Včera jsem se navzdory počasí dokopal k tomu konečně shodit hlavu u 130LPG a ač jsem čekal na prvním válci zaklepaný ventil, tak toto mne dostalo:
A to byla nová hlava, kterou jsem koupil předloni na Aukru - jen ji někdo upravoval - zvětšené a slícované kanály a bohužel také snížená na minimum (cca 1,5 mm), kdovíproč měla vsazená nová vodítka ventilů a sela ventilů byla také nějak upravená - zřejmě měkčená
...vzhledem k tomu, že za rok, co byla hlava na autě, jsem na ní najel něco málo přes 20 tisíc, po celou dobu jsem používal aditivum na ochranu sedel (přisávané podtlakem za chodu motoru) a zezačátku pravidelně seřizoval vůle ventilů (už od začátku se ten výfukový ventil na prvním válci zaklepával - po 1000 Km už byl bez vůle), dokud mi stačil červík na seřizování, pak už jsem na to kašlal...
Jinak kdyby to někoho zajímalo, tak hlava (odlitek) je z devadesátých let (konkrétně na hlavě rok 95) - dovýroba dílů. Teď jsem dal na motor taktéž hlavu z tohoto roku (95), tak doufám, že tamto byl vadný kus. Současná hlava není snížená, jen jsem lehce upravil kanály a vyleštil ventily (snad se na nich tak rychle nechytí úsady).
A těsnění jsem dal černý lesklý Temac, abych moc louho neodkládal generálku motoru, který ji už po 185 000 celkem potřebuje