skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
rozměr pneumatik
prohledat
53 příspěvků (zobrazeno 4 až 53) od 18.01.2005 do 24.01.2005, založil/a Petr Šťastný
-> chooki: Nemusis pochopit Peto. Ja zasa nechapem, preco mi neodpovedas na ICQ, ale to tu uz nepatri...
-> BEYER: Duri, ja par ludkov s pokutou za 165/70/13 poznam ;) Napr. mojho dedka... cez STK presiel, samozrejme vies ako. Ale to bolo uz aj kvoli inym veciam na aute...
Tomáš SK: tomino v zivote som nemal problemi ani nikoho koho poznam... z mojich kamosov co maju shade... ze by ich sosoni drbali zato ze maju 175/70/13 165/70/13 175/60/13 a pod. v zivote... sa mi to nestalo... a legalne som s tym presiel aj cez STK jedine co ho zaujimalo bol dobry dezen
inac nic...

-> Tomáš SK: preboha som to myslel nadsadene
ma dojalo ze si nechavas schvalovat 175/70...fakt vykasli sa na to a daj to tam, alebo rob ako myslis, ja len jedno : nepochopim ! nepochopim !!!

-> Petr F.: To je maras.

-> chooki: Peto, neviem, preco by mi malo drbat. Schvalene skodovkou mozes mat co chces, ale musis to mat v papieroch. Ak napr. niekomu zapisali do S1xx motor z Favorita, bude ho tam mat legalne do konca zivota toho auta. Aj pneu mozu byt schvalene dnes, no ked zajtra Skoda-Auto zmeni nazor, si v prdeli... tie 14-ky co pises su popisane v niektorom Cedrychovi. Prve skodovky mali 14-ky plechace a MOZU mat aj 13-ky. Ale tie, co mali 13-ky od vyroby, uz 14-nahodit nemozu... oficialne.
-> Petr F.: mas recht, ale ja velmi rad pokecam s cajtami, myslim ze je to lepsie ako nic...zapisane myslis aj v malom ako vynimku ? lebo do velkeho by s dalo

-> Pilot 105: Na posledním papíře 5, ale na papírech předtím 5,5.

-> chooki: Napsat si můžeš co chceš, ale jak to není v TP, tak jako by jsi neměl nic. S tímto postupem jsem se setkal při silniční kontrole několikrát.
já byl zapisovat na rapida na 5JX13" ráfky gumy 185/70 13" a 175/70 13". měl jsem s sebou vytisklou vyhlášku ze sakyho webu (na jeho popich o možnosti zápisu :-) díky - je to ta nejnovější tam.) maník si to přečet, nic neřekl a zapsal oba rozměry. stálo mě to 10kč. na 4,5 ráfku je povoleno 175/70 a na 5 ráfku 185/70. je třeba ale mít (jestli jsem to z tama správně pochopil) 1.3 motor, vlečku, hřeben (prostě přestavba na 1.3 motor) a 5kvalt. HOWK o 5,5 kolech tam není slova.
-> Petr F.: No, ale na tom posledním papíře máš jenom 5".
dik ! za inspiraci ! napisem si nieco take aj ja :) nebudem to mat sice v papieroch, ale aspon to budem vozit zo sebou

A to byl rok 1991 a mě zastavil příslušník a NEMOHL mi cokoli povědět

Originál tohoto dopisu uložen na DI POLICIE ve složce mého auta, v malém a velkém TP zapsáno použití Al. kol. Není co řešit!!!
A kdyby něco tak co říkáte tomuto???

A kdyby něco tak co říkáte tomuto???
pekne :)) len ci to uzna aj fizel :))
rozmyslam ze si nieco take spravim aj ja ( myslim na compe-peciatku :))))
rozmyslam ze si nieco take spravim aj ja ( myslim na compe-peciatku :))))
Možná jsem zapoměl říci důležitou věc: musel jsem absolvovat cestu Brno - M.Boleslav a zpět, aby TO Škoda a.a.s. viděla na vlastní oči!!

to all: díky za příspěvky, šlo mi spíš o to jestli(a jak moc velkej) je rozdíl ve vlastnostech u pneumatik šířky 175mm R13 s profilem 65 nebo 70.

No myslim že většina policajtů ví, že na škůdku patří 165/80/R13 na plecháči! (šířku disku bajvoko nikdo nepozná) A timhle se řídí.. takže chceš-li něco jiného, buď to mít v techničáku (malém), nebo je to ilegál
toť moje a spousty lidí kolem mě zkušenost(škodovkářů),(po
řád se bavíme o kontrole škodovky, ne nějakýho eskorta na kterým má kámoš třeba 215tky).

-> Samantus: nejak som to nepochopil s tou lekarnickou ? jak si to pisal.
za lekarnicku na motorke R6ke (ani tam neni na to miesto) mu zobrali VP ! aj ked tam islo o nieco ine, bola to cisto provokacia fizlov...
o gumach som sa uz vyjadril dost
za lekarnicku na motorke R6ke (ani tam neni na to miesto) mu zobrali VP ! aj ked tam islo o nieco ine, bola to cisto provokacia fizlov...
o gumach som sa uz vyjadril dost
-> chooki: Lekarnicku chapu, ale gumama neohrozujes BESIP, nepocitam samozrejme s extremama, ukazte mi jedinej pripad kdy nekomu ulitlo kolo, nebo se zula pneumatika, nebo kvuli podlozkam (Saky mlc o dubovejch se nebavim:-)) ze by se neco stalo, sou to holt jen papiry
podla Cedrycha su povolene 5 palc-185/70-13, (za tie 5.5 sa omluvam) pre 130 od r.84, od 85 pre VSETKY typy ... samozrejme by si to mal mat zapisane v tp...
este nieco, otec mal skodu 120 '80 so 14kami, asi po roku dvoch tam dal 13ky 165/80, v tp 14ky, mal ju asi 14-15 rokov, za cely cas nemal jediny problem z fizlami ani stk...
ked narazis na vola (fizla), tak si nepomozes, mozes sa aj posrat, nevyhadas nic, mna zje*ali za kola 2krat, videl som pripad (nikto mi to neveri), ked chalanovi na motorke za chybajucu lekarnicku !!!! zobrali vodicak...
niektori fizli su proste kurvy...
este nieco, otec mal skodu 120 '80 so 14kami, asi po roku dvoch tam dal 13ky 165/80, v tp 14ky, mal ju asi 14-15 rokov, za cely cas nemal jediny problem z fizlami ani stk...
ked narazis na vola (fizla), tak si nepomozes, mozes sa aj posrat, nevyhadas nic, mna zje*ali za kola 2krat, videl som pripad (nikto mi to neveri), ked chalanovi na motorke za chybajucu lekarnicku !!!! zobrali vodicak...
niektori fizli su proste kurvy...
-> Petr F.: :jo ted sem to omrk,Tvoje auto je celé exot,jak v MB tak na DI jsi asi narazil na hodně dobře naladěné týpky.......ale to vyjádření v el. podobě bych uvítal,když nic,tak abych moh do MB napsat proč z lidí dělaj blbce.....
-> Petr F.: :jaké je typové označení a výrobce toho disku?Moh bys to naskenovat?Pokud je to pravda tak sory ,nemám slov a v MB je banda kokotů co by potřebovala přetáhnout na plocho mečem....
Škoda a.a.s. oddělení typové zkoušky a technické předpisy mě povolily na Škodu 120 rozměr 5,5x13.

já mám na 5 palcovejch liťákách gumy 185/60R13. Na rapidy a 130 jsou největší povolený kola 185/70R13,ale musí to být na 5ti pálcovým ráfku.

Ja bych taky rekl, ze na nekterych rapidech byly 5.5 palcu siroky plechovy disky. (nebo jenom 5?)
J
J
Tomas a tebe drbe ???
fakt sorry :) ale akoze co chces sxvalovat na kolach 175/70 ? pozri daj to tam (ja by som take vysoke svine v zivote nedal), preboha, ved to by si musel narazit na ineho vola, aby ta zacal za to buzerovat...fakt nic v zlom, ale uz to asi prehanas :) keby som ja robil takto auto, tak este jazdim na seriovke...
tomas, strata casu...

fakt sorry :) ale akoze co chces sxvalovat na kolach 175/70 ? pozri daj to tam (ja by som take vysoke svine v zivote nedal), preboha, ved to by si musel narazit na ineho vola, aby ta zacal za to buzerovat...fakt nic v zlom, ale uz to asi prehanas :) keby som ja robil takto auto, tak este jazdim na seriovke...
tomas, strata casu...
-> chooki: :budu radši když mi ukážeš oficiální dobrozdání MB že disky o rozměru 5,5 palce jsou povoleny na na řadu 105-130(5/6)
SEP, kua ked budem mat cas tak ti tu ukazem literat.. ze 13palc. disky boli aj 5.5 palc so 185/70 a basta

-> chooki: Tak ako pise Sep, 5.5 ti zo Skody-Auto nepovolia. Mne povolili akurat 5" a k tomu kola 185/70/13. Urcite ta zdrbu (a opravnene) za 165/70/13, odchylka od obvodu (ci coho presne) je viac nez 5%. Kvoli 175/70 chcem este bombardovat Skodu-Auto, nech sa vyjadria, ale necham im este par tyzdnov cas 

-> chooki: : 5,5 povolené nejsou a hotovo,rád to tady napíšu znova ale naposledy,alternativní disky jsou Kopretiny v rozměru 4,5-13,Apolla,Jupitery,Me
teor II. vše v rozměru 5-13.Na všechny tyto disky jsou povoleny (někdo už to má v TP,jiný musí žádat škodovku) pneu rozměru 165/80,165/70 a 175/70,pokud jde o škodu 130,nebo 105-120 typu MII je možno na 5
palcové disky obout 185/70........
palcové disky obout 185/70........
pridam ja nazor :
myslim, ze este stale plati ze guma na sirku moze byt + -1cm, cize mozes mat aj 155-175, otec ma na sierre namiesto 195 185 a v pohode prejde aj cez stk (legalne), takisto ked som bol na motorke a mal som vzadu sirsi rozmer tak mi technik dal stk, takze zalezi aj na ludoch.
co sa tyka specialne skodoviek, tak mozes mat aj 13 ky aj 14ky, 13 mozu byt aj 185/70 (5.5 palc rafik), proste auta su tak homologovane, to ze na niektorych DI su curaci je ine. myslim ze ked ta fizel bude je*at za kola typu 165/70, 175/70 apod. tak je mega koko*... neviem mozno by som sa hadal, ale ked je to debil tak si nepomozes,
ja osobne som vystriedal minuly rok kopec rozmerov (165/80, 175/60, 185/60, 205/60) na roznych kolach, najviac sa mi paci 175/60 vpredu (7palc rafik) a vzadu 185/60 (8 palc), pneu su pekne natiahnute...:)
ak mozem odporucit, tak jedine pneu s nizkym profilovym cislom, okrem toho, ze to dobre vyzera tak to neskutocne sedi, pomoze to viac jak vsetky sport. pruziny, tlmice, podlozky dokoopy...fakt neskutocny rozdiel.
dalej by som xcel 175/50 a dozadu 195/45-13, len su dost drahe tie gumy (komplet asi 15-16.000 SK).
myslim, ze s tou rychlostou a spotrebou to nie je take zle, ja som kvoli tomu dal 5 kvalt, okrem toho auto s malymi kolami ma:
1. lepsie zrychlenie, lepsie brzdi (vacsia sila sa prenasa z kotuca na koleso),
2.a tiez nizsie zotrvacne hmoty (tiez lepsie zrychl a brzdy)
3. o moc lepsie jazdne vlastnosti !!!!(nizsie polozene auto tj. tazisko a menej sa deformuje bocnica pneu)
4. mensi valivy odpor( oproti rovnako sirokej gume s vacsim profilovym cislom)
5. jedina nevyhoda vyssia hlucnost (trochu) a radoby nevyhoda, ze je tvrdsie....
je zjavne ze som vyznavac "tvrdeho" tuningu 60-80rokov s malynkimy kolami
skodu so 16-17kami NIKDY !!!
myslim, ze este stale plati ze guma na sirku moze byt + -1cm, cize mozes mat aj 155-175, otec ma na sierre namiesto 195 185 a v pohode prejde aj cez stk (legalne), takisto ked som bol na motorke a mal som vzadu sirsi rozmer tak mi technik dal stk, takze zalezi aj na ludoch.
co sa tyka specialne skodoviek, tak mozes mat aj 13 ky aj 14ky, 13 mozu byt aj 185/70 (5.5 palc rafik), proste auta su tak homologovane, to ze na niektorych DI su curaci je ine. myslim ze ked ta fizel bude je*at za kola typu 165/70, 175/70 apod. tak je mega koko*... neviem mozno by som sa hadal, ale ked je to debil tak si nepomozes,
ja osobne som vystriedal minuly rok kopec rozmerov (165/80, 175/60, 185/60, 205/60) na roznych kolach, najviac sa mi paci 175/60 vpredu (7palc rafik) a vzadu 185/60 (8 palc), pneu su pekne natiahnute...:)
ak mozem odporucit, tak jedine pneu s nizkym profilovym cislom, okrem toho, ze to dobre vyzera tak to neskutocne sedi, pomoze to viac jak vsetky sport. pruziny, tlmice, podlozky dokoopy...fakt neskutocny rozdiel.
dalej by som xcel 175/50 a dozadu 195/45-13, len su dost drahe tie gumy (komplet asi 15-16.000 SK).
myslim, ze s tou rychlostou a spotrebou to nie je take zle, ja som kvoli tomu dal 5 kvalt, okrem toho auto s malymi kolami ma:
1. lepsie zrychlenie, lepsie brzdi (vacsia sila sa prenasa z kotuca na koleso),
2.a tiez nizsie zotrvacne hmoty (tiez lepsie zrychl a brzdy)
3. o moc lepsie jazdne vlastnosti !!!!(nizsie polozene auto tj. tazisko a menej sa deformuje bocnica pneu)
4. mensi valivy odpor( oproti rovnako sirokej gume s vacsim profilovym cislom)
5. jedina nevyhoda vyssia hlucnost (trochu) a radoby nevyhoda, ze je tvrdsie....
je zjavne ze som vyznavac "tvrdeho" tuningu 60-80rokov s malynkimy kolami

skodu so 16-17kami NIKDY !!!

-> Jansik Michal: no nemusí, ale pak je tam máš nelegálně
a když si je tam chceš nechat zapsat tak je okolo toho spousta tahanic.. na některým úřadě to různejm lidem zapsali bez problému, ale jinde chtěj oficiální papír ze Škodovky MB že to může bejt.. a ten papír získat neni žádná sranda.. to by tě potvrdili všichní co ho nezískali
Je to o lidech.. mě málej sejmul policajt za to že sem měl minulou zimu zimáky 155.. vůbec nekoukal na profil jen že sou nějaký ouzký a že tam maj bejt 165, tak sem ho ujistil, že sou to uimáky a ty přeci můžou bejt užší
nakonec se nechal ukecat.. ale byla to náhoda, vetšinou nejsou pro smlouvání.. takže když je nemáš jakejkoliv atip(třeba hliníkáče R13) zapsanej i v malým techničáku taksi v prd*li.

Je to o lidech.. mě málej sejmul policajt za to že sem měl minulou zimu zimáky 155.. vůbec nekoukal na profil jen že sou nějaký ouzký a že tam maj bejt 165, tak sem ho ujistil, že sou to uimáky a ty přeci můžou bejt užší

-> Labros: Tak to sem nevedel ze se musi zapisovat.
no pokuď si dobře pamatu tak na sedana (koukam že máš 130L) lze jen plecháč 4,5R13 a 165/80/R13 všechno jiný je nelegálně.
No a profil 175/70 bude určitě i cenově příznivější protože 175/65 je trošku atip a co se týče rozměrů a tím pádem i rychlostí (čim menší guma -> tim menší rychlost při stejnejch otáčkach):
165/80/R13 = 594,2mm
175/65/R13 = 557,7mm
175/70/R13 = 575,2mm
ale to už tu nekde vzpomínal Jirik myslim.
No a profil 175/70 bude určitě i cenově příznivější protože 175/65 je trošku atip a co se týče rozměrů a tím pádem i rychlostí (čim menší guma -> tim menší rychlost při stejnejch otáčkach):
165/80/R13 = 594,2mm
175/65/R13 = 557,7mm
175/70/R13 = 575,2mm
ale to už tu nekde vzpomínal Jirik myslim.
bráchá má letní 185/65/14 a zimní 165/70/13 a je to docela dost pry poznat, teda ne na oppojížděčkachm, ale jak jezdíme po dálnici tak tam se to projeví, že při stejných otáčkách jede o cca 10km/h mín... a s policajtami zatím problém neměl:)
Měl jsem 175/65 a bylo to dobrý.
-> Jansik Michal: ty 175/70 si totiž musíš přihlásit, nechat zapsat do TP..
-> Jansik Michal: to asi trochu jo, ale ani tak se nepodaří se škodovkou jet maximum otáček na 5. Takže je to asi jedno

Jenom takovej dotaz,treba je to blbost ale nesnizi ten nizs profil maximalku??Se vlastne zmensi obvod kruhu takze nadruhou stranu by mel bejt vissi odpich nebo né
Tusim ze techwebu v nejaky vyhlasce ale nejsem si jistej
-> kirri: Ne,mel klasicky 13tky ale na tom 175/70 a dostal 500.Nekde sem cet ze na Rapid lze uzit pneu 165/70 165/80 175/70 175/80
no jestli to chceš mět legální tak dej 70. jestli ti je to jedno tak dej třeba 60.
-> kirri: a tvůj názor? 65 nebo 70?
mám ještě starý alu 5,5x13, ale nevím jestli nejsou bouchlý. Proto musím udělat kompromis a vzít 175, abych je mohl dát na plecháče. Jinak jsem chtěl 185, ale ty už na 4,5 disk nedám.

-> Jansik Michal: to dostal za šířku pneu, nebo za ty patnáctky, kdybych tam měl všechno povolený tak to bych se teda hádal
Na 70 je to klasika 65 je hezky na treba na 15tkach pak vinikne ze je to nizsi profil ale kvuli tem 175 budou flojdi reptat.Kamos za ne na rapidu dostal 500 a to tam sou myslim povoleny
potřebuju poradit, chci koupit gumy "175" na 13 plecháče na škodovku. Jakej profil je vhodnej? 65? 70? díky za pomoc