skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Šmejdy
prohledat
1799 příspěvků (zobrazeno 301 až 350) od 13.02.2009 do 30.09.2016, založil/a CpEaRjHaY-průserář
-> Tomaso435: ALCO jsou taky spatny? :-O
-> J3STER: tak na škodovce zts třemošnice, citron Purflux nebo Mann
-> Tomaso435 15.06.13 14:31:25: AQ apod. sr*čky vůbec nedrží tlak a tak startuješ nahoře suchý motor což je pro vačku/y "úplně ideální"... To jsou zas rady
-> J3STER 15.06.13 14:23:13: Pokud je to do najakého spotřebáka tak asi jo, ale jinak bych se podíval zda v okolí někdo nedělá MANN, FRAM, BOSCH apod.

-> J3STER 15.06.13 14:23:13: Pokud je to do najakého spotřebáka tak asi jo, ale jinak bych se podíval zda v okolí někdo nedělá MANN, FRAM, BOSCH apod.
Já měl teď napínací kladku na klíňák na A4ku...Vzal jsem INU a na krabici made in Slovakia.Pár dní na to beru rozvody na 206tku.Opět beru INA a jsou made in Poland. To samý ložiska od FAGu jsou taky německý a vyráběný v Polsku... To Polsko nás jednou umoří...
-> J3STER: používám denne v servise, ty napisy se me taky nelibý ted sem daval olejak do sprintera a napsano made in china
ale nebyl zadný problem nikdy

-> J3STER: jinýho než ufi nekupuju. ale jelikož se to přestalo vyrábět asi si jich 20 na sklad koupím... aq filtry nejsou špatný vubec (ja teda měním 2x 3X za rok takže mě se znefunkčnit nestihne). rozhodně lepší než ty za 3PĚTKY z český produkce nebo takový ty alko a podobně...
Znáte tyhle olejové filtry? U nás mají AQ a to je prý zlo. Dnes jsem koupil UFI a ve spod je napsáno UFI FILTERS spa- Porto Mantovano- ITALY, a pod čárovým kódem MADE IN POLAND. Má někdo s touto značkou nějaké zkušennosti? Jaké značky používáte vy?
-> m8rinek: Elektrickou pro karbec, aby zvládnula i 2 webry kdyby na ně časem došlo.
-> stepan: Jakou sháníš pumpu? Něco bych tu možná měl...
E: konkrétně Bosch 0580464126 v podstatě novej...
E: konkrétně Bosch 0580464126 v podstatě novej...
Nikdo?
Máte někdo zkušenosti s dílama ENERGY? Konkrétně palivový čerpadlo.
-> Zeke-ten šestý: Fragokov, to byl dodavatel do prvovýroby... Černej může bejt klidně originál díl...
-> m8rinek 19.05.13 14:15:47: vzdy sa najde nieco co sa moze pokazit aj na tak banalnom diele
Hele jeste se zeptam ohledne HBV, mám tam ted cernej.... je to asi Polák nebo nevim co, jakej pripadne doporucujete? narazil sem na Viku (jiste ze tohle kupovat nebudu) LPR a Fragokov.... co vy na to
-> Petrson: Dobrý, tak pro něj zítra sjedu a vyměním to

-> Zeke-ten šestý: To vypadá na ten samej co sem kupoval, a mám ho 3roky a zatím fachá.
Zrovna náhon tachometru dávat použitej je docela zbytečná práce... všechny budou už za ty léta vyběhaný a zkroucený a ta představa tý práce to tam nastrkat a pak zjistit že je taky v háji je fakt k nezaplacení :-)))
náhonů na 4q je všude habakuk... v autě ho na 5kvaltu mám taky a funguje to normálně.
náhonů na 4q je všude habakuk... v autě ho na 5kvaltu mám taky a funguje to normálně.
-> m8rinek: můžou, nemusej, je to kus od kusu, kus od výrobce atd...-nicméně mantra origo díl = 100% kvalita je naprostá krávina
-> VeTeV: asi tak, to co se dostalo do mototechen, se převážně vyřadilo z výroby... Smutný je, že dnes dostupný novovýrobní díly jsou ještě horší :D
-> Zeke-ten šestý: Podle fotky se zda, ze ho mam v garazi. Nakonec jsme dal origo, ale nezdal se mi vubec spatny.
-> myschaak AZNP K.Hora: me uplne fascinuje ta nezlomna vira v to, ze origo dil je zaruka kvality - kolik sracek z dob CSSR me uz proslo rukama...
-> Zeke-ten šestý: Na tom snad není co zkazit... Nicméně aukro.cz/nahon-tachometru
-skoda-105-120-pouzity-dob
ry-i3202662567.html Jen na 5q je potřeba asi kratší... nebo udělat epesní zákrutu...
-> Zeke-ten šestý: podle ceny bych šel radši do staršího ale origo!
www.autodilykrc.cz/cz-det
ail-551682-nahon-tachometr
u.html
máte zkušenost s tímto bowdenem? z polska.... :/ ale nejak nemuzu sehnat nic jinyho
máte zkušenost s tímto bowdenem? z polska.... :/ ale nejak nemuzu sehnat nic jinyho
-> dragon_cb_cz: Zabrúsiť môžeš iba ak ten zvar, aby tam nebol "kopček", len aby to tam potom aj držalo :D Keď tak prevariť ináč. A zabrúsiť to ináč asi len tak nepôjde, lebo ako píšem, to oko je tam tak trochu nakrivo. Asi tiež záleží na tom, čo je to za výroba.
-> minno: Hmm, takže až budu montovat rameno tak říkáš případně tuhle plochu zabrousit do hladka? Já měl právě pocit, že přední ramena jsou jedna z malá věci kde druhovýroba kvalitou dostačuje...
Rameno ako také je v poriadku, nič nepovolilo. Aj diery na čap vyzerali byť súosé keď som to skladal. Hlavný problém je v tom, ako sú vovarené tie oká pre silentbloky v tom ramene. Neviem ako to popísať, proste oko nie je z vonkajších strán pekne hladko v rovine s ramenom, ale je akoby mierne nakrivo + zvar prečnieva von. Už po zložení ramena s gumami a čapom to nevyzeralo úplne OK, ale riskol som to a zbytočne.....Pár prepružení a gumy v ramenách boli dotrhané.
-> dragon_cb_cz:
Pokud si to dobře pamatuju, tak minno říkal něco o špatný souososti děr pro čep, proto se mu asi vytrhaly ty gumy. Bohužel jsem si toho nevšiml, když jsem je prohlížel.
Pokud si to dobře pamatuju, tak minno říkal něco o špatný souososti děr pro čep, proto se mu asi vytrhaly ty gumy. Bohužel jsem si toho nevšiml, když jsem je prohlížel.
-> dragon_cb_cz: rameno vypadá trošku zkroucený a hlavně silentblok na sračku
-> minno: Co přesně je tam špatně? Povolil svár? Nějak si to teď nedokáže správně představit v hlavě...
-> minno:
To abych zahodil i ty horní.
To abych zahodil i ty horní.

-> palinator: jj, už som tu o tom písal, Teraz už len fotka. Konečne som sa dokopal k tomu tu nápravu porobiť.
-> minno:
To jsou ty ode mě?
To jsou ty ode mě?

druhovýrobné spodné rameno a nové gumy v nich po asi 15 tis. km, to sa oplatí

-> Karlos (WIO46): zase to nezere kotuce no :D
mam na rapide vpredu tiez .. po roku aj daco su take 60%ne ..
mam na rapide vpredu tiez .. po roku aj daco su take 60%ne ..
-> Zippess: Frenocary mám a na běžné ježdění stačí, jsou teda dost měkký a ukrutně prášej... nezažil jsem zasviněnější kola od brzdovýho prachu, než s těmahle deskama.
-> haso: tak bacha tam ja odbacam vzdy sposobom tradicnym
jako prase ! 

-> haso: on takto derie (dral) zelenu
-> MOLSO: no ked to beries takto tak ano oplati sa to 4e nieje moc

-> haso: "netradicny sposobom"

-> MOLSO: tuto sme doprava odbacali takym netradicnym sposobom 

-> castrol: ne ne kamarat na hnedej
na prevarakoch mam asi 4000 km a zatial sa držia ... za 4 € dobrý kup
-> haso: kedy to kde to ?

-> haso: kedy to kde to ?

-> castrol: sak na zelenej...
-> haso: a to na akej skodnej ?
-> haso: „hups, tam bol obrubnik?“ - ten pocit znám

-> castrol:
skor, na zelenej nie
si pamatam, jak sme sli do ulice a molso pridal a zatocil, zrazu nas to zacalo tocit viac a kolesom spolujazdcovym cez obrubnik a ze "bum tresk" a ktomu kludny molso "hups, tam bol obrubnik?"
on si to nepamata, ale ja si to pamatam ako dneska, pretoze to bola supa...

si pamatam, jak sme sli do ulice a molso pridal a zatocil, zrazu nas to zacalo tocit viac a kolesom spolujazdcovym cez obrubnik a ze "bum tresk" a ktomu kludny molso "hups, tam bol obrubnik?"
on si to nepamata, ale ja si to pamatam ako dneska, pretoze to bola supa...

-> MOLSO: na zelenej ,vykendovom aute ,tam vydrzia 

-> castrol: ja ich mam
a zatial pohoda ... 12 000 km vydržia 

-> Zippess: vika ee
Ako sú na tom guľové čapy na eM-ko značky vikä a brzdové doštičky na 4 piesty značky frenocar?