skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co mi to kape na pedál (nebo na karbid)?
prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 10.07.2003 do 18.07.2003, založil/a
Hele,já jsem dneska ráno cvičně před snídaní nahodil nový spojkový válec za 266,60 Kč.Včera mě na pivu soused upozorňoval,abych před instalací provedl demontáž a vyčistění toho nového a ejhle,opravdu tam byla špona,takže pak se není čemu divit,že vydrží jenom chvíli.
18:16:41
14.07.2003
14.07.2003
je obecne znama vec ze brzdovka rozezira lak...
To dummie: jinak válec celej stojí asi 300,- Taky jsem si ho sám vyměnil, a to tomu vůbec nerozuzmím :))))
2Dummie: Klid me to delalo taky dal jsem to jednomu znamimu, a ten mi za 200 Kc vymenil brzdovku a dal novy gumicky do valce a bylo po problemu....
Mimochodem, protoze jsem mel prochcanej koberec od brzdovky rozhodl jsem se ze ho vycistim, vse se podarilo dobre, ale kdyz jsem umejval podlahu od ty brzdovky, tak sla dolu i vetsina laku, takze musim rychle vsechno dukladne natrit....
Mimochodem, protoze jsem mel prochcanej koberec od brzdovky rozhodl jsem se ze ho vycistim, vse se podarilo dobre, ale kdyz jsem umejval podlahu od ty brzdovky, tak sla dolu i vetsina laku, takze musim rychle vsechno dukladne natrit....
kup si novej, povolíš 2 matky a dva šrouby a je vyndáno, stejným, ale opačným postup namontuješ ten původní ne? No a horší to bude s odvzdušněním.

01:23:58
12.07.2003
12.07.2003
Dummie
Díky za odpovědi. Pochopil jsem z nich, že:
1. To mastný je brzdovka, takže v první řadě musím častěji kontrolovat její hladinu (případně dolévat).
2. Způsobuje to korozi, takže to nesmím nechat procucat kobercem. Což se nestane, protože naštěstí tam mám navíc ještě velkej koberec gumovej.
3. Dá se s tím jezdit, takže se (zatím) nemusím bát, že by se kvůli tomu něco kriticky podělalo (jako že by přestaly fungovat brzdy nebo tak něco).
4. Teče to asi z netěsnícího spojkovýho válce a k opravě je nutné ten válec přinejmenším rozmontovat (nebo přímo vyměnit). Což já - blb - samozřejmě nezvládnu. Neboli holt musím nechat vydělat hochy v servisu. Kolipa to asi tak koštuje?
5. Mám se připravit na to, že po opravě se to časem může objevit znovu.
Tož ještě jednou dík...
1. To mastný je brzdovka, takže v první řadě musím častěji kontrolovat její hladinu (případně dolévat).
2. Způsobuje to korozi, takže to nesmím nechat procucat kobercem. Což se nestane, protože naštěstí tam mám navíc ještě velkej koberec gumovej.
3. Dá se s tím jezdit, takže se (zatím) nemusím bát, že by se kvůli tomu něco kriticky podělalo (jako že by přestaly fungovat brzdy nebo tak něco).
4. Teče to asi z netěsnícího spojkovýho válce a k opravě je nutné ten válec přinejmenším rozmontovat (nebo přímo vyměnit). Což já - blb - samozřejmě nezvládnu. Neboli holt musím nechat vydělat hochy v servisu. Kolipa to asi tak koštuje?
5. Mám se připravit na to, že po opravě se to časem může objevit znovu.
Tož ještě jednou dík...
2Engi: Tos mel stesti, protože ta kvalita válců je dneska... kdesi.
Jak jiz psali ostatni - spatnej spojkovej valec - me to delalo taky, vymenil jsem ho a ted uz mam prez rok pokoj

07:57:09
11.07.2003
11.07.2003
jj prochcava ti spojkovy valec :((
A urcite s tim neco delej je to pekny svinstvo a dokaze s tim autem pekne zatocit :(((
A urcite s tim neco delej je to pekny svinstvo a dokaze s tim autem pekne zatocit :(((
Mě to dělalo taky, ale jen trochu a skoro to nebylo vidět. Ovšem co bylo vidět, byl rozežraný lak pod koberečkem a kobereček trochu taky. Rozhodně to chce s tím něco dělat než prorezne i podlaha!
Já jsem jen vyměnil gumičky a v pohodě.
Já jsem jen vyměnil gumičky a v pohodě.
Mě to dělá taky už asi 1/2 roku
kašlu na to jenom jednou za čas doleju brzdofku
kašlu na to jenom jednou za čas doleju brzdofku
5ekl bych že ti teče spojkovej válec a po pedálu ti to stejká dolů na kobereček... Dělá mi to taky, ale vzhledem k tomu, že je to za 2 roky už třetí válec, tak na to kašlu, protože nový nevydrží dýl jak půl roku
.

22:26:29
10.07.2003
10.07.2003
Dummie
Když su blbé (a navíc líné), tak se optám:
Zhruba před měsícem mi z místa odkudsi nad spojkovým pedálem začalo kapat cosi mastného. Ne moc, ale přece. Běžné prohmatání nic neukázalo, na podrobnější prohlídku jsem zatím línej. Takže jako správný drzý diletant zneužívám trpělivosti vás, zkušených: Co by to tak mohlo být? Je nad tím pedálem nějaká hydraulika plněná olejem? Nemohlo by to souviset s tím, že jsem si na podzim nechal vyměnit olej v převodovce? (Jako že to v létě teplem nabylo a teď to někde přetéká?) Nebo je to nedejbože brzdovka (brzdový pedál je suchý)? A co byste diletantovi poradili? Mám počkat? Mám zkusit utáhnout, co se dá? Mám s tím co nejrychleji zajet do servisu? Nebo se mám s takovými dotazy jít bodnout?
Díky za jakoukoliv odpověď.
Zhruba před měsícem mi z místa odkudsi nad spojkovým pedálem začalo kapat cosi mastného. Ne moc, ale přece. Běžné prohmatání nic neukázalo, na podrobnější prohlídku jsem zatím línej. Takže jako správný drzý diletant zneužívám trpělivosti vás, zkušených: Co by to tak mohlo být? Je nad tím pedálem nějaká hydraulika plněná olejem? Nemohlo by to souviset s tím, že jsem si na podzim nechal vyměnit olej v převodovce? (Jako že to v létě teplem nabylo a teď to někde přetéká?) Nebo je to nedejbože brzdovka (brzdový pedál je suchý)? A co byste diletantovi poradili? Mám počkat? Mám zkusit utáhnout, co se dá? Mám s tím co nejrychleji zajet do servisu? Nebo se mám s takovými dotazy jít bodnout?
Díky za jakoukoliv odpověď.