výztuha podélného ramene 114322480

prohledat
138 příspěvků (zobrazeno 101 až 138) od 15.07.2003 do 24.10.2003, založil/a
řadit dle data
11:14:53
17.07.2003
presne tak taky nechapu to chovani, a to jenom kvuli tomu ze jsem vyjadrili svuj nazor :(((
11:13:02
17.07.2003
Tuner#2 - zrušená registrace
Luděk: když už alespoň nepřiznáš chybu a to, že jsem pouze napsal svůj názor na věc, že ta výstuha nepomůže - že se to musí udělat komplet, tak mě laskavě přestaň nadávat!!!!!...
10:53:52
17.07.2003
Luděk
2Milda: ale prdlačku,jenom nesnáším vysírače a za chvíli je budu asi pobíjet jako mouchy plácačkou1,ale Tebe přece15 miluju už od prvního setkání a Ty to víš23
20:17:23
16.07.2003
Milda
2Luděk: Teda Ludo ty ses rozjel, kdybych nevedel ze mas ponekud uchylnej smysl pro humor (jako ja) a nevypadas jako chlap, tak bych se vsadil ze mas premenstruacni syndrom 3 1
18:09:24
16.07.2003
presne tak, reknu svuj nazor ale pan cteny Ludek musi ten svuj prosazovat a prosazovat a jeste hur nebere v potaz to ze mu nekdo rekne svuj nazor a to zjevne nikdy nevidel planky na LA.....no nic nema cenu se k tomu vyjadrovat souhlasim presne s tim co napsal ted Saky vcetne toho ze je Tupoun a pako :)))))

17:07:23
16.07.2003
Saky
spravne-) ja uz proste nemam slov, clovek neco napise ty to prevratis a tak porad dokola..
17:03:25
16.07.2003
Luděk
2Saky: 2CHIP: tahle součástka u jedný sériový 136sky,která jezdila unás od nova většinou se 4yř člennou rodinou udržela rovný ramena do 96 tis. km a paxe vyměnily a ještě jezdily na jiným autě,páč nebyly zase tak hrozný.

Tahle součástka vydržela u mojeho Rapida 3 roky držet původní brutální áčka v relativním normálu (společně s podložkami pod pružinama,předtím vevnitř holá guma a venku 4mm vzorku),než se ty ohnilý podélný ramena úplně rozpadly.

Tahleta součástka dokáže udržet normální stav nápravy,pokud není extrémě zatěžovaná a ramena jsou z kvalitního materiálu (né polský)

je jasný,že další výztuha navíc,je lepší,ale není životní nutností

a z tohohle kšeftu,jak tomu někdo říká,mám jenom to,že poslouchám blbý kecy od borečků,co si vyztuží asi všechno,včetně vlastního ptáka,aby byl tvrdší1,prostě,kdo chce,ať napíše,kdo nechce,ať si tam třeba navaří kolejnici z ČD.Howg.
16:51:07
16.07.2003
Saky
to je fuk, rikej si o me co chces stejne me neznas..

no to uz je lepsi kdyz to napises takhle.. ale jeste by bylo spravne dodat ze aby to melo smysl je to potreba dodelat cely a pak uz to podle me a tunera, mildy a dalsich.. postrada smysl, proste proc tam davat kus plechu navic pokud to vyztuzuju cely, ono je sice pekny tvrzeni cim vic toho tam navaris tim je to pevnejsi ale to nemusi byt az tak pravda a z hmotnostniho hlediska atd...

no abych to shrnul, kdyz si nekdo necha nastrihat z 2,5ky plechu pasky 55mm siroky po pul metru (ty rozmery si uz nepamatuju ale nejak tak to je..) navrta tam par der a vypiluje tak se dostane na cenu cca 100kc za rameno (2ks plechu) a az tato uprava je zarucena.. uz se k tomu dal nehodlam vyjadrovat
16:45:05
16.07.2003
CHIP
2Saky: Nikdy jsem nerekl ze jsi tupoun, pouze pako, to priznavam...

Hele navic to neni zadnej kus plisku ale je to opravdu poradnej kus zeleza....

Tedy pro vsechny....

Objednejte, pokud chcete, jako doplnek k vyvareni podelnych ramen... Tato soucastka sama o sobe dlouhodobe nic nezachrani....
16:42:37
16.07.2003
Saky
2Chip: to je v pohode pako tupoun atd..

pokud vim tak diskuze zacala o tom kdo chce ten kousek plechu jako vyztuhu nic tam nebylo o tom ze si to ma jeste dovarit po cely dylce aby to melo smysl, protoze pak by nastala otazka proc to takhle kombinovat a nevyvarit to cely podle LA? ale to je jedno a kdyz tam Hafan a tuner napsali ze je to na nic ze to stejne nepomuze, tak ste se do nich pustili at si to dou psat nekam jinam ze to tady nikoho nezajima, proste podle me je nefer neco nabizet a nerict k tomu vsechny klady a zapory ne jen cast pravdy ale proste tady clovek nemuze rict nazor bez toho aby ho hned nekdo napadl ze si idiot tupoun atd. . misto toho abyste si poslechli neci nazor kdo tomu rozumi (tim nemyslim sebe-) tak se tady hadate jak mali kluci kvuli kravinam....
16:38:06
16.07.2003
Milda
2Saky: Dekuji ti nacelniku ze ses me zastal 4
16:36:11
16.07.2003
CHIP
2Saky: To se ti povedlo .... Nikdo nikoho k nakupu nenuti ... a ty jsi se predvedl jako pekny pako....51
16:31:02
16.07.2003
Saky
2Milda: presne tak souhlasim se vsim, akorad ted budes nazvan nejakym tupcem kazicim ksefty-)
15:42:05
16.07.2003
Milda
2Luděk: Hele ja te teda nechci brat iluze, ale mechanice rozumim natolik abych vedel, ze rameno se kroutinejvic veprostred mezi uchycenim k silentbloku a uchycenim k sikmymu rameni, takze hlaska ze kdyz je tam dira pro orech tak je to k nicemu je naprosto scestna, protoze konkretne v tomhle miste se ti

bude rameno tezko kroutit. A duvod cely tydle diskuze mezi nami s vyztuhama LA a vami co chcete origo je ten, aby lidi zbytecne nevyhazovali prachy za kus zeleza kdyz jim udela stejnou sluzbu pasek plechu s dirou na lanovod k rucce a orech z goly, kterej si kazdej kdo ma doma vrtacku a pilnik muze udelat sam za 0 penez
14:51:24
16.07.2003
CHIP
2Saky: Jiz na zacatku jsem psal ze s vyztuhami po cele delce Ludek pocita.... Tvoje argumenty jsou neopravnene....

Zaloz si vlastni tema, kde to muzete treba s Tunerem#2 a Hafanem rozebirat dle libosti.....

Howg
14:42:25
16.07.2003
Luděk
Nakonec jste snad dost velký,abyste měli vlatní názor,nikomu nic nenutím,takže prostě,kdo máte zájem o repliku výztuhy 114322480,tak napište a ostaní si prosím vytvořte vlastní téma vedle a tam si klidně zaříkávejte třeba hady 4
14:42:12
16.07.2003
Saky
2ludek. nevim jestli si nekdy videl planky na LA napravu, ale ver tomuze konstrukteri nebyli blbi a otvor pro golu a dostatecny rozsah pro stelovani sbihavosti tam nechali...jak popisujes ty ze je mas vyvareny po cely delce tak je to vicemene LA uprava s tim ze ten konec uz neni dodelanej ale je nahrazen tou originalni vyzuhou to uz mozna ma nejaky smysl, prot se tu ohanis tim jak vypada tvoje naprava ale pokud nekdo da jen tyto vyztuhy nepomuze mu to skoro vubec, a kdyz to vyvarovat cely tak to udelam podle LA a ne kombinaci obojiho...
14:38:19
16.07.2003
Luděk
A k dalšímu se už vyjadřovat nebudu,jenom snad můžu napsat,že dokud mě lidi nepřesvědčí,že něčemu rozumí a že něco umí,tak na jejioch mínění nedám,i kdyby kázali slovo boží ...

jo a neexistuje člověk,který by perfektně rozumněl úplně všemu a pokud se tak tváří,tak tím jenom degraduje důvěryhodnost svoji osoby i v těch věcech,kterým třeba rozumí.
14:36:49
16.07.2003
Saky
ja na to mam jinej nazor, proto Ludek pise ze to zabranuje krouceni podelnyho ramene coz neni az tak uplne pravda tak nevidim jeinej duvod proc by se k tomu nemel pridat komentar zda to ma ci nema vliv, jen aby si to neobjednali lidi a pak nebyli sklamani... ze za stejnoucenu mohli mit LA vyztuhy ktere teprve maji nejaky vliv na zkroucen ramene.. ale ja jsem jen podle Ludka tupoun-) a nerad bych nekomukazil ksefty...
14:34:38
16.07.2003
Luděk
Vážení přátelé,pokud jsme se opět všichni rozohnili na toto téma,tak vězte,že: posun ramene pro sbíhavost je cca 60mm a šroub,který tam je je 10tka tzn. 17cka hlava šroubu a matice,tzn. že by v tý výztuze,která je po celé délce ramena musela na konci být v prostředku díra minimálně 60mm dlouhá a 17 mm široká,což je vcelku dost na to,aby pro tento kus zmizel efekt vyztužení a to nevím,jak při tomto rozměru přitáhneš ten šroub,protože,aby se tam vešel alespoň ořech z goly,tak tam musí být min. o 6 mm širší a delší otvor.

Moje ramena vypadají asi momentálně takhle: od silentbloku až po zde inzerovanou originální výztuhu je vevařený po obou stranách plech a na konci jsou vloženy právě tyto výztuhy,takže veškerá funkčnost zůstává bez problémů zachována a jak vypadá náprava může říci třeba Max,Chip,Lukas
14:26:35
16.07.2003
CHIP
2Hafan: Myslim, ze bylo jasne vysvetleno, ze kdo nema zajem at sem neprispiva... nikomu je Ludek nenuti a myslim si ze dobre vi, proc tyhle vyztuhy chce. Nechces, v poradku, nech ostatni at se rozhodnou sami... Pokud se chces bavit o ucinosti vyztuh jakehokoli typu, tak si zaloz vlastni diskuzni tema..... Je to jasny ..74 Ja myslim ze zcela...
13:36:15
16.07.2003
Presne jak rika tuner2 i podle planku a je to jasny je v tech vyztuhach dira na to aby se dalo s tou kostkou hejbat....

Taky uz mlcim...
12:43:25
16.07.2003
Luděk: pokud jsi někdy viděl ty plánky, tak v té výstuze je díra práve pro možnost posouvání kostky a tím nastavení sbíhavosti. Další věc je to, že výstuha musí být na obou krajích ramena a né jak jsem teď někde viděl přilepená uprostřed na ten původní plech - to je nanic. k tomu, že i šikmá ramena jsou potřeba srovnat a vystužit se už nebude vyjadřovat (známej udělal přes to co píše CHIP a už mu to zase dělá Áčka a to ty podélný dal nový s pořádnejma výstuhama)

CHIP: sorry už se na tohle téma ani nezmíním 69
12:33:47
16.07.2003
Luděk
2Hafan: jó a jak potom pohneš hliníkovou kostkou v rameni,abys udělal sbíhavost,když šroub,krerým je upevněná bude pod tím plátem plechu?

Výztuh bylo hromada,ale prostě se vyprodaly a už se nevyrábí (to mi říkal soused vedoucí samoobslužné prodejny n.d. Škoda v Pardubicích).Jo a taky mi říkal: dej mi jeden vzor a já je nechám vyrobit i v M.B. o ně stojí.
12:27:27
16.07.2003
to spis bude tim ze je nikdo nechtel :)))

Normalne vemu plat a privarim ho po cely dylce podelnyho ramene...a je to...presne podle planu LA
10:16:37
16.07.2003
Nazdar Ludku,

mel bych taky zajem o jednu sadu t.j. 4 ks vyztuh podelnych ramen na

Skoda 130 s kyvnou vlečenou nápravou.

Janík Petr Palackého 10. 746 01 OPAVA 1
09:02:23
16.07.2003
Luděk
Jde o to,že nevím,kam chcete u zadní části ramene co přivařovat (někteří),pokud má jít ještě někdy nastavit sbíhavost zadní nápravy,tak to musí být přišroubovaný.Jde o to,že chci zajistit výrobu originální výztuhy viz. katalogové číslo,které byly sériově montovaný na vlečku pro 742.135,6 a kdo si na rameno přidá ještě výztuhu další,to už je jeho plus.Osobně jsem jezdil 3 roky s těmahle origo výztuhama a podloženýma pérama,z toho 2 roky s LPG a dokud nebyla podélná ramena úplně na tabák,tak to jakž-takž drželo a to byl původně Rapid totálně na prdeli a gumy sjetý jenom zevnitř.

Jak napsal Chip,na ostatní polemiku a komentáře nejsem vcelku moc zvědavej,už se tady kolem toho napsalo vcelku zbytečně hafo,prostě kdo je chce,ať dá vědět,abych mohl objednat potřebný počet kusů.Jo a je zajímavý,že pokud je to tak na hovno,že se jako náhradní díl vyprodaly a prostě už nejsou,to bude asi tím,že to lidi kupovali,aby to hnedle dávali do sběru1
22:36:21
15.07.2003
Radek
Já bych mněl taky zájem52 1
21:49:24
15.07.2003
Racyk
nevím, jestli bych je ted chtel, protože zrovna zítra nahazuju kompletně vygenrálkovanou zadní nápravu (ložiska gufera, silenbloky) a taky ji mám vyztuženou na šikmých ramenech, uvidíme, co to bude dělat, nějak brutální ačka jsem neměl, takže doufám, že ty silenbloky na šavlích udělají své
21:28:19
15.07.2003
Lukáš
2Luděk: já bych takybral - do rezervy, že 47
21:04:25
15.07.2003
Max
Hele já bchy je asi taky bral....

ale radši bych je tam přivařil žen přišrouboval...ale to se uvidí...
19:50:27
15.07.2003
CHIP
Ste jak deti, pokud zajem nemate, proc sem neco pisete, akorat zahrabete puvodni duvod tohohle tematu nekam.

Samozrejme ze Ludek pocita s tim ze by se podelna ramena dukladne vyztuzila, ale jeste navic by chtel tyhle vyztuhy a ja si myslim, ze to neni spatny napad. Mimochodem Tunere#2 chapu ze jsi zastancem vyztuzovani pricnych ramen, ale jak uz jsme tady nekolikrat shodnotily, tak se krouti hlavne ramena podelna pricna se nekrouti, maximalne se "borti" svar mezi nabojem a pricnym ramenem a tomu se zabrani tezko. Vyztuzovani pricneho ramena je pouze pro ty, co chteji autem podnikat 10 metrove skoky, kdo chce normalne jezdit je to pro nej zbytecnost.

Dalsi vec, jeden znamej tady koupil garde a to melo takovy acka, ze drelo kolama o podbeh, muzu s klidnym svedomim rict, ze dal pouze nova podelna ramena bez jakehokoli vyztuzeni a zelvy a kola jsou rovne... co z toho plyne?? Ze pricna ramena byla absolutne rovna...ze mel vyztuzit ta podelna ramena o tom zadna.

A prosim neni nutne reagovat, vy jste vyjadrili svuj nazor ja ho vyjadril a je to vyresene, stejne se nikdy neshodneme, protoze kazdy ma svou pravdu.
19:26:59
15.07.2003
Milda
2Luděk: Uz sem videl na dvou autech takle z tovarny vyztuzeny ramena a obe mely Acka jaxvin. Pravda na tom mym se udelaly po 8 metrovym skoku, ale predtim uz tam trosku byly 1
18:38:02
15.07.2003
Presne jak rika Tuner2...ostatni vyztuhy jsou na dve veci...
16:58:32
15.07.2003
Podle mě jsou na nic. Chce to udělat přes celý dle plánků např. v knize Sportovní úpravy vozů Škoda a navíc to chce vystužit i šikmá ramena - nejlépe srovnaná - jinak to bude dělat Áčka za chvíli znovu. Já vím věčná debata, ale je to tak :o))
16:00:47
15.07.2003
CHIP
No a o me Ludku taky vis...

Jinak zeptam se jeste kolegu tady ve Sternberku.....
15:50:35
15.07.2003
Radůz
2Luděk: ludo já je určitě chcu 52 52 52
15:42:56
15.07.2003
Luděk
už jako náhradní díl neexistuje,ale měl bych asi možnost na zakázku vyrobit.Chtělo by to ovšem více kusů,aby se to nějak olevnilo.Tudíž to nabízím místním soukmenovců,na jedno auto jsou potřena 4 kousky a montují se zvenku a zevnitř do ramene na šroub,který prochází ramenem a drží hliníkovou kostku na sbíhavost zadní nápravy.Jejich přítomnost zabraňuje kroucení podélných ramen (alespoň částečně),cena by neměla řádově přesáhnout desitky korun/ks.
Extreme Tyres