Zdravím škodovkáři, před pár dny to do mého Rapida našila naprosto bez brždění na přechodu nepozorná ženská, já poskočil a narazil do auta předemnou. Jak Rapid dopad se můžete podívat sami:
jurraa.rajce.idnes.cz/Bou
racka
Podle likvidátora je to totálka, oprava by vyšla mnohem dráž než je cena auta, auto by se prý musel rovnat na stolici.
Opravit předek by problém snad být neměl, horší je to se zadkem. Motor dostal přímý zásah do řemenice ( kousek řemenice je uštípnutý ), budu ho muset nejspíš rozebrat + nejde vyřadit rychlost ( asi pokřivené táhlo, řadící pákou jde hýbat jen dozadu ), Rapida jsem odtlačil se sešlápnutou spojkou. Celý zadní bok na straně řidiče je pomuchlaný, vypadá že je trochu pokřivený i nosník motoru, nejspíš vše zralé na výměnu. Druhá strana možná půjde vyrovnat.
Má smysl ho opravovat ? Rapid totiž není shnilý a pokud je opravitelný a oprava by nestála několik desítek tisíc, byla by škoda ho zrušit. Je někdo spolehlivý v okolí Ostravy, kdo se opravami starých škodovek zabývá, zatím jsem nikoho nenašel ( možná špatně hledám ).
Dík za rady a komentáře, strávil jsem dost času jeho opravami, tak jistě víte jak se cítím.