skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Hodnota rapida - libovky
-> Luky.: krasavec

-> Luky.: Nádhera
Vypada uplně stejně jak od jednoho zdejšího člena

Vypada uplně stejně jak od jednoho zdejšího člena

Jen se bude muset rozhýbat druhá klapka karburátoru, po 19 letech nečinnosti je mírně zatuhlá 

-> su.tech: Škoda, byla by to pěkná vlašťovka.. Počkám, co mi k tomu pěkného napíšou z ministerstva, přinejhorším to se skřípáním zubů zaplatím, aby mě tatík nechodil strašit, že jsem jeho miláčka nechal hned sešrotovat...
J3STER 27.04.09 09:32:36 napsal:
Luky. 26.04.09 22:29:03 napsal:
→ su.tech: bílá
→ su.tech: Tak to si požgrindáš.
Ha ha ha... já pustím slinu vždycky když vidím pěkného Rapida a to to nemusí být zrovna originál. Ale máš pravdu bílá je se mnou celou mojí řidičskou kariérou nějak spjata... srdcovka no.
→ su.tech: Tak to si požgrindáš.

Jozka 27.04.09 09:30:54 napsal:
→ su.tech: To mě hodně zajímá – že se neplatí při
dědickém řízení 800 kč poplatek, je známý a ověřený, ale o těch
10ti tisících to nikdo neví jistě.. Takže tebou zmíněná nabyvatelka po
1.1.09 to eko-výpalné neplatila? To by bylo super..Nevím jen jsem napsal jak jsem to měl já. Já jsem koupil před eko-výpalným. Chtěl jsem jenom říct, že je to možné, protože v techničáku mám napsáno: DĚDICTVÍ.
→ su.tech: To mě hodně zajímá – že se neplatí při
dědickém řízení 800 kč poplatek, je známý a ověřený, ale o těch
10ti tisících to nikdo neví jistě.. Takže tebou zmíněná nabyvatelka po
1.1.09 to eko-výpalné neplatila? To by bylo super..Nevím jen jsem napsal jak jsem to měl já. Já jsem koupil před eko-výpalným. Chtěl jsem jenom říct, že je to možné, protože v techničáku mám napsáno: DĚDICTVÍ.
→ su.tech: bíláSrdcovka.... to nebude slina... to bude potok... ještě že mám na čem se uklidňovat...
Taky mám bělouše.
→ su.tech: bíláSrdcovka.... to nebude slina... to bude potok... ještě že mám na čem se uklidňovat...

-> su.tech: Tak to si požgrindáš.

-> su.tech: Tak to si požgrindáš.

-> su.tech: To mě hodně zajímá - že se neplatí při dědickém řízení 800 kč poplatek, je známý a ověřený, ale o těch 10ti tisících to nikdo neví jistě.. Takže tebou zmíněná nabyvatelka po 1.1.09 to eko-výpalné neplatila? To by bylo super..
-> Luky.: jj rady známejch :-/ mohl jsem mít 110L za tři čtyři tisíce ale pak se starej pán "poradil" se synem a chtěl najednou padesát, takže to dopadne tak že milá stovečka jednoho krásnýho dne skončí ve šmelci poněvač nebude 10k na přepis a pán se bude v hrobě otáčet 

-> su.tech: bílá
-> Luky.: No tak pokud to bude do 10.000,- czk tak to je opravdu moc dobrá koupě.
Hoď pak fotky, ať můžu pustit slinu... mimochodem jaká barva?

Nene, majitel je stále online, jak jste na to přišli?
V pondělí se na to snad podívám a asi ho vezmeme. Snad se majitelé přes víkend někde "neporadí" o ceně. Já mám představu tak kolem 10 000
V pondělí se na to snad podívám a asi ho vezmeme. Snad se majitelé přes víkend někde "neporadí" o ceně. Já mám představu tak kolem 10 000

-> COL: No nechci do tohoto zmatku vnášet ještě větší zmatek ale moje auto je po 1. majiteli a prodávala mi ho dědička (dcera) a ta nic neplatila - v techničáku je napsáno převod (dědické řízení) a je to bez poplatku... žádné kolky nic... ale to je jedno, podstatné je stejně, že se platí ta daň jen jednou ať už ji zaplatí kdokoli.
-> COL: Není problém aby dědic odhlásil auto na nového majitele. Otec na mě bez problému přehlásil auto po dědovi. A přesně stejným způsobem jsem získal rapida po zemřelém majiteli.

-> kubalundi: Jo ale to platí jen na nemovitosti a ještě ke všemu nejspíš jen do konce roku, páč znáš naše zákonodárce 

-> kubalundi: nevztahuje se na dědické řízení apod
a taky sem někde zaslech že se daň při přepisu v rodině neplatí. ale to je jedna paní povídala. nevim jestli to neni blbost

Aha.... uz se mi rozsvitilo...., ja uz jsem uplne blbej ta dan se plati jen jednou.... ja na to zapomnel, mate pravdu!! Asi jsem prepracovanej, jdu domu.

dan se platí jen jednou,ptal jsem se když přepisoval oužu......je to zapsané i v TP(potvrzení o zaplacení)
-> COL: Vim
-> Nwkt: to vis, nebo si to myslis? On by to vlastne prodval ten dedic, ktery by to na sebe ale musel nechat nejprv napsat, takze by nastaly dva prepisy... a ja jsem o zadne vyjimce nikde neslysel.
-> COL: Ta daň se platí jenom jednou
Ten duchodce po kterem to je, zemrel? pokud ano mohl by to by problem.... obavam se toho, aby se auto nemuselo nejprv prepsat na dedice (+10.000) a nasledne az na kupujiciho (+10.000), coz by byl obzvlaste trapne. Ten zemrely to nemuze na tebe odhlasit... leda zfalsovat plnou moc. Ma s timhle nekdo zkusenost?
-> Luky.: Tyhle auta ještě svoji cenu teprv hledají, ale jak píšu jsou lidi, kteří jsou ochotni po zralé úvaze za to auto dát slušný peníz aniž by ti potřebovali mazat hodinu med kolem pusy... holt budeš muset najít jiné přibližovadlo...
navíc felda po důchodci taky není špatná ne? Třeba...

-> su.tech: To s financováním renovace je právě to, co nás vedlo k myšlence na koupi tohoto vozu. Prostě se to nevyplatí. Po telefonátu s prodávajícím jsme vychvalování moc neřešili, ale táta se tam byl dneska podívat, pak mi volal a byl úplně vyplesklej, jak krásný to auto je. Sice pod tím asi neležel, ale na první pohled bylo vidět že je to opravdu vyjímečný kus. Jak je to se zatuhlostí po případném neježdění zatím nevíme. Kdybych ho chtěl jako veterána, ten ekopoplatek bych taky zaplatil. Zatim ale nevim esli ho jako veterána chci. Ne že bych na něj neměl, ale když si představím kolik s tím asi najedu (skoro nic), kde ho budu parkovat (v přeplněné stodole, kam se teď nevejde ani motorka), jak budu platit pojistku, tak nevim jestli mi to za to stojí. Nemít doma nic, tak po něm jdu, ale celkem mam s čím jezdit po srazech a výletech a po prvotním promyšlení mě napadá víc starostí než radostí. Ale tu fůzi dvou aut a následné doježdění toho nového zase naprach dělat nechci, byla by ho škoda.
Navíc to neřeší základní otázku - s čím budu kruci v zimě lítat po sněhu?

Navíc to neřeší základní otázku - s čím budu kruci v zimě lítat po sněhu?

-> Luky.: Jak píše -> NWKT dej pak vědět jak jsi dopadl. Já zájemce určitě nejsem. Vlastnil jsem Rapida 130 a hodně lidí se divilo proč jsem ho po koupi Rapida 136 prodal, ale to už je osobní pohled na svět. Chtěl jsem prostě jen jeden kus. Nehodlám se starat o 2 a více kusů stejného auta. Držím palce ať to dobře dopadne pro toho tvojeho Rapidího uloženkáře a jak píšu, dej pak vědět docela mě zajímá jak skončí a v jakém je stavu. Díkes.
-> Luky.: Tak pak dej vědět
je to někde v okolí? 

-> Luky.: Hm... to zní pěkně. Cena není jednoznačná až po osobním prohlédnutí řekl bych. Záleží kde a jak stál a jak se s ním zacházelo. Ono najeto 27.000 km je sice fajn ale záleží hodně na stavu. Jsou auta s tímto proběhem co moc nejezdila - teda nejezdila vpodstatě vůbec, ale ani se o ně nikdo nestaral, tažke vyměníš třeba chladící směs a protože tu původní z výroby nikdo nikdy nevyměnil nastane agresivní prostředí kdy po krátké době ti odejde těsnění pod hlavou například. Nebudem se bavit o gumových součástech vůbec a stavu nenastartovaného motoru třeba po 5-ti letech. Vím o čem mluvím mám auto které má najeto trochu míň. Já jsem měl vpodstatě štěstí že pán co ho vlatnil byl automechanik a celou dobu aniž jezdil se staral. Například výměny oleje a kapalin každé dva roky nehledě na najeté kilometry a to zas až tak často neuvidíš. Jinak záleží na co to chceš. Pokud je to auto pěkné tak je škoda dělat z toho závoďáka. Větší hodnotu bude mít jako originál a jsem si jistý, že pokud zaplatíš i ten nepopulární poplatek a kupní cena bude v rozumné míře aby auto celkově vyšlo na rozumné peníze tak se ti to vyplatí tak jako tak. Sice by to byla jen investice na delší dobu (až pomine krize) ale pak ho prodáš určitě dráž. Na to existuje jednoduchá rovnice - spočítej si kolik jich bude v celé republice v tomhle stavu? Pokud narazíš na někoho rozumného jako jsem třeba já tak já ti ho určitě ohodnotím protože když si spočítám prosezených hodin na netu a v novinách, protelefonovaných minut, proježděného benzínu po republice kdy se jedeš podívat na vrak v údajeně původním stavu a mnohdy by ses divili co lidi vydávají za původní auto s malým početem najetých km. Což sice asi nebude tvůj případ ale jako pro info to postačí. Pak jako kupující rozhodně budu uvažovat i o vyšší pořizovací ceně za komplet origo auto na místě. Zde hojně probíhající renovace jsou super, ale když spočítáš toho času při shánění dílů, ježdění, odpracovaných hodin, lak, generálky ať už převodovky tak motoru tak tě jednoznačně nejlépe vyjde z finančního hlediska dát za tohle auto více, než bys čekal. Já zájemce nejsem, jsem vlastníkem jednoho takového originálu a narovinu říkám dal jsem trochu víc než jsem chtěl, ale ve finále jsem jen rád a udělal jsem dobře. Co se týká finančního vyjádření ceny, dle mého názoru pokud za to auto dáš do 20.000,- czk ve zcela funkčním a původním stavu pak je to dobrá cena. Výše už se bavit nebudem, to už je hodně o tom v jakém stavu, jaké doklady k tomu atp... ale to už záleží na době kdy prodáváš a na kupní síle a zájmu kupujících. Doufám, že jsem ti alespoň napověděl.
Pokud ho nevezmem, tak sem pak klidně šoupnu kontakt na majitele (resp jeho syna, který to řeší. BTW, ten už je taky v důchodu
)

taky bych si nechal rict
kdybys ho nechtěl, já bych veterána bral:-)
Hele, erko by se mi taky líbilo, řekni důchodci že dám šest
Ehm, upřímně, původní myšlenka byla, že našeho shnilouše zahodíme s papíry od tohoto, a s našimi papíry uděláme na tomhle "změnu karoserie, motoru a barvy" a budeme mít tohoto ani né tak jako spotřebáka, ale spíš jako závoďáka na sníh, do Běšin a tak (což je asi ještě horší
). Ovšem když je to auto takový hezký, tak se mi tahle myšlenka příčí a zamítnul jsem ji. Na výlety by to byl prima veterán, ale zase myslim že máme doma i atraktivnější veterány, takže touha mít rapida jako veterána u mě není příliš silná. Navíc by to neřešilo problém shnilého závodního spotřebáka...
Takže máme sice v merku super auto za zřejmě super cenu, ale jinak je nám vlastně k ničemu a za daných okolností ho vlastně ani nechceme.
Ach jo...

Ehm, upřímně, původní myšlenka byla, že našeho shnilouše zahodíme s papíry od tohoto, a s našimi papíry uděláme na tomhle "změnu karoserie, motoru a barvy" a budeme mít tohoto ani né tak jako spotřebáka, ale spíš jako závoďáka na sníh, do Běšin a tak (což je asi ještě horší

Takže máme sice v merku super auto za zřejmě super cenu, ale jinak je nám vlastně k ničemu a za daných okolností ho vlastně ani nechceme.

Ach jo...
jak se to vezme .. známej mám v merku jedno Rko ( 32tis km ) a duchodce si ho cení na 5 tis czk :-) .. Uvidiš jak se bude duchodce k tomu stavět ..
( btw.: snad to nechceš jako spotřebáka? )
( btw.: snad to nechceš jako spotřebáka? )
Táta někde vyšťáral Rapida 136, rok 1990, najeto 27 000, špičkový stav po důchodci. Kolik je teď tak tržní cena? Třeba 50 000 Kč? V pondělí se na to asi půjdu podívat, pak budu vědět víc. Náš rapid už je na prach, tak že bychom udělali nějaký apgrejd