skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vozidla Vb, Po, Spoje atd.
prohledat
6309 příspěvků (zobrazeno 1151 až 1200) od 26.12.2009 do 03.12.2023, založil/a dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Enggik: Tak ten je! Jedem pro něj? :)
-> Nostalgik: Dnes jsem dvě potkal na D2 u Hostopeč.
A kdyby někdo neměl za Liazkou co tahat
A kdyby někdo neměl za Liazkou co tahat

-> Zeke-ten šestý: Tak Metrostav joo... Další fotky by nebyly? :)
Aj všetky Tatry 815 z Levíc prechádzajú postupnou generálnou opravou a výmenou nástavby.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Metrostav

-> Zeke-ten šestý: Tak ještě napiš, co to je zač... 

A tento bude asi nejstarší.
Tohle jsou screenshoty z nějakého videa.
-> doking 02.07.14 20:31:15: Tady jsou:
-> Nwkt: No jak psal -> rapido: tam kde je třeba, tedy nejspíš PMJ, OHS, SPJ a co já vím kam ještě...
-> Domajz 03.07.14 09:52:49: Tak kam šly ty 1,8?
-> Tuner#2: To je fuk, stejne je to malej motor di velkyho auta. Turbo ho spis dorazi...
Ilustrační obrázek. Ve skutečnosti bylo u veřejné bezpečnosti, podle archivních zdrojů, 8 Barkasů v modro-bílém provedení a pouze 2 v žluto-bílém VB.
-> Burák 03.07.14 12:09:13: Jaky htp, tohle ma 4 valce...
Tak jde o to, az bude mit kilo a vymena, pripadne generalka motoru rozhodne smaze snadno ten financini rozdil. A naopak, rekl bych, ze oo naopak auta zuzitkovavaj do mrte
-> Burák: Ted nechapu co tim ted myslis, psal jsem, ze hrajou roli finance pri rozhodovani jakou motorizaci poridit. Asi bude 1.2 TSI vychazet o dost levneji nez 1.8, kterou nekde na OO stejne nevyuziji do mrte. A opravovat se musi kazde auto tak jako tak...
-> Domajz: -> Pavel P..: No právěže. A kdo platí opravy? Policie. A kdo platí policii? My... 

-> Burák: Podle me asi rozhodujou finance...
-> Burák: nj tak holt zpřátelenej autoservis nemá co dělat, tak za dlouhý peníze prosadili nákup takovýchto verglů aby měli nějaký kšefty

To je prima. Dat do policejních aut dementní htp turbo, co vydrzi kilo 

-> Domajz 03.07.14 09:52:49: Ano na obvody dávají 1,2 TSI ovšem se zvýšeným výkonem tedy 77 KW, tam kde je to potřeba dávají 1,4 90 KW nebo 1,8
-> Nwkt: no prave ze na policejnim deniku psali, ze je tam 1.2 TSI
policejnidenik.cz/foto-po licie-cr-obdrzi-nove-octav ie-v-policejnich-barvach
policejnidenik.cz/foto-po licie-cr-obdrzi-nove-octav ie-v-policejnich-barvach
-> Tuner#2: 1,8 TSi myslím že to proběhlo na policejním deníku
-> rapido 02.07.14 20:13:30: Co v tom je?
-> rapido: prý dostala pár kusů PMJ v Praze. Zrovna u týhle motorizace bych spíš čekal, že to půjde na OOP.
Žhavá součastnost jede to jak z praku... a moc jich ještě není k vidění
-> rapido: To je jedina fotka Felicie Combi s B znackou co jsem nasel, sry za kvalitu. Pak mam v lepsi kvalite, ale se zamalovanou znackou :(
-> Domajz 02.07.14 12:55:39: Bylo to od roku 1996, určitě né dříve, kdy končili krátké Favority r.1993, Formany měla policie r.v. 1994, kdy nahrazovaly Vaz 2104 a 2105-7 a pamatuji se ,že právě z Formanů se sundavali původní B spz a nahrazovali se spz s písm. ADK, akce kulový blesk, během jednoho týdne změněna čísla, měli ji vozidla Forman a první generace Felicie combi nakoupená v r.1996, které si nepamatuji, že by to auto mělo namontovanou B spz, pouze zase jen v interních dokladech k vozidlu, z důvodu tankování, měsíčních uzávěrek, evidenci vozidla a jeho servisování. Důvod byl interní ve spolupráci Ministerstva vnitra a ministerstva dopravy, kdy do roku 2000 byla Policii tolerována možnost manipulace s spz, od roku 2001 to již provádělo ministerstvo dopravy a veškeré vyjímky pro policii skončili. Takže vozidla pomalovaná mohla mít civilní čísla 4 max 5 let před účinností zákona 361 z roku 2000 Sb.
-> Domajz: Byl rychlejší než jsem čekal a vysvětlení jsem přehlédl.
-> conwoy69: Díky, kolega -> rapido: už vysvětlení podal a docela vyčerpávající. Jinak ale klidně více informací uvítám.
-> Burák: No ale ne všechny policejní vozy měly Bčkovou SPZku. Minimálně civilní vozy kriminálky atd.
-> rapido: díky za vyčerpávající vysvětlení. Jen dotaz, z jakého důvodu měly některá vozidla v policejních barvách "civilní" SPZ i před účinností zák. č. 361/2000 Sb.?? Fotografie těchto vozů jsou i v tomto vláknu.
-> Burák: No ale ne všechny policejní vozy měly Bčkovou SPZku. Minimálně civilní vozy kriminálky atd.
-> rapido: díky za vyčerpávající vysvětlení. Jen dotaz, z jakého důvodu měly některá vozidla v policejních barvách "civilní" SPZ i před účinností zák. č. 361/2000 Sb.?? Fotografie těchto vozů jsou i v tomto vláknu.
-> Domajz: Přesné informace dodá odborník z tohoto webu, abych nemusel, třeba nepřesně, jej tlumočit. Jinak jsi začal správně. B- čísla byla dříve jako i čísla inventární, takže auto mohlo vystřídat i více, třeba civilních SPZ, ale béčko bylo kmenové. ( Nebo jak to zjednodušeně napsat.)
-> rapido: No, meli jsme byvalou policejni sanitku a ta normalne mela TP, byly v nem normalne zapsany i Becka
-> Domajz 30.06.14 12:28:41: Policie ČR se musela řídit novým zákonem o silničním provozu tedy 361/2000 Sb, kdy každé vozidlo musí mít platnou registrační značku a TP a OTP do té doby policie měla vyjímku, stejně tak zpravodajské služby a armáda, která si ji však vyjímku prosadila i do 361/2000 Sb., policii žádost o vyjímku nebyla akceptována, do roku 2000 tak policie měla B spz a to ražené, vytlačované, plechové, v roce 93-94 přišli na řadu plastové, pak plastové se samolepícími čísly a končilo to plastovými stříkanými čísly, od roku 2000 se už používá termín registrační značka nikoliv spz a i v dnešní době mají policejní vozidla B rz, ale jen v úředních dokladech, tedy v knize provozu vozidla u policie nikoliv v OTP či TP,tam je oficiální rz přidělená k vozidlu.Jestli to stačí na vysvětlenou.
-> conwoy69 28.06.14 23:12:44: Tak kde je to vysvětlení Bčkových značek?
jinak pokud se nemýlím, tak Bčka mají veškeré vozy MV dodnes, tzn. i hasiči, jde o nějaké jakoby inventární číslo. Dle mého kdysi vozy s B značkama neměly klasický TP. Stejně jako vojenský auta a pak při odprodeji nešly dát na civilní papíry. Tuším že z toho kdysi byla nějaká aféra, že někdo legalizoval bývalý policejní faka a stavěl je na papíry. A aby ty auta šly lépe odprodat do civilu, tak jim někdy v polovině 90. začali přidělovat klasické TP. To je ale můj názor a jediné logické vysvětelní co mě napadlo.

jinak pokud se nemýlím, tak Bčka mají veškeré vozy MV dodnes, tzn. i hasiči, jde o nějaké jakoby inventární číslo. Dle mého kdysi vozy s B značkama neměly klasický TP. Stejně jako vojenský auta a pak při odprodeji nešly dát na civilní papíry. Tuším že z toho kdysi byla nějaká aféra, že někdo legalizoval bývalý policejní faka a stavěl je na papíry. A aby ty auta šly lépe odprodat do civilu, tak jim někdy v polovině 90. začali přidělovat klasické TP. To je ale můj názor a jediné logické vysvětelní co mě napadlo.
Jako "letecký historik", bych k těmto letadlům měl něco říct ale patří to na jiný web. Proto přidám něco jiného.
Air park Zruč u Plzně. Pokud se tedy bavime o OK-PAE ze Seče. Stejně jako teď nově olomoucká TU104 OK- NDF. OK-NAA je ve Kbelích
-> Burák 29.06.14 23:51:12: Tak ta cesta jasně ukazuje na Čáslav. Ve kterém že je muzeu?
-> saskyn2:
Ale NAA byla vyrazna az 1979, tzn, IL 18 a uzovka se velmi pravdepodobne setkaly
posledni 104 byla vyrazena v 74... Je to furt lepsi, nez se fotit s WAJ v barvach Kofoly 

-> Burák: Přiletělo, to sice jo, ale v době kdy tvoje užovka byla nový auto, a to už nějakej pátek bude
LDA je rok 1957 vyřazeno 73

-> saskyn2: No, NAA by bylo lepsi, ale prej vypada dost desne a to tam pry priletlo samo. I kdyz pry se na nem neco dela. LDA je trochu starsi, ale je to teoreticky jen 4 roky
, kdyz provedu tu prestavbu zpet na 1978

Zamítnuté přispívání mají:
- 1000MB-VB - zrušená registrace (udělil dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) ), důvod: Cizí fotky vydává za svoje.