnute, len napruzene). Ich napruzovanie a ackovitenie sa zastavi az ked to sikme a hlavne silentbloky sikmych zastavia. Vystuhy na zdrave sikme je pre bezne jazdenie zbytocnost, ale na take ako mam ja sa to uz asi plati :) :(. Na sikme to znamena, vacsiiu namahu na domceky a na kasnu, tvrdsie pruzenie ale zase mensie alebo ziadne acka.

Akurat suhlasim s tym, ze nie kazdy ma moznost si to spravit sam. Ja bohuzial nemam ani len moznost to dat spravit druhym. Ked vidim, ze hadam jediny servis, ktory bol ochotny vymenit domceky pozdlznych ramien nahradit hrdzu nad starymi plechom 1mm a pripodoval do troma bodmi (kazda strana okrem jednej ma jeden rozmachleny bodovy zvar), tak si ani nechcem predstavit ako by vystuzovali ramena. O obruseni plechov pred zakadovkou a dalsimi natermi ani nesnivam.
10:40:59
13.08.2003
CHIP
2Bery: No tak vidis ... casem urcite zapracuju a budu si spoustu veci delat sam, nebo za pomoci kamaradu a znamejch

2MATTESS: Fotky uz jsou, ale minulej a tenhle tyden se stehuju do novyho bytu, takze nemam cas zasednout k pocitaci a udelat nejaky stranecky ... Vydrz, vsechno bude.....
10:34:16
13.08.2003
MATTESS
2CHIP: Kdy budes mit ty fotky??
10:09:57
13.08.2003
MATTESS
2CHIP: Spis jsem to myslel vseobecne.
10:01:47
13.08.2003
Bery
Aha,já myslel že ty a tvůj rapid už se životem bok po boku plácáte delší čas.Tak teď už vše chápu.Taky mi trvalo nějakou dobu než jsem potkal ty správný a dobrý lidi!Ze začátku jsem díly a práci mockrát težce přeplácel,než jsem poznal správný kluky škodovkáře s kterýma si vyhovíme a pomůžem.
09:30:57
13.08.2003
CHIP
2Bery: 2MATTESS: No mozna se pokusim jit vasi cestou, kazdopadne ted jsme se s Ludkem domluvili, ze budeme delat spodek,dutiny a popripade predni napravu, takze mozna se casem dostanu tam kde jste vy. To vite ja to auto mam teprve rok a za tu dobu se opravovaly detaily, ted to vsechno prijde.

Kazdopadne Bery dik za pochvaleni ceny ...
09:07:34
13.08.2003
MATTESS
2Bery: Znami a informace - a o tom to je52
09:01:25
13.08.2003
Bery
Jo tak já jsem šikovnej akorát tak neco zkurvit.Kdyby nebylo kámošů,tak ten rapid vypadá jako troska.Popíšu to jinak.Já poscháním věci - kontakty nejlépe přez známí - lepší ceny,naschromáždím´je doma,celé to připravím, když je to komplet,naházím to do auta,ukecám jednoho kamaráda,který je moc velký šikula,aby na mě dohlídnul,nejlépe aby to složil,svařil,nastříkal s tím,že já mu pomáhám tak,aby s tím měl minimální množství starostí a maximální pohodu.To znamená,že připravím,podržím,umeju,o čistím,uklidím,přivezu cigára,jídlo a všichni jsme spokojený.Co se mi líbí na tvé metodě,že vyděláš peníze a zadáš to někomu a máš hotovo.Ta cena za tu GO je dobrá!
08:45:29
13.08.2003
CHIP
2Bery: Uznavam jsi sikovnej a zvladnes spoustu veci sam ... ja nemam cas, prostory ani naradi, takze to nekomu zadam a mam po problemu, pak musim pocitat s tim, ze ten dotycnej za to muze neco chtit...

Ted je to uz zase debata o necem jinym, kdo to poridi levnejc..... k tomu jen tolik, kazdej proste nema sanci si to vsechno vyrobit sam ...... Tot vse ....
08:37:23
13.08.2003
Bery
Cenu výztuh jsem počítal - sehnal jsem je dost dobře.V jednom nejmenovaném městě od jednoho nejmenovaného člověka,který mi v práci vypálil 3 sady za velice rozumnou cenu.

Čas který mě to stojí-bude stát opravdu nepočítám a ani nechci.To by bylo šílený numero.Spíš než čas bych započítak benzín,protože u toho schánění toho nalítám hrozně moc... 5800 je cena komplet nápravy po GO - vyvaření,lak,ložiska v nábojích,jiné domky k uložení do kastle,držáky 4pístů,brzdiče,kotouče a jedny starý destičky,který jsou z 50% sjetý

08:35:31
13.08.2003
CHIP
2Saky: Kazdej neni tak zrucnej a navic ja napriklad geometrii zadni napravy udelat neumim.... no coz mozna jsem uplne neschopnej......
08:24:50
13.08.2003
Saky
no jo ale nenecham si kazdou blbost delat, kdyz tady vidim jaky maji lidi plany s autama (uznavam ze vsechno to sou jen plany ktery se 95pct lidi nesplnej ) tak kdybysi vsichni meli vsechno delat tak kazda z tech skodovek vyjde na meloun-) jde o to ze vetsina si to proste udela sama coz zrovna v tomhle pripade zadnej problem neni staci kdyz ti nekdo nastriha ty pasky plechu zbytek uz neni problem, oni ani ty pasky nejsou problem pokud mas nuzky na plech ktery zvladnou 2,5ku plech a tak je to na skodovce se vsim, je to auto kde si udelas skoro vsechno sam narozdil od modernich aut prospikovanejch elektronikou a vubec si treba nedokazu predstavit kdyz si tady nekdo vymysli ze chce do skodovky treba abs tak si to musi udelat komplet sam protoze bych chtel videt nekoho kdo bude chtit abs a prijde do servisu zandejte me tam abs--)
16:40:23
12.08.2003
CHIP
2Saky: Slo o to, ze tolik si reknou v dilne, kdyz chces neco udelat..... 8
16:07:00
12.08.2003
Saky
2chip> ale nemuzes hnedka vsechno prepocitavat na penize, spousta lidi to auto ma jako hracku a proste je to bavi a tak to delaj a proc nekomu platit za neco co si udelam stejne dobre mozna lip sam, jina vec je kdyz tuner rika tohle mam zadarmo tohle zadarmo takhle se to taky neda brat kdyz uz tak musis pocitat aspon material a ten u vyztuh vyjde na cca 200Kc tech par dir vyvrta a dopiluje kazdej a kdyz budu pocitat 150kc/hod budiz-) ty to treba vydelas ja taky ale vetsina lidi ne, kdyz vezmes mista mimo prahy tak tam lidi delaji za 50kc a sou radi ze maji vubec praci
15:58:00
12.08.2003
CHIP
2Tuner#2: 2Bery: Jo, jen tak orientacne za kazdou stravenou hodinu na te naprave si zapoctete minimalne 150 Kc a za vyztuhy minimalne 500,v zamecnictvi by vam to udelali spis mnohem draz, a pak mi muzete rict, na kolik vas to prislo..... Pochybuju Tunere#2 ze se vlezes do 2500.

Ale to je jedno, je to jen o tom, ze aniz jsem musel hnout prstem, protoze nemam momentalne cas, mam nadherne opravenou napravu a levne......
15:46:24
12.08.2003
CHIP
2Bery: Jasne, ale polovinu veci sis delal sam, jako je demontaz a montaz napravy atd.... zapocti to a uvidime kam se tva cena vyskrabe..... a nezapomen na cas, ktery jsi u toho probendil......
15:21:40
12.08.2003
Bery
co v tech autech vzadu vozíte,že to bývá tak unavený a rozjetý?Je fakt,že já většinou jezdil ve 2 lidech,ale zase tam byly podložky a 15'' kola.Předešlý majitel měl teda rodinu,ale moc se to na tom nepodepsalo. Nápravu jsem teda taky teď vyvářel - komplet(asi jako tuner2)včera jsem kupoval nějaký drobnosti jako šrouby,kostky,gumy ...Už aby byla složená.Jo a i s kotoučema - komplet zadní vyšla na 5800,-
15:14:15
12.08.2003
CHIP
2Tuner#2: Nekdo rika bastl, nekdo rika poradna prace ... kazdej nema tunu znamejch, aby mu vsechno udelali zadara, u nas se mi na tu napravu nechteli ani podivat. Je mi celkem jedno ze nekde nekdo to ma za 500, ale spocitej si, kdyby sis ty vyztuhy nechal vyrobit pak navarit, pak by sis to nechal namontovat, pochybuju, ze by ses dostal pod 2500. Tys to nevidel a rikas bastl .... neni to zadnej bastl, je tam krasna vystuha po cely delce az tesne pred naboj a na ni (respeknive uz prez ni) bude seriova vyztuha .... jestli se nekde nekomu neco krouti, u me to urcite nebude. Jak jsem psal .... nikdy jsem nikde zadny pokrouceny sikmy rameno nevidel.... sikma ramena se nekrouti, ale borti se spoj mezi ramenem a nabojem, tudiz to, cemu ty rikas vyrovnani je pouze a jen zkrouceni, aby jsi obesel to zborceni naboje a ramena..... Vyztuha, kamkoli, je urcite prinosem, ale musime si objektivne priznat, ze nekde jsou vyztuhy, pro normalni provoz zbytecne.

Klidne se mi smej, ja jsem spokojen, protoze moje naprava, konecne vypada tak jak jsem si predstavoval a nazor Tunera#2 jde celkem kolem me, protoze si neustale mele svou a neposloucha nazory druhych. Ja jsem jasne a jednoznacne priznal, ze vyztuhy dle LA ano, ale pouze pro extremni zachazeni, aspon teda na sikmejch ramenech. Ty nejsi schopen priznat, ze sikma ramena se vyztuzovat nemusi.......

Uzij si zbytek dne a nebud na me nastvanej ..... ja na tebe taky nejsem........1 45
14:28:43
12.08.2003
2CHIP: No tak to je bombááá - za ty prachy mít na autě bastl a ještě tomu říkat dobrý kauf - to už je na mě moc 3 Jaká je prosím tebe výhoda, že máš ramena nová oproti tomu co tady hlásám už půl roku já?????? Já říkám srovnat šikmá!! (což ty nemáš), vystužit šikmá!! (což ty pravděpodobně taky nemáš a tím pádem se zachvíli to podélné zase podřídí krutu toho šikmého a budeš tam kde jsi byl) a koupit nová podélná a na ně po celé délce jednolitě navařit páskovimu dostatečné tloušťky aby se to nekroutilo- důležité je to, že páskovina je z jednoho naohýbaného kusu přesně dle L/A a né jen kousek a pak kousek origo výstuha, protože je to pak rozdělený a bude se to v místě kde končí navařená výstuha a kde začíná origo výstuha nadále ohýbat. No co komu není rady, tomu není pomoci - Mě repase nápravy vyšla na 200,- za srovnání šikmých ramen, 0,- za výstuhy od Luboše z laseru, 0,- za navaření pořádných výstuh dle L/A a tuším že 300,-/kus za nové podélné rameno - už jsem je kupoval před půl rokem a nevím kolik stály. Chápu že tvoje cena je i s prací, ale za takovej bastl bych nedal nic.
23:29:14
11.08.2003
Jarda
Taky vyztužuju mimo jiného i zadní nápravu, nechal jsem si udělat výztuhy obou náprav podle L/A. Akorát známej co mi to vařil dal výztuhu na šikmé rameno opačně zezhora, takže se musely udělat znova další 2 výztuhy a navařit je správně zespoda.

Jinak podélný ramena jsem dával taky nový . A když už jsem se do takovéhle práce dal tak jsem to chtěl udělat kvalitně a mám obě nápravy v komaxitu.
11:00:57
11.08.2003
CHIP
2MATTESS: Jenomze ja mam vystuzeni ramen navarenim vyztuh + seriove vyztuhy ..... Moje ramena nemelo smysl rovnat, nebot byly zrejme pomerne orezly......

Vyhoda je ze mam ramena nova ... nikomu to nevnucuju ... ja jsem spokojen......
10:47:34
11.08.2003
MATTESS
2CHIP: Jen tak na okraj: srovnani ramen vyslo cca 200Kc kus, vyztuhy 0Kc, navareni malickost. tak nevim, co vychazi mene. A dam prednost osvedcenenu z rally.....V zime jde ta seriova vyztuha do haje a dam L/A vyztuhy.

Ale jsem zvedv na ty fotky.
10:21:26
11.08.2003
CHIP
2Lukáš: Kdepak vsechno jde.... A mnohem jednoduseji a levneji, nez propaguji nekteri dalsi... nic proti jejich reseni, ale za 2500 to urcite nemaj......47
Extreme Tyres