skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kolik km s plnou nádrží u fáčka?
S Favoritem, 136L, 140 tisíc najeto, nejmíň 6.5 na sto km, po dálnici s vlekem, rychlost 80-100. Nejvíc, 11.5, pojížďky v zimě po Praze. Dlouhodobě 8.5, díky převaze provozu po městě a na kratší trasy.
-> stana1: Citroen Xsara 1,4 in exclusive, 2004, 110 000 km
ja mam s 93 Formanem karbecem na nejakych 32 litru natankovanych cca 500km (breclav-Praha-Breclav), ale to sem jel teda prazdny a jak s hnojem... Jinak po meste s tezkou noho neni problem za 10 i vic

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): a co to máš za strojek? ať vím co si někdy koupit;-)
Sice to nieje favo, ale vcera som si ratal spotrebu na spotrebaku, najazdil som 754km a do nadrze voslo 45l... takze ak spravne pocitam, tak mam spotrebu tesne pod 6l
na 1,4 benzin dobre...a to ho nijako nesetrim, jazdim so stredne tazkou nohou

-> stana1:

-> stika87: -> eresak136: ale je to stejně jen moje vina že jsem nedodržel rychlost tak si můžu nadávat jen sobě.... snad s teho blbnutí na cestě vyrostu..
-> stana1: to se mi stalo taky něco podobneho před 3 měsicama.

-> stana1: to sou ale ... :)
-> stika87: no počkali si na mě ráno v jejich červené neoznačené octavii a jakmile jsem začal předjíždět jedno auto tak při zařazení do svého pruhu a pohledu do z5tného zrcátka jsem uviděl jen modré majáky a nápis STOP
něco přes 500km
muj rekord je 570km/nadrz u karbece... bylo to na dalku s karou, takze bez ni myslim ze jsem pres 600km a to jsem to prilis nesetril, pod 90km/h jsem na hlavni neslez
-> stana1: aj to byly panove rano venku jo ? 

135L(43kW), ujedu tak 450 až 600 km, nefunguje mi hladový oko, ale vždy tankuju cca 40l.

-> stika87: jakože u mě je to podobné ale už se musím krotit protože v pondělí když jsem spěchal ráno do práce tak mě chytli pánové z pomáhat a chránit a vysolil jsem jim litr a dva body dolů,tak mám zas na rok po prdeli...
-> Kaprof - anti lamino: je to v .... hej za dva dny 500 kc v prdeli meli by me ty auta nekde zamknout 

-> stika87: tak to mame podobny
nj taky stejnej motor a karbec

já jsem kdysi dokázal na plnou ujet 400km je fakt, že to bylo jen na krátké trasy takže motor studený ale i tak celkem hustý. Jsem pak vždy ke konci nádrže měl ouzko u prdele když jsem jel do kopce
ja s favo motorem ve 120 mam spotrebu tak 9 na 100 s tezkou nohou

-> beastyLA - ten první: taky si myslím, no uvidíme až to namontujeme, dle APRI a jeho manuálu, to je celkem v pohodě s montáží
-> Mr_Kubas: já mám 1,3 a dá se tomu věřit na 100%, jen to chce dojíždět skoro na sucho a pak brát plnou. jeste to nikdy nekecalo
-> M@rtin: budeš spokojený

-> M@rtin: budeš spokojený

-> beastyLA - ten první: No právě kvůli tomu to chci, palubák jsem sehnal straší a kabeláž mám úplně novou od APRI, tak jsem na to zvědavej, funkcí dle manuálu to má hodně, tak uvidíme
-> Mr_Kubas: :dojezd se prepocitava podle aktualni prumerne spotreby=muze se s klesajici spotrebou prodluzovat.
-> beastyLA - ten první: A dá se důvěřovat, tomu dojezdu v KM? Já jsem jezdil s taťkovou 1,6 a zdálo se mi, že to dost kecalo
Když jsem vyjel tak to psalo 130 km a když jsem ujel asi 50km tak to psalo 110 km na dojetí...

já to zkoušel od plna až mi to vyteklo z hrdla:D, do uplnýho zastavení....měl sem kanistr,, takže sem najel 764km a 300 metrůůůůůůů . . . ale je fakt že sem si na tom dával tak nějak záležet,,, nebo teda spíš sem se nikam nehnal, a nepředjížděl a maximální rychlost byla opravdu 90km/h ...takže sem jezdil kolem 5,8L na 100km teda jestli dobře počítám :D ale nahnaný to je tím že znám trasu a včas vyřadim, a před obcí dojíždím na neutrál a před kopcema to trochu víc rozjedu
-> M@rtin: je to dobrá věc, tedy hlavně ten ukazatel spotřeby a venkovní teplota, to jsou dvě věci, které mají smysl hlídat...

-> beastyLA - ten první: No palubní PC nemám, ale pro letošek se chystá

-> M@rtin: souhlasím, dle stylu jízdy i 800km, (dle pc na dálkách 5,4l) ale i 13l při huntování
-> stana1: ja som zobral plnu do Fa135 a vystacilo to az do chorvatska bez dialnic,cize nejakych 600-700km
-> stana1: jj to bude spis tim to jedes defakto celou cestu na sytic
-> Kuladmin: hej nevím jestli jsou to ventily protože temu moc nehovím
apropo já do práce jezdím asi 4km a to ještě po městě tak to bude spíš aj tím že se ten motor ani nezahřeje...

já s feldou i fávem cca 550 - 600
-> stana1: Nejsou to spis ventily?
-> stana1: Feldou si nepomuzes moje 40kw BMM mezi 9-10L
hold 8/8 km denne do prace.

-> krup: jakože ten můj fazol bude už asi takej zhuntovaný protože mi v tem při rychlejším přišlápnutí pedálu začne mlátit rozvoďák nebo co to je...

-> Havoc: no to spíš to druhé... asik se budu muset nad sebou zamyslet... jinak je to 136L, a jaké jsou optimální otáčky u karbecu? 2500?
-> M@rtin: jak to tak sleduju asik si koupím feldu

-> M@rtin: jak to tak sleduju asik si koupím feldu

mě jezdila zhuntovaná 136 za plnou nádrž 450 - převážně praha, až po 600 - cesty po republice v rámci dovolené :-) .. aktuálně mpi 50kw jezdí na plnou benzinu běžně 550 a fotřik jezdí se svou mpi 50kw přes 600 ..
U fáčka nevím, ale s Feldou 1,3MPi dám běžně 650 - 700km na dálky

Tak málo? Mě jezdila 135 43kW sériovka na plnou tak 450-550km podle stylu jízdy, většinou se dostal hladce na těch rovných 500km, tak třetina menší město, zbytek meziměsto a takový svižnější styl jízdy, i když vyloženě naprdel jsem tomu nedával. Se 136B 50kW (sříkačka) jsem těch 500km udělal vždy a většinou i lehce nad 550km, s MPI co mám teď to asi bude o něco míň, to nemám dlouho a ještě to nemám pořádně změřený.
To by ti vycházela spotřeba při 350km na 47litrů v nádrži (karbec 47 litrů, stříkačka 42 litrů nádrž) na nějakých 13,4 litrů průměrná.... Tam máš něco špatně a nebo jezdíš jako Schumacher :-)
To by ti vycházela spotřeba při 350km na 47litrů v nádrži (karbec 47 litrů, stříkačka 42 litrů nádrž) na nějakých 13,4 litrů průměrná.... Tam máš něco špatně a nebo jezdíš jako Schumacher :-)
Zajímalo by mě kolik kilometru průměrně ujedete s plnou nádrží u favorita (karbec). Já když jsem natankoval skoro až po víčko a vynuloval jsem km tak jsem najel, když to zprůměruju asi 350km (při 320km jsem znovu tankoval)